Кои са страничните ефекти от млечните продукти?

Има връзка между консумацията им и раковите заболявания
14 юли 2018 12:29, Михаела Лазарова
23
Кои са страничните ефекти от млечните продукти?
снимка: unsplash.com

Ако сте любители на млечните храни, колко често ги консумирате? Лактозната непоносимост е нещо, за което всички сме чували, но честата консумация на млечни продукти може да причини и други здравословни неразположения и проблеми, като:

Хронично възпаление

Млечните продукти спадат към групата на така наречените силно киселинни храни, въпреки че съдържат големи количества на минерала калций, който действа като алкален агент. Млякото например е богато на натурални киселини, които могат да причинят натрупване на калциеви отлагания и потенциално да предизвикат артрит и хронично възпаление.

Ако искате да поддържате костите си здрави, консумирайте млечни продукти, но в умерени количества, като може да добавите към менюто си храни като зеле, бадеми, смокини, които допринасят за доброто здраве на костите без да предизвикват подобни възпаления.

Ускоряване процеса на стареене

Млечните продукти са ни любими, но са едни от най-трудните за храносмилане. Усещате ли се някак с по-малко енергия след консумацията им? Според някои проучвания има връзка между честата им консумация, развитието на ракови заболявания и ускоряване процеса на стареене.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
3
 
! Отговори
МИРО: преди 5 години
БРАТЯ РАЗБЕРЕТЕ:ВСИЧИ СЕ СПЛОТЕТЕ!ВЪВ РЪЦЕ СЕ ХВАНЕТЕ!БОЙКО МАХНЕТЕ!!!
20
5
 
4
 
! Отговори
11 преди 5 години
Не яжте млечни продукти и няма да имате зъби, за да ядете свинско. А и няма да можете да ходите, щото кокалите ви няма да имат калций.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен14Тревата не се яде, а се пуши.Утехата на пенсионера - месце от зоомагазина, не върши работа - имам познати улични котки и кучета, които дори не го повмирисват, обръщат глави и на кренвиршите, харесват само месцето, дето ни е останало от вечерята снощи.Мляко пият само по-младите, родителите им изобщо не се връзват - *** росата сутрин в парка.
18
2
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
оФцете дават овче мляко...
17
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представи си ако дядото не се беше тъпкал с млечни продукти щеше да доживее 150 години. От къде знаеш че глупостта му да падне от сливата не е поради запушване на кръвоносни съдове в мозъка и оглупяване от това.
16
3
 
32
 
! Отговори
глупости преди 5 години
Пълно с глупости в тази статия!Дядото на жема ми почина на 92г.Докато беше жив гледаше офце на село и основното му меню бяха овче мляко,овче сирене и кашкавал,овче кисело мляко,разбира се собствено производство.Костите му бяха тип топ.Умря от глупост падайки от сливата на главата си,за да не артисат сливите от най горния клон.Баща ми в момента е на 85г и всеки ден изяжда по 1 кисело мляко купешко.Те корейците и японците за туй са луднали по нашето кисело мляко щото са глупави.
15
0
 
39
 
! Отговори
Николай преди 5 години
Проблема идва от продуктите, които ни пробутват за млечни, но не са !
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден статии, които обясняват как всички храни освен тревата били вредни. И по десет на ден да публикуват аз трева няма да ям. А тези дето се хранят с нея да спрат да учат другите какво да консумират и да си мислят, че ще бъдат столетници.
13
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако нямате ген за извличане на енергия от него по-добре пийте вода. Освен че си тъпчете кръвта с лош холестерол друго не правите. Също и за червено месо само ще си докарате накой байпас.
12
6
 
16
 
! Отговори
пенсионер от софия преди 5 години
каквото има в консервите за кучета и котки, това ям, за друго пенсията не позволява!!
11
4
 
14
 
! Отговори
Браво! Умници! преди 5 години
Професионална статия, написана от лекари!
10
8
 
8
 
! Отговори
свинята преди 5 години
всеки ден ям поне кило свинско, млечните продукти са ми много скъпи!
9
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това обяснава защо жените се наливат с мляко за да се налеят отпред. Обаче от това стареят за отрицателно време, влошава им се кожата и развиват рак.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената полезна храна е листа от глухарче всеки може да си яде на воля
7
5
 
23
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
А бре, ей крадци и гъзомийници сороски много сте плитки! дайте на българите да изтрепем офцете и козите, да убием и говедата и ще им измислим какви ли не болести и ще продаваме нашия сух отровен ***,да ги пропъдим по света и ще заселим България с *** и африкански мързеливци.
6
2
 
18
 
! Отговори
знаещия преди 5 години
а има ли храна която не е отровна я влесте във интернет и ми намерете такава пък тогава пишете коя е и коя не е
5
1
 
30
 
! Отговори
Балтазар преди 5 години
Избивайте козичките после вкарваъте токсично сухо мляко и се чудете що сте болни....
4
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете да пишете глупости. Страничните ефекти не са причинени от млечните продукти, а от това, че няма мляко в "млечните" продукти.
3
1
 
11
 
! Отговори
Взимайте пример преди 5 години
от баце щот тая шия не е от туршия.И той завалииката много поотслабнал нещо ми се чини, въй въй въй ....
2
2
 
19
 
! Отговори
допълнение преди 5 години
Ако се приема с храната стрит нокът от комодски гущер, на гладно обаче, се тушира в редното въздействие на домашното кисело мляко.