Мирела Демирева свали от върха Ласицкене

Българката спря серията й от 45 поредни победи
14 юли 2018 10:43, Александър Попов
26
Мирела Демирева свали от върха Ласицкене
Снимка: Reuters, архив

Мирела Демирева записа първа победа в турнирите от Диамантената лига. Българката спечели състезанието в Рабат с 1.94 метра и сложи край на невероятната серия на световната шампионка Мария Ласицкене, която имаше 45 поредни победи от юли 2016 година.

Ласицкене преодоля едва 1.90 метра и остана трета в класирането. Втора завърши украинката Юлия Левченко. Тя скочи 1.94 метра, но от втори опит, докато Демирева се справи от първия опит.

В края на състезанието българката опита да преодолее 2.02 метра и да подобри личния си рекорд, но направи три неуспешни опита. Ласицкене продължава да оглавява световната ранглиста за сезона с 2.04 метра.

"Щастлива съм, макар че не скачах много добре. Състезанието беше трудно, но се справих с обстоятелствата. Времето беше топло, но публиката е чудесна и създава настроение. Имах известни проблеми с разбега, вятърът също пречеше, но победата си е победа. Радвам се, че ми предстои да скачам на Балканиадата. Ще се видя с много близки и приятели. Дано публиката дойде и да подкрепи българския отбор, защото го заслужаваме", заяви Демирева след състезанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой знае какво е станало голяма работа