Пътят на Хърватия – от хаос до подножието на върха

Ние живеем със спомена от "Парк де Пренс", французите печелят титли
16 юли 2018 12:15, Красимир Ангелов
12

Хърватия надскочи себе си, но силите очевидно не стигнаха по време на финалния мач с Франция, след който "петлите" грабнаха световната купа.

"Хърватите преминаха през огромен хаос, за да стигнат световното, но това само допринася към цялата история, към цялата емоция", коментираха в студиото на Bulgaria ON AIR журналистът Петър Хераков, който припомни, че балканската страна е преминала през трудни периоди, включително и бараж, за да се класира на световното първенство в Русия.

Французите бъдеще имат, но не бива да забравяме, че този отбор има и минало. Ние 25 години живеем със спомена от "Парк де Пренс", те за тези 25 години имат 3 финала на Световно първенство, 2 на европейско и 13 титли в различните юношески възрасти, подчерта още той.

"По отношение на играта това не бе най-красивото първенство, но за това пък - изненадващо", смята още Хераков в "България сутрин".

Друга любопитна закономерност отбеляза колегата му Йордан Грозданов - това, че отборът, който по-дълго "държи" топката, не печели обезателно.

"Трудно е да преминеш през толкова игрови минути допълнително след редовното време, но хърватите демонстрираха силен дух и характер. Треньорът на Франция подходи хитро, като успя тактически да надиграе своите съперници", коментира Йордан Грозданов.

Според журналистът, успехът на хърватите се дължи на това, че те са спортна нация, като по думите му те "спортуват регулярно по парковете и улиците".

"Гледайки статистиките, за целия отбор на Хърватия, Лука Модрич е човека с най- много ключови подавания - той доказа че неслучайно е високоценен футболист", бе категоричен Петър Хераков.

Какво още казаха двамата спортни журналисти вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че хърватите са една малка, но много качествена нация.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не знам, явно като оплишивееш затъпяваш. Какво тактическо надхитряване от френските жени, така ли се нарича вече съдията да свири за теб. Модрич го каза, че не винаги по-силния побеждава. Жените играеха с чужди играчи, със съдията и други хора във ФИФА, все пак някой е казал на съдията как да свири.
8
3
 
12
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До 8:Тоя па... хърватите преди 20 години станаха 3ти, сега са 2ри... всяко СП се класират... какъв ти път надолу бе. Хърватия да не е България... Ясно беше, че френския отбор беше по-класния, но пък и оня фаул дето го даде не беше много фаул... за дузпата мисля, че си беше съвсем редовна. Хърватите играха много добре, така че няма за какво да съжаляват. Но си личеше франсетата, как при всяко повеждане, чакаха за грешки и контри... Но си заслужиха титлата, колкото и да не са ми приятни...
7
5
 
9
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Печелят, ама са пълни с препечени играчи, та чак изгорели. Да си държат маймуните и да си печелят, не ме интересува
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и не разбрах аржентинският съдия кога ще се извини.Сигурно, когато и Марадона се извини за играта си с ръка!Много противни "герои"...
5
18
 
8
 
! Отговори
Пульо Хърватски преди 5 години
Поведението на хърватите става все по-жалко, спомням си преди години когато Кличко наби канчето на нашия Пульо Опулев, като Опулев пада на *** си 4 (четири) пъти и пак не призна загубата си. Чета в други издания как едно ренде от хърватите казва, че французите не играели, а чакали грешката на противника.Жалки женчовци, които не приемат реалността. Дори ако имаше 10 мача между двата отбора, рендетата от Хърватска щяха да ги млатят като маче у дерек.
4
10
 
13
 
! Отговори
Az преди 5 години
До Анонимен 2Уругвай и Португалия също биха ги били. Просто силните отбори бяха събрани в един поток, докато във втория бяха само слаби. Там хърватите имаха късмет след две победи с дузпи и помощ от съдията на полуфинала да излязат първи сред слабите. Все пак играха хубаво, нищо че на моменти бърката футбола с хандбал.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато перуката е на власт, нищо няма да се случи във футбола, и ще продължаваме да живеем със спомена от "Парк де Пренс".
2
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белгия бяха по-силни от Хърватия. Реалното класиране е 1. Франция, 2. Белгия, 3 Хърватия, 4. Англия. Хърватия бяха на нивото на Япония.
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искаме нов "Парк де Пренс"! Искаме работещ и радващ футбол! Не безидейни, незаинтересовани момчета в националния и тупане в гърдите от страна на шефовете на БФС! Толкова ли е трудно да се направи от един национален отбор по футбол и/или едно вътрешно първенство нещо, което поне да става за гледане?