Алкохол менте залива курортите ни, за ден спипаха 5 тона

Крият го по мазета, изби, в къщи най-често във Варненско
14
Алкохол менте залива курортите ни, за ден спипаха 5 тона
Снимка: Агенция "Митници"

Само за ден при проверки в черноморските ни курорти са иззети 5133 литра алкохол менте.

Най-голямото количество е открито в село в община Аксаково, на което са се натъкнали митничари от София и Варна и полицаи от морската ни столица.

В помощни постройки на частен имот митничарите са намерили общо 3859 литра спиртни напитки с алкохолно съдържание между 45 и 60% vol.

В същия ден, при две проверки на друго населено място на същата община, са открити още 1140 литра.

В избено помещение под жилищната сграда са намерили 7 пластмасови бидона с вместимост по 100 литра, пълни догоре с общо 700 литра жълт на цвят етилов алкохол и алкохолен градус между 42 и 55 градуса, установени със сертифициран денситометър.

При втората проверка, отново в частен имот, са конфискувани още 440 литра етилов алкохол без документи по ЗАДС, от които 120 литра с алкохолно съдържание 70% vol и 320 литра със съдържание на алкохол от 45 до 58% vol.

Същият ден в община Поморие са открити още 134 литра етилов алкохол, разфасован в 2 пластмасови туби и 11 бутилки с етикети от минерална вода с различна вместимост.

Жълтият на цвят алкохол е с алкохолен градус 37% vol.

Митническите служители намерили алкохола изоставен от крайпътни търговци, които са се подплашили от приближаването на мобилната група и са изоставили стоката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.