Дали Цуй е изнасилил Фу? Чиновник: Не, грозна е!

Така китайски чиновник оправда селски партиен секретар
17 юли 2018 22:44,
42
Дали Цуй е изнасилил Фу? Чиновник: Не, грозна е!
Снимка: Pixabay

Селски партиен секретар в Китай бе обвинен от 46-годишна жена, че я е изнасилил, но партиен чиновник го оправда с мотива, че тя е прекалено грозна за това.

Жертвата, спомената само под фамилното име Фу, още през 2016 година заявила, че е станала жертва на сексуално престъпление. Тя се оплакала на дисциплинарната комисия, следяща за поведението на длъжностните лица, пише БТА.

Жената твърди, че в периода 2014-2015 г. е била изнасилена три пъти от партийния секретар на селото. Мъжът, чието фамилно име е цитирано като Цуй, отрекъл обвиненията и обяснил, че е станал жертва на клевета.

На по-късен етап случаят бил предаден в районния комитет на партията, ръководен от г-н Хао. Той решил да не даде ход на случая, след като разговарял няколко пъти с партийния секретар и след като установил колко неатрактивна е дамата, подала жалбата.

"Когато са се случили предполагаемите събитията, обвиненият Цуй е бил на 50 години. А вие не сте виждали жената - нейната външност съвършено не способства за възникването на каквото и да било желание", заявил функционерът пред местните медии, цитиран от "Хонконг фри прес".

Той бил категоричен, че госпожа Фу умишлено се опитвала да наклевети селския партиен секретар.

Изявленията на чиновника предизвикаха негодувание в китайските социални мрежи. Мнозина обвиниха партийните кадри, че си пазели гърбовете.

В страната никак не били редки случаите на сексуални нападения дори над старици, така че според хората аргументът за грозотата на г-жа Фу изглеждал доста неубедително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари