След 10 дни: Шофьор се предаде, убил момче и избягал

Инцидентът станал на 5 юли на път край Варна
17 юли 2018 19:52, Анисия Иванова
6
След 10 дни: Шофьор се предаде, убил момче и избягал
Архив: Булфото

42-годишен мъж е задържан под стража, след като се укрива 10 дни след тежък пътен инцидент, при който почина непълнолетно момче. Варненската окръжна прокуратура му повдигна обвинение за пътнотранспортното произшествие, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Пътнотранспортното произшествие е станало на 5 юли около 0,45 часа в Игнатиево. Водачът на "Рено" блъснал непълнолетното момче, което се е движило по пътното платно. След инцидента мъжът не спира на местопроизшествието.

Очевидци подали сигнал на 112 и детето било откарано в болница в изключително тежко състояние с множество фрактури на крайници и луксация на двете рамена. 11 дни след произшествието починало въпреки усилията на лекарите.

След смъртта му производството е било изпратено по компетентност в Окръжната прокуратура, като деянието е било преквалифицирано от причиняване на средна телесна повреда в смърт по непредпазливост в тежкото пътно-транспортно произшествие.

Варненската окръжна прокуратура го остави зад решетките за 72 часа и се очаква да внесе искане за най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. По данни на държавното обвинение Иван Д. се е предал сам в полицията.

Действията по разследването продължават, съобщиха от прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Хафте Чорафте преди 5 години
*** помагаше на селяните за реколтата ,бе Гаджо !
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а отговорност от родителите ще бъде ли потърсена. Защо непълнолетните са по улиците по нощите, изобщо родителите знаят ли къде са децата им
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да е сгазил някой нощен скандинавски обирджия ,но сега ще ходи в панделата.
2
3
 
21
 
! Отговори
:/ преди 5 години
Ако беше останал да помогне с каквото може, нямаше причина дори да го задържат. Според описанието на произшествието, младежа е виновен(лека му пръст)
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не оправдавам шофьора,но какво е правило непълнолетно лице по улиците в 00:45 часа. И кой е бил придружителя му, че го е оставил да ходи по пътното платно по това време на денонощието