Горещини в Япония: 8 души починаха, хиляди са в болница

На места термометрите показваха 40 градуса
Обновена: 18 юли 2018 21:35 | 18 юли 2018 21:35, Анисия Иванова
4
Горещини в Япония: 8 души починаха, хиляди са в болница
Снимка: БТА

Най-малко осем души починаха и повече от 2000 бяха хоспитализирани днес в Япония заради топлинни удари. Японската метеорологична служба предупреди, че много части на страната са обхванати от гореща вълна, която е "опасна за живота", предадоха местни медии, цитирани от ДПА.

Починалите са предимно възрастни хора, 24 души са в критично състояние. В някои части на Япония за пръв път от пет години термометрите показват 40 градуса по Целзий.Миналата седмица най-малко 12 души починаха, а 9956 получиха топлинен удар от екстремните горещини. Прогнозите са, че жегите ще продължат до края на юли.

Само преди седмица 220 души загинаха в резултат на наводнения и свлачища, предизвикани от поройните дъждове в Западна Япония. Към днешна дата около 4700 души се намират в евакуационни центрове вследствие на наводненията, съобщи правителството. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тука само за дъждове говорят икономисахте климатиците
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ще 4уете за наводнения земетресени урагани вулкани природни катаклизми и това ще е на4алото на края. Ще се нароят лъже пророци вра4ки бая4ки.. Така пише в Библията. Тези които са я про4ели поне веднъж нишо неможе да го у4уди с това което се слу4ва със света. Защото знаят 4е това е казано от сина Божии.
1
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
под статията за наводненията написах:-"Има нещо нередно!..Или наистина пред очите ни се случват събития,за които ни предупредиха че ще маркират "Началото на Края",или настина "някои сили" са се докопали до начини да въздействат на Природата"....е,ще го повторя...БЕЗ "конспиративни нагласи"!