Белгийците излязоха на плаж... И взеха да си губят децата

4 момчета спасени от удавяне, родителите – на шопинг
19 юли 2018 10:30, Екип на Dnes.bg
13
Белгийците излязоха на плаж... И взеха да си губят децата
Снимка: архив Reuters

Рекорден брой деца са били изгубени на плажа това лято, съобщават белгийските медии днес. Поне по 40 инцидента са регистрирани дневно от началото на месеца.

Заради необичайно топлото време сезонът по белгийското крайбрежие е по-дълъг отвсякога, а с това и броят на децата, изгубили се от родителите си. От началото на юли 597 сигнала изчезнали деца са подадени на властите от разтревожените им близки, съобщава службата, организираща спасителите. Всички те са открити и върнати на семействата си.

Цифрата надхвърля многократно статистиката от предходните години, когато са регистрирани съответно 162 (2017 г.) и 247 (2016 г.) разлъчени деца и родители.

Последният инцидент датира от вторник, когато 4 деца между 10-11 години бяха спасени от удавяне в драматична акция, при която двама спасители бяха леко ранени. Децата влезли в морето и били повлечени от течението. Според медиите двама от родителите били на шопинг, оставяйки наследниците си без надзор.

Спасителите смятат, че деца на тази възраст, които плуват добре, могат да бъдат оставени сами край басейна, но не й в морето, където плуването е по-опасно.

Повечето случаи са по-безобидни и децата са били намирани в рамките на 10 минути, не без помощта на специалните гривни, раздавани на туристите, на които родителите записват телефона си, за да могат намерилите малчуганите им да им ги върнат.

750 000 такива гривни са раздадени на туристите този сезон в бюрата за настаняване, от спасителите на плажа, в пощите и дори от компанията за градски транспорт, обслужваща курортите по белгийския бряг.

Освен гривните за разсеяни родители, спасителите на плажа раздават и торби за събиране на боклука, в които летовниците да събират отпадъците си от пясъка.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Идете в Белгия да видите как живеят белите хора.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Виготура
На Севрно море, а ти на кое подозираш. Ако си мислиш за Южно китайско море, няма да си прав
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
EDIN PYT DA PROCHETA NESCHTO VQRNO V DNES
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
VERNO E GUBQT SI DECATA I TO BEELGIICITE NE MIGRANTITE ZAPLESNATA RABOTA SA VERNO E TOKU CHUESCH PO UREDBATA NA PLAJA NQKOE REVE I SI TYRSI RODITELITE
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
NA OOSTENDE SE KUPEM PUQK KATO VARNA E
5
8
 
0
 
! Отговори
Виготура преди 1 година
Дебилчовци от гьолчето я отворете една карта и ми кажете Белгия на кое море има излаз????
4
1
 
7
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Започвам да разбирам защо в Норвегия им отнемат децата.
Как ще оставиш две деца и ще хукнеш У МОЛ-а
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, това ми изглежда като същия манталитет на ман.говците ни- пръкне се *** и после да се оправя. Само на първото е най-трудно, щото трябва да оцелее някак си около 2 години. Следващите 5-6 се гледат взаимно, а “родителите” се редят на опашки на банкоматите и чакат да им преведат помощните “заплати”.
2
4
 
23
 
! Отговори
Един мармот преди 1 година
Тия са зле. Като им гледам и псевдо плажа - камънак и се чудя да ги съжаля ли или да им се смея.
1
14
 
28
 
! Отговори
Белгийска му работа преди 1 година
Хубава работа, ама белгийска.
Губят си децата на плажа - пълна безотговорност, но явно белгийският манталитет е такъв. На белгийците им липсват култура и възпитание. Крайно време е да си сменят чипа.