Какво е интуитивно хранене и защо е по-добро от диетите?

Обърнете внимание на ситостта и не яжте за комфорт
20 юли 2018 08:40, Михаела Лазарова
10
Какво е интуитивно хранене и защо е по-добро от диетите?
Снимка: pixabay

Принципите на интуитивното хранене не приличат на никоя диета, която сте следвали.

Диетолозите Evelyn Tribole и Elyse Resch, автори на книгата за интуитивното хранене, вярват че този начин на хранене е много по-успешен от всяка диета. Вижте някои от основните му принципи.

Слушайте глада си

В съответствие с този принцип трябва да ядете веднага, щом се почувствате гладни. Не е нужно да чакате, докато огладнеете твърде много, защото това може да доведе до преяждане. Важно е да изградите „приятелски и здрави“ отношения с храната и да се научите да я използвате само за да задоволите глада си.

Обърнете внимание на ситостта

По време на хранене е много важно да слушате вашето тяло и да спрете с храната, когато е необходимо. Всеки се лакоми, когато е на маса и е заобиколен от вкусни блюда. Но ако искате да поддържате теглото си под контрол е важно да не препълвате стомаха си. По-добре да станете от масата леко гладни, отколкото да преядете.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
уравновесен преди 5 години
Мярката му е майката.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От храната на снимката се става 300 кг.Вижте американците.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С една дума, яж и пий от всичко, което ти е на сърце, НО С МЯРКА!
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам какво плюск.ат тези на снимката, интуицията ми подсказва да бягам далече. Това, което се намира в чиниите и думата храна нямат място в едно изречение.
4
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Нищо ново.
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, което запомних от старите хора е да спреш да ядеш, когато ти е най- сладко.
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната глупост, която ще отшуми след 3-4 години.Човешкото тяло е гладно винаги, защото за цяшлта ни еволюция, едва последни 3-4 поколения и то в определени и части на света, имат почти постоянен достъп до храна. Иначе, преди това не се е знаело, дали шемима храна тази или другата седмица, затова е най-добре, да се яде колкото се може повече.Ако следвате иснтинкта си, ще ядете, докато се подуете и се пръснете.
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааа виж ти , без да съм знаел аз съм го открил този метод преди години .Кухнята ми е на приземния етаж и лятото ми е хубаво да ям на терасата - делят ги 10 метра и 14 стъпала. Съответно като кача чинията с ядене и чашата с бира - сядам да хапна и за всяко нещо което искам допълнително трябва да сляза до кухнята, като се качиш и слезеш 2-3 пъти и вече не си толкова гладен.