Пиян таксиджия, без книжка и 6 бона глоби. Къде е контролът?

Бившият говорител на КАТ: Пускаме убийци на пътя!
20 юли 2018 12:15, Екип на Bulgaria On Air
52

Пиян таксиметров шофьор без книжка и 6000 лв. глоби помете 9 автомобила в София. Полицаите са го задържали, след като е катастрофирал в микробус. Задържаният водач се оказал във видимо нетрезво състояние.

Бившият говорител на КАТ Любка Маринова подчерта пред Bulgaria ON AIR, че това просто не трябва да се случва, тъй като по този начин пускаме убиец на пътя. Тя акцентира, че това не е първият случай с таксиметров шофьор.

Още по темата

Маринова настоя, че трябва да се обърне внимание на собствениците на таксиметровите фирми, които да следят с какви точки и наказания са техните шофьори.

"КАТ никога не прави разлика между таксиметровите и останалите шофьори. Задължително е таксиметровите шофьори да са с колани, когато нямат клиенти", каза още Маринова.

Този шофьор е бил без книжка, оказал е тест за алкохол и наркотици, а актовете му, по всяка вероятност са се натрупали от електронни фишове за превишена скорост.

Тя посочи, че все още има автобусни превозвачи, които предлагат услугите си без колани в автобусите. Маринова е на мнение, че трябва да се вземат комплексни мерки, тъй като  по думите ѝ за миналата година сме на второ място в ЕС по загинали на 1 млн. души.

По думите й една от причините за такива инциденти е недостиг на шофьори. "Когато маршрутките бяха на мода, имаше много водачи с нечисто свидетелство за съдимост, но ги наемаха. Нещата опират до контрол и не трябва да има компромис, когато става дума за живота и здравето на хората", завърши тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста го дуат бакшишите. Все се опитват да излъжат нещо. Колите им не вършат, особено на ОК. А и по- гадните бакшиши са в ОК. Всичките копърки са имитация на ОК. Изпреварват откъдето си искат, на цариградско редовно са в бус лента и изпреварват от дясно.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За такова нещо трябва да се отнема лиценза на фирмата, но за ОК няма закони.
40
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По белите държави за това се ходи в затвор. Обаче у нас, станеш ли престъпник, ставаш бял човек.
39
0
 
21
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
38
3
 
13
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Каквото стане в тая държава все частниците виновни, държавните *** не само, че винаги невинни ами и се множат. Нали ви дадоха повече бюджет, защо тоя е бил на свобода? Защо не сте го задържали своевременно? Ако незнаете МВР и КАТ освен да констатират и разследват, имат ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ЗА ПРЕВЕНЦИЯ! Кога точно предотвратихте нещо бе господа? Кога 1 път си свършихте работата навреме, съвестно и с реален резултат?
37
4
 
17
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Пак фирмите, та фирмите. Е ***! С 6000 лева глоба и без книжка и пиян зад волана - щом е на свобода значи държавата не си е свършила работата! Фирмата нито може да го задължи да си плати глобите, нито има законовото задължение да следи кои е на пътя когато не би трябвало да е! Това е задължение на КАТ и за това гражданите плащаме данъци и от там заплатите на КАТ! Ако фирмите трябваше да следят хората си те щяха да са правораздаващ орган, а не юридическо лице!
36
1
 
34
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Да му се отнеме книжката доживотно, ама той няма книжка, тогава да се глоби, ами той има 6000 лева глоби, тогава да му се вдигне паметник. Мястото на паметника да бъде пред сградата на КАТ и всеки ден като отиват на работа катаджиите да гледат родната законодателна глупост до къде стига.
35
0
 
2
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
DNES.BG са абсолютна поръчкова цензура !!!
34
0
 
5
 
! Отговори
Пловдив безтранспорт преди 5 години
Пък мен *** е страх да са воза в рейсовете на градски транспорт Пловдив .Там карат хора с психични проблеми и на завойте правят дрифт .Хората го базикат шофера да не натиска спирачките и да дърпа ръчната на зовоите с пълна газ . После що пребили даден шофер с бухалки и тупаници .Нека ги бият но проблема е че те са агресивните в Пловдив .И с тея малки мини рейсове е опасно много с такива шофери селски .Пловдив няма рейс за 50 човека бре орица това не е градски транспорт а маршрутки за10
33
0
 
8
 
! Отговори
Fck преди 5 години
*** мислех ОК Супертранс за най-стабилната фирма. Кви са тия извращения да си подбират хората ! Ми ,ако беше качил някой вътре
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 28 ИванАбсолютно - трябва да се вмени и вина на фирмите - иначе могат да си взимат кой ли не на лизинг!
31
0
 
2
 
! Отговори
Агроном преди 5 години
Да се убие искаме смъртно наказание като в Америка .Талибани не ни требат тука бре ора селски .
30
0
 
15
 
! Отговори
До 28 Иван преди 5 години
Казваш, че от трън, та на глог, че е по-широк. Като отидеш на друга таксиметрова компания, мислиш ли, че там шофьорите ще са по-читави? Не искам да правя реклама или антиреклама на никоя фирма за таксита, но като гледам какви индивиди подзащитни на БХК, шофират таксита, страх ме хваща.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще плати щетите на останалите? Фирмата превозвач може би? Щото никоя застрахователна компания не си признава полицата при пиян шофьор..... или отново по български ще осъдят таксиджията който пък няма от къде да вземе пари и.... останалите ще чакат....... някой ден
28
0
 
9
 
! Отговори
ЕС ли сме бе мутро ? преди 5 години
Тука катаджийте са сурвакари и не ги интерисуват хората а парите .Кой го е грижа за реда тука като може да си напълни грушата с рушвети и подкупи .И това не е само в КАТ а НАВСЯКЪДЕ искат подкупи .Що да не кара без книжка той и без документи за самоличност може да кара .Дава 100 лева на проверка и кара самолет ,камион,хеликоптер,кораб надрусан и *** отвсякъде но само в БГ . В Европа този номер не минава .Там от 20 000 паунда започва глобата до един милион пюс затвор .
27
4
 
25
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Едва ли някога вече ще се кача на OK Супертранс, след като не си подбират шофьорите.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът по-долу много точно е описал ситуацията - от зор да оцелее бизнеса на разни хора, забраниха "Убер". Аз се возя само на такситата на една определена компания, другите ги игнорирам. Но пуснат ли пак "Убер", се прехвърлям. Ама надали ще го пуснат, то тука всичко не е грижа за потребителя, а защита на нечии интереси.
25
2
 
15
 
! Отговори
Край преди 5 години
*** що се заблуждавате че последните 30 г. Ром е платил глоба за нещо. Като ви кажат че на ром му е съставен акт -това означава че демек НИЩО няма да му правят. Пари от ром за глоба България не може да събере. Виж турската държава може.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен ме съдиха и излежах една присъда ,мисля си ,че ни ми достигнаха връзките иначе нямаше да си почивам ,ама гледам нагоре по етажите бая началници постоянно ги съдят ама не лежат по затворите --те по добри ли са от мен и си работят на такива постове от който зависи не един човек ,а цели отрасли ,политика и т.н.т
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички в квартала, по малките градчета и по селата си знаят кой кога сяда /ако не и винаги/ зад волана употребил сериозно алкохол - само полицията не ги знае, или ги знае ама да е тя добрата некой да и подаде сигнала. Още има един куп с "жълта" книжка и си карат без никой да ги закача некои от тех редовно видимо пияни и дрогирани сезнали зад волана.Какво чака полицията още жертви ли да отчита.