Началникът на КАТ-Габрово във Facebook: Не съм арестуван!

Задържани са двама полицаи и мъж от Варна
Обновена: 21 юли 2018 14:03 | 21 юли 2018 13:45, Анисия Иванова
8
Началникът на КАТ-Габрово във Facebook: Не съм арестуван!
Архив: Булфото

Началникът на КАТ- Габрово Пенчо Пенчев разпространи чрез профила си във Facebook обръщение към медиите, в което посочва, че не е арестуван, каквато информация беше публикувана, съобщава БНР.

При вчерашната спецоперация, по неофициална информация, е задържан началник група "Регистрация“ в КАТ - Габрово -Мирослав Стефанов.

Акцията под ръководството на Специализираната прокуратура е започнала в късния следобед в петък и е продължила до късно вечерта. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че престъпната група е извършвала длъжностни и документни престъпления.

Още по темата

Отново по непотвърдени данни, задържаните двама полицаи от КАТ – Габрово са заподозрени за участие в група за незаконна търговия с автомобили, чийто лидер е бил задържан във Варна.

След появилата се вчера информация в някои медии, че сред арестуваните е началникът на КАТ в Габрово, Пенчо Пенчев разпространи чрез профила си във Фейсбук обръщение, в което посочва, че информацията за задържането му е предизвикала последици в негова вреда, както и притеснение за близките му.

До късно през нощта е продължила мащабната акция на МВР, при която бяха арестувани пътни полицаи от Габрово. Те са заподозрени за незаконна търговия с автомобили.

Bulgaria ON AIR предаде още, че сградата на КАТ - Габрово е заключена. Там до късно снощи се извършваха процесуално-следствени действия и претърсване. Претърсени са били и лични адреси в района на Габрово. На един от тях е открита голяма сума пари и устройство за пренабиване на регистрационни номера на автомобили.

По непотвърдена информация в акцията, която започна вчера, е задържан началникът на група в сектор "Пътна полиция" в Габрово, а други двама негови колеги бяха разпитвани. Те също могат да бъдат подведени под наказателна отговорност.

Арестът е извършен в кабинета на началник-сектор "Регистрации”. Задържан е дългогодишният служител в системата Мирослав Стефанов. Той е в Пътна полиция от 2010 година, преди това е бил шеф на Районното полицейско управление в Габрово и на други позиции в системата на МВР, където работи повече от 25 години.

Акция имаше и във Варна По-рано през деня за Bulgaria ON AIR от Специализираната прокуратура заявиха, че се преценява кои лица да бъдат задържани и какви обвинения да им бъдат повдигнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв контрол от страна на началника........................оставка или уволнение!!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оставка веднага!!!
4
0
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
човек започва да се обърква в тази демократична среда с всичките и ценности... и вече не се знае на кого да се вярва. на медиите ли, на кат ли, на милицята ли, на политиците ли, на прокуратурата и съда ли... просто не знаеш откъде ще ти долетят фейкнюзите...
3
1
 
17
 
! Отговори
Господин Началник, преди 5 години
ти горд ли си с това.че са задържани твои подчинени за извършени престъпления в условията на продължавана престъпна дейност???Случайно да си чувал за неупражнен контрол от стрнана на ръководител върху подчинени,като в конкретният случай са виновни колкото те,толкова и ти,за това,че си назначен точно за това-не само да ръководиш,но и да КОНТРОЛИРАЩ тяхната дейност!?!В такива случаи ръководителя подава ОСТАВКА,а не се обяснява,оправдава или извинява във фейсбук!!!
2
2
 
18
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Добре де, като не си арестуван, ще те арестуват, какво толкова си седнал да вдигаш врява .
1
0
 
15
 
! Отговори
Gabrovo преди 5 години
Преди години шеф на ДАИ в Габрово и сега КАТ-Габрово.мн са добри тия вишисти в далаверите.