Трима спипани при опит да изведат мигранти от страната

След преследване от полицията са спрени край Вършец
21 юли 2018 15:15, Анисия Иванова
12
Трима спипани при опит да изведат мигранти от страната
Архив: Булфото

Трима български граждани са задържани при операция на служители от Главната дирекция "Национална полиция" и РУ - Своге вчера в района на Искърското дефиле, съобщиха от МВР.

Българите са били наблюдавани известно време. Вчера те направили опит незаконно да изведат от страната осем души - четирима мъже, три жени и момиче - по техни думи, иракчани, всички без документи за самоличност.

По предварителни данни, чужденците са били преминали незаконно на наша територия, като целта им е била да достигнат до Западна Европа.

Двама от задържаните са се придвижвали с лека кола, а след тях третият е управлявал джип с осемте мигранти. След преследване от полицейските органи двете коли са спрени на пътя Лакатник-Вършец, в района на село Миланово.

Тримата българи са задържани. С постановление на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение до 72 часа. Работата по изясняването на случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Своге.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе полицаите! Вие нормални ли сте. Те са искали да излязат не да влязат
9
4
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Нима не е европейска ценност воденето на страдащи умайки с деца, учители, лекари и инженери при мама Меркел, за да им помогне ?
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дадени ли са им медали?
7
6
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
До 5 : сто процента сигура! Като граничните дето бяха направили канал направо през летището. Или ония в Унгария, дето бяха слушали афганският си шеф и бяха задушили 70 човека. Все чисти българи, искам да ти кажа.До 2 : Нямаш и представа какво ги чака тия хора с все детето, ако ги върнат директно в Ирак! Те затова са и без документи. Същото и по-лошо от това, което са правили *** с върнатите българи. Но тогава Западът не ги е връщал. Но сега, теб нито те интересува, нито можеш да мислиш.
6
2
 
14
 
! Отговори
чарли преди 5 години
И защо ги спряхте осем снежинки по малко .
5
3
 
11
 
! Отговори
А и, преди 5 години
Тримата български граждани сигурно са с арабски или индийски произход.Лишаване от гражданство и изгонване от страната завинаги.
4
2
 
16
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Голяма работа сте свършили...МВР ...защо не хванахте някой крадец по селските къщи .Сега ние ще трябва да ги храним 6м.и след това спокойно ще заминат ама...след 3м.ще ни ги върнат.*** от МВР...
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нулен натиск на границата, а тука бъка от емигранти , що така, оградата ли е няма или напече.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каналджийте задържани а иракчаните? Щом са без документи и се припознават за иракчани, да бъдат предадени на иракското посолство в София,те да си изпращат обратно в Ирак.Само така наистина се спират нашествениците.Защо посланниците на страните от които напират мигранти у нас мълчат удобно и не взимат никакво отношение по кризата?
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много просто племе населява тези територии .Поне връщайте ги откъдето са се довлекли неканени.