Арганово масло за готвене – за здраво сърце и красива кожа

Консумацията му може да облекчи болките при ревматизъм
22 юли 2018 20:42, Михаела Лазарова
2
Арганово масло за готвене – за здраво сърце и красива кожа
Снимка: Unspalsh

Чували ли сте за аргановото масло? Неговите ползи за здравето и красотата на кожата и косата са известни от хилядолетия. Но освен за козметични цели има и арганово олио, което се използва в кулинарията. То има приятен орехов вкус и може да го използвате за овкусяване на меса, салати, сосове, риба, паста, кус-кус, да го хапвате с хляб и т. н..

Научните изследвания показват, че консумацията му може да облекчи болките при ревматизъм и артрит, да подобри кръвообращението. Вижте още няколко ползи от ценното масло.

Повишава имунитета

Според изследване олиото от арган съдържа най-много гама-токоферол (който съставлява витамин Е) сред всички други масла. Той е мощен антиоксидант, имащ изключителни противовъзпалителни свойства, подобрявайки защитните сили на организма, като намалява риска от сърдечни заболявания, диабет и артрит. Според учени, консумацията на арганово масло може да забави растежа на раковите клетки.

За озарена и добре хидратирана кожа

Кулинарното арганово масло може да направи чудеса с кожата ви. То се състои от каротеноиди, които представляват защитна бариера за кожата, предпазвайки я от увреждането на UV лъчите. Освен това, маслото съдържа и стероли, които помагат на кожата ви да задържа влагата в себе си. Може да си правите маски с арганово масло или да нанасяте малки количества от него върху кожата, с леки масажни движения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Слагайте аргоново масло и като пикаете ще режете ламарината.