Еквадор се готви да откаже убежище на Джулиан Асандж

Основателят на "Уикилийкс" може да бъде предаден на Лондон
22 юли 2018 09:00,
17
 Еквадор се готви да откаже убежище на Джулиан Асандж
Снимка: Reuters

Еквадор е близо до сключването на сделка с британските власти, с която ще оттегли предоставеното убежище за Джулиан Асандж и ще изгони основателя на "Уикилийкс" от посолството си в Лондон.

Това предаде ДПА, като цитира американския разследващ журналист Глен Грийнуолд, пише БТА.

Още по темата

Еквадорският президент Ленин Морено е пристигнал във Великобритания в края на седмицата за разговори с официални лица, за да финализира сделката, с която протекцията за Асандж ще бъде оттеглена и после той ще бъде предаден на британските власти, съобщи Грийнуолд на своя сайт "Интерсепт".

Асандж не може да бъде арестуван на територията на дипломатическата мисия, където пребивава от 2012 г., след като наруши условията на освобождаването си под гаранция. Прокуратурата в Швеция впоследствие свали част от обвиненията срещу него в сексуални престъпления, но той се страхува, че може да бъде екстрадиран в САЩ за разпит във връзка с дейността на "Уикилийкс", ако напусне сградата.

Източник, близък до външното министерство на Еквадор, е потвърдил за "Интерсепт" информацията за сделката за предаването на Асандж през следващите няколко седмици.

Грийнуолд стана известен с публикуването на разкритията на Едуард Сноудън за Агенцията за национална сигурност на САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британската империя забогатяла от търговията с роби .. милиони продадени в робство, робовладелска империя с шовинистична политика налагаща британското влияния с огън и меч и с поредния геноцид. Как може да уважвате това, жалки сте?
16
0
 
0
 
! Отговори
Ганди преди 5 години
До По-морскиДали и в Индия са съгласни?
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова съжалявам за това че няма как да се помогне на Асанж. Може би за него вече е по-добре да го арестуват. Какъв е смисълът да гасне в тая дупка, без интернет, без достъп до хора и без каквото и да е лично пространство. Тъжно е, че гениален мислител като него ще бъде убит, за да се задоволи жаждата за кръв в САЩ, но светът помни мъчениците си. А Вселената ще се погрижи убийците да си получат заслуженото. Светъл път, Джулиан! Дано да имаш шанс да оцелееш!
14
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния провалил се руски агент.
13
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великобритания и САЩ са най великите държави в света. Прогресът на човечеството го дължим 99% на тях. Просто трябва да се прочете историята. От друга страна русия върна половината свят в каменната ера само за сто години, като започнем от Южна Америка, Африка и Азия (без Южна Корея, Япония, Сингапур, Хонг Конг, Тайван).
12
12
 
3
 
! Отговори
По-морски преди 5 години
До МорскиИ да довърша - ако Британците са варвари, ти си астролопитек, а обичните от теб държави са първобитни в най-добрия случай .
11
18
 
5
 
! Отговори
По-морски преди 5 години
До МорскиВсеки който е чел малко история знае, че Британската Империя е била най-прогресивната от всички. Във всички територии които са имали, първо са ги еманципирали без кървави войни и второ са ги оставили в много по-добро състояние от това в каквото са ги намерили. Виж всички арабски, франски, холандски, испански, руски, и т.н. не пускат територия докато не видят кръв и са ги оставили в мизерия. Не знам какво толкова не им харесвате на британците...
10
7
 
1
 
! Отговори
... преди 5 години
Трабва да се види каква информация има за онези данни които ги изнесе малко преди изборите в САЩ. Много симпатичен ми беше преди време, докато не помогна на Тръмп да стане президент.
9
3
 
12
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Англосаксонците са убийци.Варвари.
8
1
 
11
 
! Отговори
do 5 преди 5 години
За комсомолските години на Меркел и КГБ службата на Путин няма как да има тъй като тоя изнася информация за актуалното време, а не за преди 20-30 години. А за останалите има. Дори и за съвременна България има данни, друг е въпроса че са неудобни и нашите продажни "медии" не пишат за тях. Трябва да се разтърси човек.То не става само с ядене, трябва и акъл да вкараш!
7
7
 
0
 
! Отговори
сдс активист преди 5 години
Путин е виновен
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си го прибират в Москва.
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2- задай си въпроса: защо няма от Асандж сведения как е при бай Юнкер- стар далавераджия , как са минали комсомолските години на г-жа Меркел ,как е работил скромният товарищ Путин в КГБ-само подреждал вазите с цветята и тогава се замисли за сламката в очите на другите...вечно гледаме в чуждото канче , а нищо не сме направили за нашето
4
3
 
19
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Би било кофти край край за Асандж,но това положение не може да продължава вечно.Тоя човек има огромни заслуги към човечеството и не заслужава смърт в лапите на американците!
3
1
 
13
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Това е недопустимо ,продали са се !
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми драма не е, но те ще го предадат на сащ, а тамошната "демокрация" ще го натика в някой зандан и ще го ликвидира.А благодарена на Асандж поне има черно на бяло доказателства, че уж демокрациите не са по-малки пререстъпници и с гангстерско поведение от т.нар. диктатури. Разликата е, че едните действат само в рамките на дърржавата, а другите И към останалите държави.
1
8
 
20
 
! Отговори
Петух преди 5 години
Ленин Морено ще предаде Жулиян на сoросоидите и жендърите.Каква невероятна драма, уважаеми зрители и радиослушатели!