В чакалнята на еврозоната – догодина! А там - най-много две!

Трябва ад си довършим реформите, категориче е Милен Вечлев
22 юли 2018 07:30,
120

Вярвам, че няма да стоим повече от две години в чакалнята на еврозоната. Това прогнозира бившият финансов министър Милен Велчев. Според него срокът на престоя ни пред вратите на еврото няма да бъде удължаван.

"И след тези две години преценката е почти автоматична, а условието е спазването на маастрихтските критерии, които ние и сега изпълняваме. А в чакалнята е напълно реалистично да влезем следващата година, каза Велчев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Тази седмица финансовият министър Владислав Горанов подаде официално заявление за влизане на България в банковия съюз.

"Това формално решение е в резултат на дългогодишна комуникация между българските власти и страните от eврозоната, Европейската комисия и ЕЦБ като част от пътната карта за присъединяване на България към eврозоната и на българския лев към механизма ERM-2", обясни през седмицата Горанов.

Сега Милен Велчев го подкрепи за стореното.

"Поздравявам Горанов за ясната политика за бързо присъединяване към еврозоната! Ново "изобретение" на еврозоната е предверието на чакалнята. Но трябва да са си довършим реформите. Изглежда трябва външен натиск за реформите", каза той.

Според него може да се направи и аналогията за нов мониторинг.

"Дано сега са по-обективни в оценките си към нас! БНБ се справя доста добре с надзора. Резултатът от стрес-тестовете ще бъде идентичен с тези от 2016 г.", убеден е Велчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе що не го питате тоя специалист чехия в зоната лие и защо държи на кроната сии никой неможе да и каже копче
28
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на тоя котилото му е БКП с баща номенклатурчик. До един специалисти по далаверите.
27
6
 
19
 
! Отговори
опетков преди 5 години
Малко е странно валутни далавераджии като този да са привърженици на преминаването ни към евро, защото единствената ни евентуална полза от еврото, ще е, че ще бъдем защитени от местни мошеници и корумпе политици да си играят с националната валута и да ограбят за пореден път спестяванията на наивниците. Ако имахме светстни политици, честни финансисти и банкери, не алчни бизнесмени, то тогава наистина не би ни трябвало еврото. Но еврото не може да ни предпази от световните играчи.
26
3
 
19
 
! Отговори
ju преди 5 години
освен в София - българи има и в другата територия на България. Софиянци са добре - другите кучета ги яли. Кога заплатите ще бъдат изравнени - едни 2000лв други 500лв
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедните до кога ще чакат.Тия богатите се подиграват 30години.Да се направи така, че който желае да кара на лев. Който желае да е на евро. Така е в Швейцария.
24
2
 
12
 
! Отговори
измийте гуреливи очи преди 5 години
''Трябва ад си довършим реформите, категориче е Милен Вечлев''
23
5
 
13
 
! Отговори
айде бе Премиере преди 5 години
Боцмане,покажи се като родолюбец и направи референдум за еврото.
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя май ще ходи в зaтвopа чак на оня свят. Тука няма кой да го вкара.
21
3
 
33
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ако имаше държава, Велчев и Мадритският Моженик се разследват и ако има доказателства с това ,че с брейди облигациите с външния дълг е ощетил държавата и са отпушили дълговата спирала с лихварите банкери влизат в съда и оттам до живот в затвора!Държава няма, имаме послушна колония, която следва политиката на Новия Световен Ред, а Бойко Борисов е васал губернатор!!!Живота е жесток селяни прости!!!Агент Ерик Монро!ЦРУЧЧЧ
20
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако му дадат още един път да превърти дълга-този път в турски лири да речем-може и в интергалактическия съюз да ни приемат.Наистина защо се дава трибуна на хора които като министри са работили против България?
19
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, нека някой привърженик на еврото да ми отговори на един *** въпрос:Ако при въвеждане на еврото моя и вашия шеф естествено веднага ни раздели заплатите на 2 (да кажем от 800лв. на 400 евро), то какво може да накара търговеца да намали цената на един продукт да кажем струващ 10лв. - на 5 евро???Той може да го намали, ама на 6 или 7 евро!А това рязко поскъпване на всички стоки и услуги, как ще се понесе от и без това бедния българин???
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя що не е в затвора.
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяни прости сложете им наморници, някой яко кинти е обещал на тези кръвопийци да ни убеждават колко сме добре от Данни, която си седи в чакалнята и е разбрала на време, че е безмислено да влизат. Сигурно и от Гърците сме по-добре, може би и от Великобритания, която напуска също сме по-добре. С две думи добре сме!!!
16
6
 
27
 
! Отговори
socialen преди 5 години
Въвеждането на Еврото е абсолютно глупост. Страната се "управлява" от банда некадърници, които правят всичко възможно да погубят хората.
15
13
 
10
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни прости, хората ви взеха в клуба на богатите държави, опитаха се да направят културно мислещи и отговорни същества, а вие се дърпате като магарета на лед!Кажете ми една причина вие да бъдете в НАТО и в ЕС!!???С какво сте заслужили и с какво допринасяте в ЕС и в НАТО!!!???Само папкате еврофондове и пътувате свободно да работите навън, а вътре *** няма кой да ви я оправи!!!Във всички организации влизате ниско наведени слуги, защото не го заслужавате по нито един критерии!Калън!ЦРУ!
14
2
 
28
 
! Отговори
цирк преди 5 години
Кой са поканили да коментира финансите и бъдещето,един от най големите крадци на България,тази телевизия не е ли в час.
13
16
 
11
 
! Отговори
Men преди 5 години
Единственият начин да станем нормална държава е да влезем в Еврозоната. Инапе далаверите, не плащането на данъци, приятелските кредити и фалшивите евросубсидии ще си продължават.
12
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бутилка бира днес 1 лев, утре 1 евро. много си приличат монетите брато. дано и заплатите станат така едно към едно... иначе си е далавера, вместо 1000 бутилки да си купиш(при заплата 1000 лв), ще си купиш 500.(нема тва онова брато)
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типичен представител на номенклатурата. Струвал милярд на българските данъкоплатци. Сниман на яхта с мафиоти. Но, инак много добро, честно и компетентно момче.
10
3
 
33
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Тоя мошеник , защо пак дава оценки и акъл в България?Достатъчно награбиха с "честния" си цар и брата "бизнесмен"!Явно му намирисва на нови далавери!