10 ползи за здравето от конопеното семе

Стимулира храносмилателната дейност и не само
23 юли 2018 19:23, Михаела Лазарова
4
10 ползи за здравето от конопеното семе
Снимка: pixabay

Конопеното семе е изключително полезно, тъй като е наситено с хранителни вещества в завидни количества. То съдържа висококачествени растителни протеини, които го правят превъзходна суперхрана с редица лечебни свойства.

Какво съдържа конопеното семе?

То е богато на магнезий, калций, омега-3 и 6 мастни киселини, цинк, желязо, диетични фибри, мед, манган, фосфор. Може да се каже, че в тези малки семена са концентрирани едни от най-важните микроелементи от природата.

За какво е полезно конопеното семе?

Подобрява здравето на сърцето

Конопеното семе има разнообразни ефекти върху здравето, един от които е благотворното действие върху сърдечносъдовата система. Омега-3 и 6 мастните киселини в него понижават холестерола и кръвното налягане. Калият също оказва здравословно влияние върху контрола на кръвното налягане.

Стимулира храносмилателната дейност

Конопеното семе е много богато на фибри, което подобрява храносмилането, усвояването на въглехидрати и мазнини, както и отслабването. Фибрите имат свойството да регулират диарията и запека, което намалява дискомфорта и подуването.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конопеното семе незнам, ама някои листа на конопа... били вълшебни казват... Аз съм на бакарди с водка и лимон и не ги разбирам, ама изглежда хайли лайкли да е гот... Само трябва да се пазите от сорта Новичок, дето вирее в лондонските околия напоследък, че бил свързан с британските служби и висока смъртност...
3
0
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
другия път като се прибирам от холандия ще кажа на митницата че ми пречат на здравословния живот и ако не ми върнат семената, ще ми видят фъншуя
2
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Що ли не взема да изям цялата Менделеева таблица наведнъж...
1
2
 
13
 
! Отговори
бай х преди 5 години
ако го ядеш като семе е здравословно,ако го посееш и отгледаш като растение .. си престъпник !!! в какъв свят живеем ??