Български скиминг устройства - на четири континента

Имало ги Азия, Африка, Северна Америка и Европа
23 юли 2018 07:10, Анисия Иванова
23
Български скиминг устройства - на четири континента
Снимка: Reutes, архив

Произведени в България скимиращи устройства, с които се източват кредитни карти, са залавяни на четири континента по света. Това показват данните от чуждестранните служби, които работят с родното МВР и разузнаване.

Държави от Азия, Африка, Северна Америка и Европа постоянно изпращат запитвания за сътрудничество, след като залавят наши или чуждестранни групи, които работят с направени у нас скиминги, научи „Монитор“.

Само преди дни пък ГДБОП разби група от четирима души от Пловдив, които произвеждали подобна техника. Съдът им определи гаранция от близо половин милион лева, която обаче те отказват да платят.

В регистрите на МВР има десетки справки от южноафриканската полиция, която е залавяла множество нашенци. Трима от тях дори вече са осъдени, а един е намерил смъртта си заедно със съпругата си. Групата е разбита през 2013-а година в Кейптаун.

Боравела изцяло със скиминги българско производство, които са намерени при претърсванията. Срещу тях започва дело, което завършва с незначителни присъди. В началото на тази година единият от арестуваните - Анджело е разстрелян заедно със съпругата си Неси в двора на къщата им в южното предградие Бергвилет.

Убийството е извършено професионално - с пистолет със заглушител. Основната версия е бизнеса със скимиращи устройства и източването на банкомати.

Сериозни удари има дори и на службите в Камбоджа и по-точно в столицата Пном Пен, където отново е заловена наша група с наши скимиращи устройства, сглобявани в гаражи в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Българската нация е нация техническа. Другаря тодор живков
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Където ги хванат трепане. Местните власти да трепят тези елементи. Няма какво да ги съдят.
16
0
 
12
 
! Отговори
Тошибиян преди 5 години
До 18 искаш да кажеш по озверели за пари гонени от мизерията и първенющината да се краде и после да се меткат гюбеци по чалгите
15
15
 
11
 
! Отговори
Путкин преди 5 години
Българите винаги сме били и ще бъдем номер едно във всичко, защото сме по умни от всички останали народи!
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни смешници са тия.Досега не знам случай някой да не е хванат и да не е опрал пешкира.Също като балъците, които дават 10 000 за металотърсач, с надеждата да намерят заровено имане.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1Да е българско скимиращото устройство трябва да е официално патентовано в България.2Произведено в гараж тогава голяма част от елементите му са с патенти от електронните производители,как и на схемите за начина на действие и задействането да се изпълнят всички операции от разчитането на опредлените карти до броячите включително и тези които са електромеханични като механизми за сортиране на определените суми в купюри и бутони.3Купюрите са винаги в националните платежни валути с инфлационен курс.
12
2
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Забравихте Латинска Америка и по-точно Перу :) Там действат в момента поне 5 групи наши момчета :) И не са избили семейството заради скиминг устройствата. Скоро убиха и още един българин, дето точеше в Индонезия. Понеже хората които се занимават с това имат в себе си огромни суми, затова умните хващат квартира и там държат парите, не при себе си. И надуши ли полицията, а те знаят почти всички дето точат, и разберат че има много събрани пари, ги трепят, за да вземат кинтите.Абсолютно чиста работа
11
2
 
12
 
! Отговори
Fck преди 5 години
"Съдът им определи гаранция от близо половин милион лева, която обаче те отказват да платят."Мое па и да немат пари? :))))
10
0
 
19
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Браво на момчетат...учат ,работят със старание и любов .Но са малко небрежни .
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаше ли един начело на държавата който казваше България, нация техническа?И в произвоството на вируси бяхме начело, да се борим срещу мръсния капитализъм.Традициите остават
8
6
 
12
 
! Отговори
посмали манго преди 5 години
За да си продават вестниците журналята са способни на всякакви фантазии.
7
4
 
36
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Оставам с впечатление, че журналиста писал тази статия е много горд от написаното. Мърлячи са тези нещастници! Да ги трепят като зайци както и всички други престъпници
6
11
 
26
 
! Отговори
Евроатлантик джендер преди 5 години
Путин е виновен! Дайте да дадем още санкции за Русия, дрогаре говедаре!
5
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и Епъл са започнали в гараж, ама виж сега къде са!!!
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво доказва, че са български? А,да! Сигурно на тях пишеmade in Bulgaria.
3
3
 
44
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Важното е че можем да източим каквото ни СКИМне!
2
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видими резултати. След като начело на държавата е престъпник и мафиот, какво да очаквате от феновете му ?
1
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро и в Антарктида.