Схема с катаджия: Коли под наем от Германия - за продан у нас!

Често новият собственик дори не подозирал за какво возило е платил
Обновена: 23 юли 2018 16:22 | 23 юли 2018 15:20, Камелия Цветанова
54


Разбита е престъпна група с участието на ръководен служител от полицията в Габрово, като по случая се води  досъдебно производство.
Още по темата
Още в петък беше съобщено за акцията в КАТ в града, но днес официално потвърдиха от Специализираната прокуратура.

Иван Гешев, ръководител на Спецпрокуратурата, призна, че са били направени опити от полицията в Габрово да се затрудни разследването.

Към момента то се води срещу четирима души, като единият от тях е от "Пътна полиция", съобщи Bulgaria ON AIR.

Организираната група е действала от 2016 г. 

Схемата е била следната: Предварително клиент е заявявал, че иска луксознакола от Германия. Групата наемала социално слаб, пращала го в Германия, там той наемал кола под наем и тя идвала в България.

У нас номерата й се пренабивали и чрез служебното лице в КАТ откраднатата кола се регистрирала и продавала на лицето. В много от случаите купувачът изобщо не подозирал за схемата, обясниха от прокуратурата.

Ролята на катаджията била, че той всъщност поставял окончателния печат на новите документи.

Разследващите имат данни за 14 луксозни автомобила, внесени по този начин. Като се водят и 10 досъдебни производства, но те са за пренабиване на номера. Тъй като граничните служби откривали, че автомобилите са с пренабити номера, когато пътували извън страната.

"При обиска на колата на полиция били намерили 20 банкоти по 100 лв. и 66 по 20 лева, което е около 5000", каза наблюдаващият прокурор Ангел Пенев.

Останалите трима членове на бандата, сред които има и жена, имали бизнес, свързан с вноса на автомобили.

За престъпната схема германските власти са информирани от българските им колеги.

Специализираната прокуратура ще иска на трима от задържаните постоянен арест.

Четвъртият се издирва с европейска заповед за арест, защото живее в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 по 100 и 66 по 20 било около 5000... то да си 4 клас със специални нужди се сещаш, че не е около 5000...
45
1
 
3
 
! Отговори
Cat преди 5 години
Що не им кажете имената?! Та, целият град да ги знае!
44
0
 
5
 
! Отговори
Вангу преди 5 години
Чак да не повярвашИмало честни българиИлиСтани да седнаДано да е от чесност а не алчност
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След физкултурен Цвъки, и социоложката сланата попари МВР . А след Тиквата така ще бъде с България .
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"При обиска на колата на полиция били намерили 20 банкоти по 100 лв. и 66 по 20 лева, което е около 5000", каза наблюдаващият прокурор Ангел Пенев.Ч20х100 = 200066х20 = 13202000+1320 = 3320Около 5000?!? Може ли да е толкова зле с математиката?!
41
0
 
13
 
! Отговори
Чен ге преди 5 години
Където има далавера там са ченгетата, забъркани са във вдичко.Преди години един познат на 25г стана ченге, каза ми че го прави заради далаверите не че нещо много иска да оправя положението или го интересува коя бабичка били отарашили.
40
0
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тая схема съществува много от преди 2016. КАТ Габрово са нещо уникално. Помните ли, че по време на една криза с номерата, транзитни номера имаше само в Габрово.
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иначе борбата с корупцията си я знаем......боркор,моркор ,куркор и т.н.А как е там където я няма:Ченгенцето или държавният *** се уволнява.Съди не съди както и да е.Но му се отнемат всички натрупвания за пенсия.Връщатго в 1 клас.Да го питам язи на към 50 г.к'во ще прай ,кат нищУ не може.Ама тук не искат.В борбата с корупцията едене плюска сумати народ и нищУ накрая.К'во стаа бе.. корумпирани ли ни управляват...Марче.
38
0
 
17
 
! Отговори
тъй тъй преди 5 години
Значи 20х 100=2,000!Плюс 66 х 20= 1320! 2,000+1,320 е горе долу 5,000!?Ми не е зле за милиционер!
37
1
 
28
 
! Отговори
Рюте- Холандия преди 5 години
Е Бойко, след такива новини...какъв Шенген,каква Еврозона,кви 5 лева.....В България цари чу.*** от КОРУПЦИЯ...Бойко,имал си къщурка в Барцелона,а аз - холандския премиер ходя на работа..с един раздрънкан велосипед...Засрами се!!!!!
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опа,а така продължавайте г-н Радев да ги държите тези пенсионери,хем пенсия,хем заплата,до кога няма незаменими кадри.Кажете има ли друга държава по света да ги държите-в МО е същата история.
35
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Крали от немците в момент когато нашата полиция работи изцяло за Германия, а началника се казва Гешев? Тези *** да седнат малко да почетат история или да гледат филма "Сами сред вълци".
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега кво,министъро ше се изпъне и ще каже че,това е фалшива новина пусната от БСП и Орешарски.
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма какво да се пънат осуден полицай няма да има. Онези от павликени ги обявиха за много съвестни след като една година крадоха бензин.
32
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само една крачка е разстоянието между полицай и мутра.Статистиката показва,че най добре организираните престъпни групи са от бивши червени барети или по обикновени полицаи.Причината е,че след 1992 година бяха създадени мутрите от спортисти и милиционери,под мъдрото ръководство на БСП и структурите на бившото ДС,с цел натрупване на първоначалният капитал чрез рекети,убийства,завземане на печаливши бизнеси,пирамиди,кражби на автомобили,силово застраховане и т.н.Тия вървят по отъпкани пътеки.
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29 За съжаление е така и никой няма доверие в МВР, но пък им вдигнаха заплатите за да си ги искарат от глоби на гражданите - коланче, светлини ... и пр . плюс един куп в МВР на пенсия и заплата - незаменими .
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в Габрово ли?
29
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че са партньорите та да се поразрови това нашето МВР малко - полиция- КАТ - всичко е схема и пари. То не е само в Габрово. Колко полицаи внасят коли и ги продават било чрез автокъщи и по този начин .Щом и имало опит от полицията да се прикрие полицаят , значи има и парички нагоре по веригата за закрилата.
28
1
 
22
 
! Отговори
ВАА преди 5 години
абе какви ти 15 години луд ли си , вкарват в затвора убийци за 5-6 години и излизат след треатата...Няма как да прочетеш подобна новина.Правосъдната ни система е под всякаква критика.Момче хванато да шофира под влиянието на канабис получава присъда подобна на тази за сгазено дете на пешеходна пътека.Абсурд!
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То цялото МВР е една голяма престъпна група.