Фалшиви книжки, корумпирани катаджии и война по пътищата

11 институциите у нас се занимават с пътния контрол
Обновена: 31 юли 2018 16:19 | 24 юли 2018 21:00, Камелия Цветанова
17

Експертът по пътна безопасност Настимир Ананиев посочи, че 11 институциите у нас се занимават с пътния контрол, но между тях няма никаква координация. Той настоя да бъде направен пълен одит на знаковата уредба в държавата. По думите му има страшно много знаци, които не са си на мястото и правят шофьорите по-агресивни.
Още по темата
"В момента сме в сезона, в който се плаща най-голяма кръвнина на пътя. Миналата година бяхме втори по жертви на пътя. Проблемът е много комплексен. Не може да се направи закон, който да реши проблемите", заяви Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

Друг от проблемите е обучението на водачите, смята той.

Настимир Ананиев запита риторично дали получаването на книжка не трябва да се направи по-трудно. Според него част от проблема са и корупционните модели в сектор "Пътна безопасност".

"Преди 2 седмици бях в Италия с кола и ми направи впечатления, че почти няма полиция на пътя. За 6 дни видях само веднъж полицаи на пътя, които проверяваха кола. Но там има страшно много видеозаснемане. Трябва да се фокусираме в тази посока", каза още той в предаването "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев.

"Над 20 хил. европейци умират всяка година по пътищата", отбеляза Ананиев, заставайки категорично зад провежданите акции у нас и в Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко в тая държава си е е***о м***та, нищо което се стопанисва от държавата не работи. Реформи не са правени никъде от времето на Костов. Потъваме бавно и изчезваме.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некорумпиран катаджия и полицай, който да не е в игрите няма. То е все едно честен адвокат, прокурор, съдия или никога не лъгал политик... Оксиморон някакъв. Паралелна реалност.
12
0
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
ДО 12 Некомпетентен,но автор на последните промени в ЗДвП на база на които взимат книжки,като обезумели,ако не можеш да отговориш с финикийски знаци на място за неплатен фиш ,за скапана камера за която дори не знаеш за влизане срещу *** знаци,които са поставени къде ли не не и където трябва въобще с такива ''Експерти''сме загубени.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има оправия. Като спрат да признават българските книжки в целия свят, на ония ще им светне, че са прекалили. Голям смях ще е.
10
2
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Гледах го този псевдо експерт,той не прави разлика между тир карнет и камион няма ли кой да го образова поне да му обясни,че тир карнет е превозен документ, от такива "ЕКСПЕРТИ'' сме на този хал............пфууууууууу....
9
2
 
10
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Точно па тоя ще говори за корупция нали той я създаде с компететните си промени в ЗДвП *** , а не експерт от 20лв. тарифата им стана 200,300 инагоре лева,***...........
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** Вие лудииии ли стеееее?Фалшиви книжки. Че то има такива дето 24 год си карат без никаква. Мене фалшива ми не требе.....аз и тъй си мога...... хахахахаха
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А много ми е интересно някой политик или началник дали наднича по тези медии та да научи нещо ?
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да няма координация, обиколих девет балкански страни всичйо си е по правилата пътуваш плащаш. Дойдох на Калотина; Имаш ли две евро че с колегата сме много уморени и кафе не сме пили, казва граничния полицай, слек това митничаря с едното око проверява дали си залепил винетката, а ако случайно не си заплатил в евро преди Шел друг полицай уж регулира движението на тировете, но чака телефон от колегите ако не си взел винетка в евро и искаш да заплатиш в левове на Шел. Няма координация ли, елате да видите какво чудо е.
5
3
 
24
 
! Отговори
БАБА преди 5 години
Каквато грамотността,такива и шофьорите.Всичко е ФАЛШИФФФО.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България експерти по пътна безопасност няма, особено сред бившите и настоящите служители на КАТ.
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а кога ще оправят пътищата да стана Европейски и безопасни ???????????????????????
2
1
 
42
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Ама моля ви се, министъра на транспорта уби пиян сина си с моторна шейна по нерегламентирано трасе и последствия няма...
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
LAGE.POLIZAITE V ITALIA SA KATO NASHITE-KRIYAT SE PO HRASTITE I TE GLOBYAVAT,NO AKO IM DADESH POLOVIN GLOBA NA RAKA TE PUSKAT GRATIS.