Горещини мъчат Финландия, Швеция, Норвегия...

В Лапландия бушуват пожари, изпепеляващи гори и храсти
24 юли 2018 10:42,
15
Горещини мъчат Финландия, Швеция, Норвегия...
Снимка: БТА

Суша и горещини са обхванали цялата северна част на Европа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Във Финландия силно засегната е северната провинция Лапландия. Там бушуват няколко пожара, изпепеляващи гори и храсти. Продължава да се разраства и пожар по източната й граница, тръгнал от Русия.

В Норвегия също са отчетени високи температури. Последните два месеца - май и юни - дори белязаха рекорди. Май беше най-топлият месец в историята на страната, а през юни температурите бяха над нормалните за сезона, често пъти над 30 градуса по Целзий.

В Швеция на места почти не са регистрирани дъждове в последните три месеца. Юли е най-топлият месец там за най-малко два века и половина. Швеция се бори с горски пожари и поиска помощ от другите страни.

Най-малко 25 000 хектара вече изгоряха или продължават да горят там. Това е два пъти повече от площта на Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
И пак до 10 преди 5 години
Може би не знаеш,но Европа е топла заради Гълфстрийм.То съществува благодарение на количествито питейна вода смесена с океанската.С други думирекив океана които създават топло въздушно течение към Евр.Когато процент. съотношение на питейната вода се увеличи спрямо това на океанската това течение ще изчезне следвано от застудяване на Конт.Европа и нов ледников период.Сега ще кажеш ХА застудяване значи. Да ама не,това е в следстие на топенето на поляр.шапки които се топят заради глоб. затопляне
10
0
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Ето го и примера за все още невярващите. Ледените шапки са 2-ва пъти по-малки,топящи се с 5 пъти по-бързи темпове от предвидените,океанската водна темп. се е покачила с темпове за 100 години в рамките на 10,кораловите рифтове мъртви и още и още.Ти за вулкани ми говориш, то ако не е едим огромен взрив да покрие цялата атмосфера с пепел то тогава вулканите само помагат за така нареченият парников ефек който помага за покачването на темп.Ти това чувал ли си го?Чел ли си го?Ти се образовай малко
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SLUSHAITE HAZAROZIONISTITE I IZPALNIAVAITE ZAPOVEDITE IM NA ZAMIANA NA BIALOTO NASELENIE NA EVROPA S CHERNO NALAGAITE SODOMIATA V EVROPA I SEVERNA AMERIKA NAI VEROIATNO TE EU I SEVERNA AMERIKA SHE BADAT ODARENI MNOGOKRATNO OTKOLKOTO E BIL SODOM I GOMOR SLAVA NA BOGA
8
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ДО 5 ГРЕШИШ. ТИ ПРИПЯВАШ НА СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАБЛУДЯТ ХОРАТА. НАПРОТИВ ЗАПОЧНАЛО Е ГЛОБАЛНОТО ЗАСТУДЯВАНЕ. ВСЯКА ГОДИНА ТЕМПЕРАТУРИТЕ ПАДАТ С ПО 1 ГРАДУС. ПООБРАЗОВАЙ СЕ, ПОЧЕТИ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗАЩО ЗАПОЧВА ГЛОБАЛНО ЗАСТУДЯВАНЕ. НИМА НЕ СИ НАЯСНО ТЕЗИ ВУЛКАНИ КОИТО ИЗРИГВАТ КАКВО ПРИЧИНЯВАТ ДАЛИ ЗАТОПЛЯВЕ ИЛИ ЗАХЛАЖДАНЕ ПОСЛЕ.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в Ирландия от 16 години.Такива жеги - вече втора поредна година - не съм виждал.Ирландците не помнят такива продължителни жеги.Вечно зелена Ирландия... пожълтя!, тревата изсъхна!!!!!Едва вчера попозаваля, но е ужасно задушно.Хората се питат - а, какво ще се случи, след 5 - 10 години ако продължава така!?псВ магазините не останаха вентилатори!-)))))
6
0
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
,познайте какво ще се случи когато големите и силни на деня бъдат наказани от природата==============ами....ще пострадат пак малките, какво друго ?
5
4
 
4
 
! Отговори
vlady преди 5 години
За съжаление големият учен пожарникар д-р. Борисов както и другите големи учени от факултет ПБЗН на АМВР не могат да помогнат за гасенето на всички пожари. Гърция също се нуждае от помощ.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма работа! 30 градуса не са нищо! Ще се попекат малко на слънце. И без това са бели като пуканки.
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се смейте и подигравайте!Това е само началото.Това е глобалното затопляне в което много хора все още не вярват.Глобалното затопляне е покачване на цялостната температира на планетата което води до драстични климатични проблеми по цялата планета:на места където е студено се затопля,където е горещо захладнява,влажните и дъждовни райони се засушават,урагани,пожари и т.н.Войни се водят за територии и рисурси,познайте какво ще се случи когато големите и силни на деня бъдат наказани от природата
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека усетят малко летни температури.Какво се оплакват.
1
1
 
11
 
! Отговори
sa преди 5 години
Въйййй,какво ли прави Дядо мраз?!!!Само да не се разтопи,че много деца ще бъдат излъгани!!