Гърция под пепелта: За една национална трагедия

Огнената стихия взе десетки жертви, стотици са ранените
24 юли 2018 20:22,
60

Снимка: БТА


Национална трагедия с над 70 загинали, включително бебета и деца. Така радио "Athensvoice" описва ситуацията в Гърция.

Огнена стихия продължава да бушува из гръцката област Атика и нанася огромни щети. Десетки загинаха в пожарите, основно в района на Мати, Нео Вуца и Рафина, както и по крайбрежието на Кокино Лиманаки (Червения залив).

Властите очакват броят на загиналите да се увеличи, защото спасителните екипи продължават да откриват жертви в изгорелите къщи и автомобили.

Още по темата

Обявено е извънредно положение в Западна и Източна Атика, както съобщи губернаторът на региона Рена Гуру.

Според "CNN.gr", по-голямата част от телата открити в морето, сред които има много деца, са събрани на борда на фрегатата "Ели", акостирала в морската зона на Рафина. По-рано Началникът на Генералния щаб на гръцките въоръжени сили адмирал Евангелос Апостолакис е наредил фрегатата ELLI и десантния кораб IKARIA да се отправят от военноморското пристанище на остров Саламин към Неа Макри и да съберат хората, блокирани на плажа, както съобщи "Protothema".

В хода на деня, пожарникарите откриха изгорели семейства, прегърнали децата си, както съобщи гръцкото електронно издание "Iefimerida.gr".

Част от жертвите са били задушени от гъстия дим над целия район.

47 горски и полски пожара са били регистрирани на територията на Гърция през последното денонощие от 6.00 ч. на 23 юли до 8.00 ч. на 24 юли, като най-големият е в областта Атика, при който жертвите вече са 60 души, както предаде "Кathimerini", като се позова на информация на говорителката на противопожарната служба Ставрула Малири.

Според нея фаталната комбинация от бързото разрастване на пожара и силният вятър не е позволила на голяма част от загиналите да се спасят, въпреки че са били на броени метри от морето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждам че има много хора със злоба.Срам
46
0
 
4
 
! Отговори
До Юнал Резаков преди 5 години
А какво ще кажеш за земетресението в Турция,когато нови сгради нападаха като домино с много жертви?Тогава Аллаха ли ви наказа,че хапвате свинска скара с руйно вино?
45
5
 
11
 
! Отговори
до 45 преди 5 години
Чукай на дърво, колега и не прави такива нелепи сравнения! Герб са изключително вредни, няма спор, но дано поне природата ни пожали, че иначе би било страшно!!!
44
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърция под пепел пак е по добре от България под Герб.
43
3
 
3
 
! Отговори
от снимките преди 5 години
Има точков срив на биосферата показан на снимките..Ползвана е нова облъчващо пробиваща техника.Снимки и филми на горящи зони са опасни от екрана .
42
21
 
3
 
! Отговори
Мохамед преди 5 години
Морето бурно става само за елитни плувци .Вятъра носи отрови и пламъци подред по улиците .Идва краят на света бре ора .Потопа идва за неверниците .
41
0
 
21
 
! Отговори
Не дишайте преди 5 години
Вдишването на дим от санирани згради е силно токсично .Запалете стеропор и вдишайте силно два три пъти .Честито вече пътувате към отвъдното или токсикологията .Санирането с нефтени продукти е плод на алчни производители и кухи собственици на имоти . При пожар имате само няколко секунди живот до припадък .Изолирайте си сега мозъците - окачени тавани от стеропор ,изолация,стени и таванистават нефтен кладенец за пожара .А той винаги си става но се пазете от изолацията инефтените продукти .
40
0
 
42
 
! Отговори
Разбирко преди 5 години
До *** ДжемиловТакива прости и неграмотни сте в 90%,а защо не си отивате в Турция не мога да разбера (мога ,но се правя на интересен).Стоят в България и все реват за нещо ,все били дискриминарани.Български не можете да говорите,турски телевизии гледате,българите мразите,ами заминавайте си.
39
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е нещо много странно. 50 пожара за ден и толкова жертви, въпреки че са близо до морето.
38
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Юнал ДжемиловТова което се случва на Гърция е капка в морето в сравнение с това, което ги чакат ислямистите. Така че ликуването ви ще е за кратко. Не се радвайте на чуждото нещастие. И стига сте го завирали този ваш бог в лицето на другите.
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Юнал Джемилов
36
51
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежка карма има да изкупуват гърците. След толкова злини сторени на съседите си дори и всемилостивият Бог не се стърпя и ги наказва непрестанно.
35
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не помогна братска България ? Да не би да е че няма с какво ? А Тайпи първи се отзова и предложи помощ.
34
36
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера гониш руски дипломати, днеска получаваш огън и жупел. СлучаЕност?
33
39
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците плащат за сторените злини.
32
92
 
8
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
Това е наказание от АЛЛА задето убиждаха ИСЛАМА и Турция
31
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намерени 26 трупа на скала над морето,просто не мога да повярвам как е възможно това?!Бройката на загиналите е ужасяваща още повече гърците имат горчив опит с пожарите,как е възможно да се случи такава трагедия ОТНОВО както ако не ме лъже паметта през 2007 година когато изгоряха милиони декари гори,ниви и имаше пак много жертви!!!Явно гърците трябва да бъдат спешно обучавани против пожари както японците при земетресения как да се предпазят.Жалко за жертвите и особено децата!Бог да ги прости!
30
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи е дошло времето да се покаете за греховете си и да търсите Господ Исус Христос да ви прости греховете и да дойдат Осветителни времена от лицето на Бог и неговата милост да се спусне над вас и да ви съживи за жива надежда която не повяхва и носи вечна надежда за живот вечен
29
13
 
11
 
! Отговори
ууу преди 5 години
До Анонимен 25Не познавам прадядо ти, но ще ти кажа за друг случай във Варна -- бивш фронтовак от ВСВ крадеше вода за градината си и се тупаше в гърдите, че всичко му е позволено. А за Белене - попадали са и честни хора, натопени, но са били единици.
28
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
съзирам сянката на Сорос.