Отровеният с "Новичок": Мислех, че подарявам парфюм

Той намерил шишенцето с нервнопаралитичния агент в парк
24 юли 2018 18:26,
90
Отровеният с "Новичок": Мислех, че подарявам парфюм
Снимка: Архив, БТА

Британецът Чарли Роули, който прекара три седмици в болница след отравяне с нервнопаралитичния агент "Новичок", обясни, че намерил шишенце, което според него съдържало парфюм, и го взел, за да го подари на приятелката си, предаде Франс прес, цитирайки британски вестник.

"Спомням се, че намерих шишенце с парфюм, което взех и подарих на Доун", каза Роули в интервю за таблоида "Сън".

Още по темата

Доун Стърджис, 44-годишна майка на три деца, почина на 8 юли в резултат на отравяне с "Новичок".

"Много ми е мъчно, че стана така, това е ужасяващо и травматизиращо. Още ме лекуваха, когато научих за смъртта й. Не мисля, че ще се възстановя от това", каза 45-годишният Роули.

Разследващите се опитват да установят дали използваната в Еймсбъри отрова е от същата партида като тази, с която през март в Солсбъри бяха отровени бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, а Роули разкритикува "немарливостта" на хората, допуснали отровата да попадне на обществено място.

"Много безразсъдно от тяхна страна е да оставят такива неща след себе си. Било е предназначено за някого, лошо е да се оставят подобни неща да се търкалят навън, при положение че може някой да го вземе, с това можеше да си играят деца", каза той пред "Сън".

Според британски медии Чарли Роули намерил шишенцето в парк "Елизабет" в Солсбъри. На 30 юни Доун Стърджис се почувствала зле, след като напръскала китките си в дома на своя приятел в съседния град Еймсбъри.

Самият Роули бил откаран в болница няколко часа по-късно в критично състояние. На 20 юли той най-сетне беше изписан от болницата в Солсбъри. "Имах късмета даа оцелея, но и аз изгубих много", каза той пред вестника.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И дори не е помирисал парфюмчето преди да го подари след като го е намерил??? Абсурд! Би трябвало той да е мъртъв ако наистина е това, което казва ;))) Пак приказки от 1001 нощ на шехерезада ;)))
55
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичо е ясно. Путин е наел мистър Бийн за отровител. За това е такава комедия.
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VSI4KI LI SA TAKIVA NAIVNICI,4E VIARVAT NA TOZI 4OVEK.
53
1
 
42
 
! Отговори
Шерлок. Шерлок Холмс преди 5 години
Какво ужасно падение, драги ми Уотсън!
52
1
 
33
 
! Отговори
65 преди 5 години
Вървял си той през парка и хоп шишенце!А ,парфюмче?Абе ,я да го подаря.Е,то тоя ги е баправил на маймуни.А ние сме *** ,,ци че четем
51
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ба.ти та.пака ами ако в шишенцето имаше пи к ня от скункс или киселина бе льольоокак така е решил че в някакво шишенце което е намерил в парка трябва да има парфюм
50
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КГБ агент хвърля тайният нервно-паралитичен агент в кофа за ***?!От него капка стигала да отрови 1000 души моментално, обаче на човека му трябвало цяло шише да носи със себеси?!На отровеният му трябвали няколко часа за да му стане лошо следкато го помирисал?!Новичока който нямал мирис минава за парфюм?!Бутилка от парфюм е най-безопасният начин да се пренася нервно паралитичен гас за тайните агенти?!... и един мармот завива Новичока в станйол.
49
1
 
37
 
! Отговори
Принц Хари преди 5 години
Не е като да не повярваш съвсем. В Англия е пълно с *** и това,че напарфюмирал жена си с незнайна течност си отговаря на специфичните черти на днешното население в Кралството. Ако беше в по-голяма бутилка щеше да го е изпил на място.
48
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тези избиха рибата. Не знам просто как да се опише подобно обяснение. Може би с вродена простоти'я неподлежаща на лекуване. По бих повярвал на версията че шишето с отрова му го е дал извънземен
47
1
 
35
 
! Отговори
По-тъпо преди 5 години
по-тъпо нещо НЕ БЯХ ЧЕЛ!!!!!!!
46
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е поредната глупост. Значи, намираш някакъв флакон, който просто ей така си се търкаля някъде, на него не пише нищо, не знаеш какво има в него, взимаш го и го подаряваш на някого ей-така. Цялата история толкова издиша, че няма накъде повече. Тия британци съвсем се омотаха с тоя новичок, направо си е дурачок.
45
1
 
15
 
! Отговори
Каръкчету преди 5 години
И аз намрих шишенце в контеинера, помислих го за ракия и го подарих на тъщата. Последиците бяха трагични, все пак солна киселина и проклета жена резултата е летален ха ха
44
1
 
29
 
! Отговори
Rosen преди 5 години
Теорията нещо издиша сериозно. Как така вземаш някакво шишенце от улицата и без да го пробваш дори какво съдържа, го подаряваш на друг човек? Този би трябвало да е умрял много преди жената... Нещо не ми се връзва...
43
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за вас но мен искрено ме развеселяват тези статии за новичока.
42
1
 
34
 
! Отговори
Филип преди 5 години
Тия ги спукаха от бъзици по форумите в Англия,яка излагация......хахахаааа
41
1
 
34
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
А презервативи втора употреба ползват ли?
40
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички вече знят, че този Новичок няма нищо общо с КГБ, но само русофилите все още не са разбрали, защото само те коментират по темата и си слагат +'чета...за активност !
39
2
 
36
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 5 години
АНГЛИЯ И КЛОШАРИ--НЕ МОЖА ДА БЪДЕ--НАДУТА БОГАТА И УЖ ЗАДОВОЛЕНА АНГЛИЯ СЪБИРА *** ПО ПАРКОВЕТЕ--СМЯХ---СТИГА С ТОЗИ НОВИЧОК--НЕ РАЗБХАТЕ ЛИ ,ЧЕ ГИ Е УДАРИЛ ДУРАЧОКА......
38
2
 
35
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Наистина е имало руска хим. атака!Само че не с Новичок,а с Дурачок,ако се съди от резултатите.
37
1
 
33
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Хо хо хо ...тия англета верно не са за Европа.Да не забравяме че през миналия век са си изхвърляли нощните гърнета директно от прозорците на улицата !И тогава чумата в Лондон е опразнила града наполовина .