Отровеният с "Новичок": Мислех, че подарявам парфюм

Той намерил шишенцето с нервнопаралитичния агент в парк
24 юли 2018 18:26,
90
Отровеният с "Новичок": Мислех, че подарявам парфюм
Снимка: Архив, БТА

Британецът Чарли Роули, който прекара три седмици в болница след отравяне с нервнопаралитичния агент "Новичок", обясни, че намерил шишенце, което според него съдържало парфюм, и го взел, за да го подари на приятелката си, предаде Франс прес, цитирайки британски вестник.

"Спомням се, че намерих шишенце с парфюм, което взех и подарих на Доун", каза Роули в интервю за таблоида "Сън".

Още по темата

Доун Стърджис, 44-годишна майка на три деца, почина на 8 юли в резултат на отравяне с "Новичок".

"Много ми е мъчно, че стана така, това е ужасяващо и травматизиращо. Още ме лекуваха, когато научих за смъртта й. Не мисля, че ще се възстановя от това", каза 45-годишният Роули.

Разследващите се опитват да установят дали използваната в Еймсбъри отрова е от същата партида като тази, с която през март в Солсбъри бяха отровени бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, а Роули разкритикува "немарливостта" на хората, допуснали отровата да попадне на обществено място.

"Много безразсъдно от тяхна страна е да оставят такива неща след себе си. Било е предназначено за някого, лошо е да се оставят подобни неща да се търкалят навън, при положение че може някой да го вземе, с това можеше да си играят деца", каза той пред "Сън".

Според британски медии Чарли Роули намерил шишенцето в парк "Елизабет" в Солсбъри. На 30 юни Доун Стърджис се почувствала зле, след като напръскала китките си в дома на своя приятел в съседния град Еймсбъри.

Самият Роули бил откаран в болница няколко часа по-късно в критично състояние. На 20 юли той най-сетне беше изписан от болницата в Солсбъри. "Имах късмета даа оцелея, но и аз изгубих много", каза той пред вестника.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
36
 
! Отговори
Леле мале преди 5 години
Отчаяно се пробват да скалъпят нещо Англичаните .От тъпо става още по-тъпо. Леле що комедийни сериали могат да се направят за английските деби-и
15
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Примерно аз разбирам какви парфюми харесва жена ми като ги подуша В МАГАЗИНА, а този намира някакво си шишенце на улицата и го дава на приятелката си да се пръска с него без преди това да го провери? Версията му издиша отвсякъде.
14
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия англета станаха за смях. Значи сега излиза че специално обучените убийци на Кремъл са внесли 1000 пъти повече отрова от колкото е необходимо, омазали са навсякъде без да си направят сметка че в Англия е доста влажно и това неутрализира отровата, след това са изхвърлили остатъка в парк вместо да се отърват от следите. И тогава (някоко месеца по-късно) един английски корифей на овчата мисъл го намерил и го подарил на приятелката си за парфюм.Боже.... някой вярва ли на тия глупости вече?
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли си мисля, че тоя е изтровил Скрипал и приятелката му е намерила шишенцето?
12
1
 
60
 
! Отговори
британския Буратино преди 5 години
Намерих спринцовка на улицата, помислих, че е ваксина и реших да си я бия.
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поред мен Роули е държал новичока в къщата си Доун го е намерила и се е напръскала мислейки го за парфюм.
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде, и децата намесиха - руските садисти захвърлило БОВ в градинката, където играят и деца! Нещо като бомбите-кукли при бомбардировките над София от сегашните ни съюзници в нато..
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плоска лъжа.
8
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"обясни, че намерил шишенце, което според него съдържало парфюм, и го взел, за да го подари на приятелката си"Усещате ли аромата? Мирише на глупости.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то явно е било в примес с пърфюм, та да мирише на убаво, е намирисали са се
6
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
що бе аз по морето съм виждал руснаци дето дебнат клиентите и им глътват пиенето
5
1
 
32
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
До 3Ако го беше мирисал, нямаше да е за болница. Ама тя цялата работа понамирисва доста, абе направо си смърди. Става въпрос за БОВ, какви са тези шишенца, парфюми, намазани с газ брави.
4
2
 
35
 
! Отговори
k преди 5 години
от 7-8 годишни сиганета сам чувал далеч по-добре скроени лъжи ако това е контингента на Английските специални служби сега ... плаша се
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е явно го е помирисал, щом и той е в болница :)))
2
1
 
38
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"... обясни, че намерил шишенце, което според него съдържало парфюм, и го взел, за да го подари на приятелката си"-хахахахаха. Сега кажи, че даже не си го помирисал, ей така от любопитство да знаеш какъв парфюм подаряваш."лошо е да се оставят подобни неща да се търкалят навън, при положение че може някой да го вземе"-хахахахаха
1
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъже инглиза. Как 45 годишен мъж ще намери шишенце в парка и без да го подуши го подарява на приятелката си?