"Последните 100 часа на Ботев" през режисьорски поглед

Максим Генчев в студиото на Bulgaria ON AIR
24 юли 2018 12:53, Анисия Иванова
21

"Последните 100 часа на Ботев" - това е новата амбициозна задача за 90-минутна лента, посветена на видния български поет и революционер Христо Ботев, която ще се реализира през режисьорския поглед на Максим Генчев.

"Преди година получих скандално предложение, което ме амбицира да се занимая по-сериозно с биографията на Ботев. Това подтикна любопитството ми и се оказа, че Ботев е бил изключително състрадателен. Той е имал многочленно семейство, за което се е грижел, и е давал залъка за хъшовете", разказа Максим Генчев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Режисьорът бе впечатлен и от жената на Ботев - Венета, която по думите му била уникална личност. Той сподели, че главно от нея черпи сведения за характера на Ботев.

"Иванка (дъщеря на Хр. Ботев - б.р.) написа тази книга, а Венета е била неграмотна. Тя не е можела да възприема буквите, но това не й е пречело да разбира състоянието на Ботев", каза Генчев.

Режисьорът разказа още, че Ботев е обичал да блясва и да "шашва" хората с "небивалици", а те са се смеели, разбирайки шегите и отчаянието му.

"Ролята е много сложна, нужен е много добър актьор. Ботев е бил много артистичен, сменял е много състояния. Ако взема на кастинг 26-годишни, трябва да взема момчета от ВИТИЗ. Но ако държа на зрялост, трябва да взема Иван Юруков", издаде режисьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
режисьор, а? преди 5 години
Този защо не остави Ботев да почива в мир и да престане да се гаври с историята? Но за толкова бездарен режисьор е много добра идея да направи филм за Симеон 2 - "Крадлив дедо - завръщането"?! Готов сценарий имам - размразяват мадридския комарджия след 100 години и той все още си търси царските имоти. Ама е киборг!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стефан Цанев също омаскари Левски .
15
0
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
След като се оср@ с филма за Дякона ,сега ще омаскари и другата светиня на България !!!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този *** Левски сега и Ботев. Този няма ли да се спре.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас, защо се дава трибуна въобще на този некадърник и меко казано ***????
12
0
 
1
 
! Отговори
To6 преди 5 години
И аз нещо не можах да изгледам повече от 10-тина минути от този филм. Нещо не издържа .... Истинският сценарий е написан от Радой Ралин, но кой да го направи. А за Ботев ? Щом има пари на го прави. Дано има кой да го гледа.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква гавра с националните ни идеали .Къде си Радев ,нали си пазител на идеалите ни ,дори тези филми !За какво си ни президент.
10
0
 
3
 
! Отговори
пенко преди 5 години
"МАКСИМ ГЕНЧЕВ-ЖЕНА МУ-ДЕЦАТА -СЛУГИТЕ И ЦЕЛИЯ МУ РОД " !!! ТАКА Е КАЗАЛ ЦАР БОРИС ПЪРВИ ЗА ... !!!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко още неизвестни, неразпознаваеми, и пр. ще се упражняват върху идейните основатели и дейните съзидатели на коренната сила на четвъртата Българска държава. Това трябва да спре.И ако хората на изкуството и културата са неспособни да се справят, а държавата нехае, иде ред на други сили. Много по брутални и с несговорчиви.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този режисьорски поглед ще накара младите български да раждат по 3 пъти в живота. Преливането от пусто в празно ни е национална черта!
7
1
 
5
 
! Отговори
Чобан преди 5 години
По е ще е интересен филм - ,,Последните 168 часа на стадото на баба Дорка" !
6
0
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
" ДЯКОН ГЕНЧЕВ " ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБСЛУЖЕН ОТ БГ ПСИХИАТРИЯТА ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 10-20 ГОДИНИ , А НЕ ОТ ГРУПА КРЕТЕНОИДИ -ФИНАНСИРАЛИ ФИЛМ КАТО ПСИХОГЕНЧИВИЯТ !!!!!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** режисурата просперира! За Хаджи Димитър има исторически факти за прелестен сериал, но ако ще го правят такива модернисти - Но, мерси!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли кой да го озапти тоя некадърник?!
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах малко от филма за Левски преди няколко дни. Много е слаб. Не го издържах. Сега ще се погаври и с Ботев за пари.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докажете се като режисьори , а след това работете по филми за Левски и Ботев !!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опозори Левски ,сега и Ботев е наред .*** !