Приспани и обрани! Райският газ – сигурният инструмент на крадците?

Жертви на обири разказват, че когато се събудят сутрин, дори шкафчетата до леглото им са опразнени
24 юли 2018 11:14,
73
Приспани и обрани! Райският газ – сигурният инструмент на крадците?
Снимка: Facebook

Събуждате се, апартаментът ви е обърнат с краката нагоре, изпразнени са дори шкафчетата до леглото ви, а вие сте спали непробудно и нищо не сте усетили! Изглежда почти невероятно, но подобни преживявания споделят някои от жертвите на кражби у нас.

Последният случай е на Емона Карагьозова, съседката на тв водещата Мира Добрева. Комплексът, в който те живеят, бе "посетен" от ловки крадци през нощта и двете се оказаха потърпевши от посегателствата им докато спят.

Емона разказа, че когато се събудила, шкафчетата до главата й били пребъркани, а тя не е усетила нищо.

Още по темата

Полицаи признават, че макар и малко, у нас има случаи на обири, при които стопаните биват упоени с райски газ. На сутринта – към шока от гледката на обрания апартамент се прибавят и оплакванията от адско главоболие.

Според МВР обаче крадците предпочитали стария метод на наблюдението – оглеждали набелязания имот и го атакували, когато са сигурни, че стопаните му ги няма.

В същото време жертви на обири в столичните кв. "Люлин" и "Лозенец" обясниха пред "24 часа", че при огледи в домовете им полицаи са им разказали за схемата с упояване на обитателите на дома. За нея от години се говори от уста на уста и в социалните мрежи.

"Имали сме 3-4 случая, при които жертви на обири изразяват съмнения, че са били упоени, но не открихме улики, които да подкрепят думите им", разказа полицайка от столичното 6-о РУ.

И от 4-о РУ признават, че са били сезирани с подобни предположения, но доказателства отново не са открити. Началник на друго полицейско управление обаче признава пред вестника, че в работата си се е натъкнал на поне 5 случая, в които може да се предполага, че стопаните на дома са били упоени.

"С жена ми легнахме да спим и оставихме балконската врата на спалнята ни отворена. Сутринта се събудихме с главоболие, а нощните шкафчета бяха на земята. Крадците са претърсвали до главите ни, а не сме ги усетили Затова смятаме, че са ни упоили", разказа пред "24 часа" жертва на обир в столичния кв. "Княжево".

Лекари пък са категорични, че обирите с райски газ са градски легенди. "Нека мислим логично - това вещество не се продава свободно. Откъде престъпниците ще си го набавят? Подобни истории звучат като приказки от "1001 нощи", каза известен столичен медик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
30
 
! Отговори
идея преди 5 години
Полицията да провери колко фирми ,които не са медицински или частни лица са купували райски газ от фирми доставчици и веднага ще хване крадците .Да се проверят също липси на веществото от хиургии , кой има достъп до не го и пр. Не е трудно и сигурно ще даде резултат.
45
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медикъ казал, че само определен кръг лица имат достъп до упойката. Това съвсем не значи, че няма как да де използва. Различни неща са
44
7
 
14
 
! Отговори
До 40-Ето преди 5 години
За крадците няма Герб-мерб,БСП или ДПС млади момко.Г.л.у.п.о.в.а.т ти е поста.Най големите крадци са тия от вашата партия друругарю млади.А кокошкарите са ,,безидейни"криминали или хора на ,,бат Сали" Ясно е че го правиш за пари но е смешно и несериозно
43
4
 
16
 
! Отговори
преди 5 години
Хора този доктор не наред Райския газ се продава в малки балони-метални и не струва нищо
42
3
 
15
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
И като ги убиеш..след това по закон ти щв лежиш в затвора.Параграф 22 е цялата ни държава.
41
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И без това никой не ги хваща, МВР спи дълбоко упоено с райски газ, та и ние като ще ни крадат поне да спим през това време и да сънуваме розовото бъдеще!
40
16
 
23
 
! Отговори
Ето преди 5 години
Тези неща се случват пак и пак, защото ни управляват некадърниците от ГЕРБ.
39
15
 
11
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Нека пият по-малко...а и главите няма да ги болят толкова
38
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смърт за а крадците ! Където видиш крадец - БУМ на място, с каквото имаш. Докато не почнем да ги бесим по дърветата и не напоим с кръвта им улиците, няма да се оправим. Няма го човекa, няма го проблема. Когато порасна , ще ви стана президент и ще направя много хубави плик промени за майка България !!!!Слава !
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднъж в съседния квартал крадци са крали бензин,човек ги вижда през терасата,събират се съседите мъже набързо и им хвърлят един лек бой.Обаче в този квартал живееха военни и тук-там полицаи.Пострадалите крадци се оплакват,а полицаите ги закопчават за кражбата,вместо да обвинят побойниците.А сега са толкова нагли,че крадците крадат и от полицаи,имаше и такъв случай в един от кварталите.
36
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма да се учудя ако Ц Ц обвини Путин .......
35
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гарантирано от охранителна фирма ИПОН ,, и всички около нея (все на политици )
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ****Маски! Продават едни такива приспособления с филтър за пред устата
33
2
 
52
 
! Отговори
От много отдавна преди 5 години
Полицията е много наясно, че всички обири по къщи в скъпите квартали или по първите етажи в бедните квартали се правят с газ, ама им е казано да си траят. Това е поне от 10 години и става дума за хиляди взломни кражби. Ако народът знаеше нямаше да е толковя спокоен, и вече ще иска промени в конституцията за право на защита в имота с оръжие. Не ги слушайте ченгетата. Лъжат повече и от роми.
32
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Изток се краде на поразия. В нас влизаха 1 път в съседите 2 пъти. Откраднаха ми колата, паркирана пред блока, за няколко дена вместо в гаража. Полицията вдига рамене и разправя на съседите да си сменят жилището, това не било на късмет, wtf!?! После онзи министър, ще ми разправя да сме звънели на 112, полицията била работела, не можело да се допуска саморазправа! Да го ...
31
2
 
50
 
! Отговори
Неадекватен преди 5 години
Няма кражби и самите приказки за кражби са измислица! Родната полиция ни пази..
30
4
 
30
 
! Отговори
no name преди 5 години
До умника по-долу, дето се чуди как така се упояват само жертвите, а газа не действа на крадците - ами с противогази, ама който не е бил в казармата няма как да ги е чувал. Вече има съвсем малки и компактни противогазни маски.Жертвата си нанка, крадецът си тарашува.Гадно е, но е по-добрия вариант от бухалката в главата.Все пак те оставят жив и само с главоболие.Останалото са просто вещи.И ако си направите една елементарна имущ.застраховка за 50 лв. на година няма да ви пука за крадците.
29
2
 
72
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
"Лекари пък са категорични, че обирите с райски газ са градски легенди. "Нека мислим логично - това вещество не се продава свободно. Откъде престъпниците ще си го набавят? Подобни истории звучат като приказки от "1001 нощи", каза известен столичен медик."Блажени са вярващите, свещена простота! Как и убийците се сдобиват с оръжия, като те не се продават свободно?
28
2
 
7
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До ****Да ти хрумва, че той е прав , а те лежат долу в стаята! За какво трябва да бърза стопаните като спят?
27
2
 
20
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До ЗеиЛекарите учат химия, обяче нищо не научават от нея! По-тежък е от въздуха и се натрупва в помещенията. Не е скъп, използва се и в техниката, произвежда се сравнително лесно от свободно продаваеми в големи количества суровини - изкуствена тор....