Приспани и обрани! Райският газ – сигурният инструмент на крадците?

Жертви на обири разказват, че когато се събудят сутрин, дори шкафчетата до леглото им са опразнени
24 юли 2018 11:14,
73
Приспани и обрани! Райският газ – сигурният инструмент на крадците?
Снимка: Facebook

Събуждате се, апартаментът ви е обърнат с краката нагоре, изпразнени са дори шкафчетата до леглото ви, а вие сте спали непробудно и нищо не сте усетили! Изглежда почти невероятно, но подобни преживявания споделят някои от жертвите на кражби у нас.

Последният случай е на Емона Карагьозова, съседката на тв водещата Мира Добрева. Комплексът, в който те живеят, бе "посетен" от ловки крадци през нощта и двете се оказаха потърпевши от посегателствата им докато спят.

Емона разказа, че когато се събудила, шкафчетата до главата й били пребъркани, а тя не е усетила нищо.

Още по темата

Полицаи признават, че макар и малко, у нас има случаи на обири, при които стопаните биват упоени с райски газ. На сутринта – към шока от гледката на обрания апартамент се прибавят и оплакванията от адско главоболие.

Според МВР обаче крадците предпочитали стария метод на наблюдението – оглеждали набелязания имот и го атакували, когато са сигурни, че стопаните му ги няма.

В същото време жертви на обири в столичните кв. "Люлин" и "Лозенец" обясниха пред "24 часа", че при огледи в домовете им полицаи са им разказали за схемата с упояване на обитателите на дома. За нея от години се говори от уста на уста и в социалните мрежи.

"Имали сме 3-4 случая, при които жертви на обири изразяват съмнения, че са били упоени, но не открихме улики, които да подкрепят думите им", разказа полицайка от столичното 6-о РУ.

И от 4-о РУ признават, че са били сезирани с подобни предположения, но доказателства отново не са открити. Началник на друго полицейско управление обаче признава пред вестника, че в работата си се е натъкнал на поне 5 случая, в които може да се предполага, че стопаните на дома са били упоени.

"С жена ми легнахме да спим и оставихме балконската врата на спалнята ни отворена. Сутринта се събудихме с главоболие, а нощните шкафчета бяха на земята. Крадците са претърсвали до главите ни, а не сме ги усетили Затова смятаме, че са ни упоили", разказа пред "24 часа" жертва на обир в столичния кв. "Княжево".

Лекари пък са категорични, че обирите с райски газ са градски легенди. "Нека мислим логично - това вещество не се продава свободно. Откъде престъпниците ще си го набавят? Подобни истории звучат като приказки от "1001 нощи", каза известен столичен медик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
**** преди 5 години
До-ОлегТи случайно да не си мислиш,че крадеца са го поканили на банкет и разполага с много време,как става това проветрение само с отворен прозорец,трябва да става течение за да се проветри,и не се прави на много умен!
25
4
 
44
 
! Отговори
Зеи преди 5 години
"Лекари пък са категорични, че обирите с райски газ са градски легенди. "Нека мислим логично - това вещество не се продава свободно. Откъде престъпниците ще си го набавят? Подобни истории звучат като приказки от "1001 нощи", каза известен столичен медик." - изказването е просто комично. Все едно да твърдиш, че няма наркотици и контрабанда, щото видите ли не се продавали свободно и нямало откъде да се набавят, айде бе!!! ахахахаххаха
24
2
 
8
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До НикиЧак апартаментче! По-скоро стая. Сигурно една бутилка от 5 литра стига.
23
2
 
7
 
! Отговори
Ники преди 5 години
И какво трябва да е количеството концентрацията за да се запълни едно средно апатраментче при отворени прозорци?
22
4
 
13
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До ****Много мразя *** изказвания! Не ти ли хрумва, че стоят вън докато приспиват жертвите и после отварят да проветрят! Много мразя кухарски въпроси!
21
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, обраните да не се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Известно е влиянието на алкохола, особено ако са прекалили предната вечер. Случвало се е приятелката ми така да се омае, че с кран не мога да я вдифна от леглото. Това обяснение според мен е доста по-реално, отколкото упояването с райски газ. Ами да си признаят, че са се напили като кирки вечерта.
20
30
 
5
 
! Отговори
**** преди 5 години
Ами ако този газ действа на ограбените,как така не действа на крадците,нещо не се връзва.
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига се бъзика ве!Според ангилистанците,руснаците приспиват само с Новичок..и то за вечни времена
18
3
 
9
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До РуменНе са ги приспивали с райски газ - използва ли са BZ! Той е психотропен и блокира жертвите. Но са го предозирали и са ги убили.Райски газ се използва за анестезия при операции.
17
3
 
21
 
! Отговори
Без думи преди 5 години
Поздрави на ГП, Министъра на МВР, ССС ... и т.н. Бандитите са си бандити но какво правят институциите ... отговора е ... пазят ги !!!
16
19
 
11
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Това са само руснаците !Помните ли ,как приспаха терористите в оня театър ..е ,и още 200 човека убиха ,но да не изпадаме в подробности !Пълна конфискация на апартаментите на руснаците в България и раздаването им на гласоподавателите на БСП !
15
4
 
34
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Райски газ и машинки за пълнене на балони се продават съвсем свободно. Напишете в Гугъл и ще видите
14
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък на нас ни писна от тая Мира Добрева дето все я обират!А ние дето нямаме връзки из телевизии къде да ревем?На арменския поп ли да се оплакваме?
13
2
 
18
 
! Отговори
ааааааааааа преди 5 години
Мъж беше обрал кутия с пари дарения до стадион Камерата го беше снимала На втория ден крадеца беше открит Сега камерата отново е снимала крадец Колко време трябва да се открие
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замислете се - крадците не са специалисти по химия, нито имат цялата информация за разположението на обитателите на жилището. Те влизат и разчитат на елемента на изненада и на факта, че могат да избягат БЕЗНАКАЗАНО по обратния път. Не е невъзможно някой да ползва упойващи вещества при обирите си, но не може да е меродавен фактор. Меродавният фактор е чувството за безнаказаност! Докторът от Пловдив показа защо е така!
11
2
 
27
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Райският газ е по-добро решение от бухалка в главата. Модерните технологии навлизат навсякъде, само не и в МВР. То и там влизат технологии, ама няма кой да работи с тях
10
3
 
36
 
! Отговори
dдфсф преди 5 години
Абе айде моля ви се, не се продавали свободно. В първи курс в медицинския си правихме в домашни условия райски газ, в микровълновата печка... Елементарна химия е това.
9
2
 
42
 
! Отговори
Loupeznik Rumcajs преди 5 години
Като помислите логично, и огнестрелното оръжие не се продава свободно, но всеки *** разполага с незаконно такова. Надявам се цитираните лекари да не ползват същата "логика" при поставяне на диагнози.
8
5
 
26
 
! Отговори
Олег преди 5 години
Поредната куха статия писана от неграмотни журналисти!Къде в България се произвежда райски газ N2O? В Неохим Димитровград! Защо там - защото е завод за аминиев нитрат (амониева селитра), изкуствена амониева тор. Получава се при разлагане на амониев нитрат при висока температура. Т.е. всеки, който си направи пофходяща инсталация, така че да не го детонира, защото е съставна част на барута и е избухлив може да си го разложи до райски газ и вода.Защо трябва да му го продаде някой?
7
4
 
25
 
! Отговори
2 преди 5 години
Много ми е интересно,ако на този "известен столичен"умник му се случи същото,какви ще ги говори СЛЕД ТОВА!?