Време ни било за еврозоната, ставали сме все по-готови

Валутният борд бил изключително успешен
Обновена: 25 юли 2018 12:31 | 24 юли 2018 20:24, Камелия Цветанова
21

3160 гледания   |  Още видео
Брюксел реши, че до една година България може да очаква да бъде приета в т.нар. "чакалня" на еврозоната. Преди това обаче, трябва да се присъединим към банковия съюз, а подготовката за членството допълнително ще забави целия процес.
Още по темата
"Все по-готови ставаме. Сценарият е един – минаваме през едногодишен преходен период, в който се провежда проверка на банковия сектор. След това можем да влезем в еврозоната. Банките ни са си научили урока след кризата през 2008 година. Възможно бързо да преминем през преходния период. Има политическа амбиция да влезем в еврозоната, особено след успешно европредседателство", обясни икономистът и финансист Борис Петров.

В студиото на "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев той подчерта, че фиксираният ни курс към валутния борд е изключително успешен, тъй като ни дал стабилност по отношение на инфлацията и предвидимост спрямо бизнес инвестициите

"Присъединяването към еврозоната означава и прекратяване на действието на този борд. Той ни даде гъвкавост на икономиката, благодарение на която ще можем по-лесно да се конкурираме с Европа. Бащите му бяха изключително далновидни, че направиха сключването на борда към германската марка", изтъкна още Петров.

Според госта трябва да влезем в еврозоната с абсолютно същия курс на лева и то до последната цифра след запетаята.

"Проблемите на пенсионерите няма да се решат, нито задълбочат с промяната на валутата. Техните проблеми могат да се решат със структурни реформи. На българския трудов пазар има един проблем – дефицит на кадрите. Това трябва да се реши, чрез промени в средното и висшето образование", посочи икономистът Борис Петров пред Bulgaria ON AIR.
 


21
Още по темата: еврозонаевроBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Страхливци до кога ще търпите
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нито народ ще има както е тръгнало , нито това правителство ще е още ...а пък ЕС ще се е разпаднал ....за какво евро говорите *** и кръвопийци ????Изнесохте България след Живков ...нищо не остана ...избихте и животните ...какво следва сега ???Какво ви наредиха началниците от ЕС Господа властващи ???
19
2
 
14
 
! Отговори
Никой преди 5 месеца
Готови сме и още как,да се изнасяме от тая държава до като можем,нещасници прокудихте народа от собствените му земи...готови сме да гнием в мизерия
18
16
 
8
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 месеца
С въвеждането на Евро в България на "братушките" у нас ще им се разкатае мамата, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове...
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
тея докато ни приемат няма да остане българин в българия, е с изключение на 240 бройки и 1-2 млн индийци
16
4
 
17
 
! Отговори
Язък преди 5 месеца
Ех тамън ще влезем в еврозоната, ама няма да има останал ни един българин да се порадва на бат Боуко my precious. Срамота
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
О, колко богаташи са сложили надолу, благодаря, това исках да видя, колко такива са тук,но за вас е все едно,тежко на бедния работник ако остане в България,но тежко и на богатите, няма да има кой да бачка и да им изкарва пачките да си пътуват по почивки където си поискат,работете си сами,ама ха ха вие и това не можете,способност с пари не може да си купите,жалки.
14
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Има ли по-благозвучно име от "Еврозоната"?
Звучи ми като Радиоактивна зона
Време е да дадем по нормални имена на Бюрократичните думи.....
13
4
 
17
 
! Отговори
от редакцията преди 5 месеца
Вратата за евроге-йзоната е открехната. Все по-готови сме. Чакаме превъзбудени отвън. Нямаме търпение. Само още един здрав тласък и ще влезем вътре. Не ни желаят в евроге-йзоната, били сме неподготвени и бедни. Вратата изскърцва под напора ни. Чу се тежка въздишка от Брюксел, силен стон оглуши евроцентралата . Свърши се, влязохме вътре и сега излизане няма ! Загнездихме се в задния двор и няма мърдане.
12
3
 
16
 
! Отговори
Чувствам се объркан. преди 5 месеца
Как сме по-силни, като все сме последни?
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
VLIZA I PODPISVA NA NARODA SMARTNATA PRISADA--KAK SE GIVEE S 200-300 EVRO?

KAK SHTE GIVEE EDIN PENSIONER SAS 100-120 EVR0.?
10
6
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 месеца
Защо е туй...бързане.Нека първо в Кривунделово да открият една евро...банка,която да ни...зарежда с евро кой колкото иска,па тогаз вече като сме...готови,да влизаме в Шенгеня.
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да,все по готови сме да се изнесем от България и за съжаление, вече да те е срам да казваш, че си българин,Боже,какви времена дойдаха, България е сигурно вече на последно място в света по най ниски заплати и изобщо във всичко,язък че прадедите ни са водили битки за тази България,а други водят битки да я унищожат напълно.
8
7
 
18
 
! Отговори
До една година преди 5 месеца
я влезем я не влезем, но до тогава баце ще е хвърлил пешкира и въпросът ще стане табу!
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Заплатата ти става европейска и живееш като цар цял живот. Живота ти цъфти и ти вече мечтаеш да влезеш и в Шенген, защото си видял и разбрал колко е хубава еврозоната и нямаш търпение да видиш и Шенген.
6
4
 
24
 
! Отговори
Учуден преди 5 месеца
Само се чудя заплатата ми от 500 ЛЕВА,ще стане ли 500 ЕВРака или ще достигна дъното с 248 еУро!?
5
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Още утре влизаме у тая еврозона.А,в четвъртък влизаме и Шенген.В петък е ден за почивка.
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия вече започват да дразнят тръгнал Ганьо с мижавата си икономика и стандарт на живот еврозоната да влиза.
3
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Време е да се изнесе и остатъка от народа, имам предвид бедния, защото вече няма средна класа,а който си е богат не го бърка нищо,той ще си стои тук,и ще търси някой да му работи за жълти стотинки ама няма да има кой,с 500 лв заплата за месец, будалите вече са на изчезване,богаташи научете се да си работите,никой не е отнесъл нищо с него или се научете да плащате.
2
9
 
19
 
! Отговори
от редакцията преди 5 месеца
Допусната е грешка в заглавието. Да св чете евроге-йзоната.