Атентат по време на изборите в Пакистан, над 20 загинаха

Местни медии: Нападението е извършено от "атентатор самоубиец"
25 юли 2018 13:43,
3

Над 20 души са загинали днес при взрив в западния пакистански град Куета. Мишена на нападението е бил полицейски автомобил, близо до избирателна секция, съобщават от БТА, позовавайки се на информация от световните агенции.

Местните медии съобщават, че нападението е извършено от "атентатор самоубиец". Според The Guardian отговорност за атентата са поели от Ислямска държава. По данни на пакистанската полиция броят на жертвите при атаката е 28 души.

Пакистанската полиция каза, че един човек е загинал, а двама са били ранени при престрелка между поддръжници на две съперничещи си партии в село близо до северозападния град Саваби, съобщи Асошиейтед прес. Според органите на реда не е ясно какво е предизвикало престрелката между привърженици на светската Национална партия "Авами", която често е атакувана от талибаните, и десноцентристкото Движение за справедливост, оглавявано от бившия играч на крикет Имран Хан.

В страната често се случват политически сблъсъци и последните месеци го доказват.  Това са първите случаи на насилие в изборния ден в Пакистан.

Преди гласуването над 170 човека, включително трима кандидати за парламента, бяха убити при самоубийствени атентати в югозападната провинция Белуджистан и Северозападната гранична провинция.

Терористичната групировка "Ислямска държава" и талибаните заплашваха с бомбени нападения изборния процес, определяйки демокрацията като система на "западните неверници", отбелязва ДПА.
Гласуването на парламентарните избори започна в 8 ч. местно време и ще приключи в 18 ч., а избирателните секции са охранявани от стотици хиляди войници и полицаи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Индопакистански културни особености и традиции!Пак малко са!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лондонистан ще бъде в тридневен траур .