В капана на трафика на хора - най-често млади и безработни

Хващат се лесно в капана, не търсят трудов договор
11
В капана на трафика на хора - най-често млади и безработни
Снимка: Reuters, архив

Жертвите на трафик на хора се увеличават, сочи статистиката.

"Те са предимно млади и безработни. Притиснати в ъгъла, те гледат само каква заплата им се предлага, като често не обръщат внимание на липсата на трудов договор и осигуровки", каза във Варна Петя Атанасова, председател на сдружение "Младежка инициатива за устойчиво развитие".

Още по темата
Тя допълни, че асоциация "Анимус" е направила експеримент, който напълно потвърдил опасенията им. Разпространили фалшива оферта, че набират рибари за Дания, които да вадят, буквално написано в офертата, зелен хайвер. Над 120 кандидати, част от които били с със средно и висше образование, подали почти веднага молби.

За първите три месеца на годината общо 266 са пострадалите от престъпления, за които се води разследване за трафик на хора, съобщи секретарят на местната комисия за борба с трафика на хора във Варна Димитър Василев, който участва в отчета на резултатите от кампанията за превенция на трафика с цел трудова експлоатация "Робски трудNO" на сдружение "Младежка инициатива за устойчиво развитие".

Той уточни, че изнесените данни са на Върховната касационна прокуратура. По думите му от всички пострадали от трафик на хора 226 са жени. Най-много са регистрираните случаи на пострадали с цел сексуална експлоатация - 183,  каза още Василев и допълни, че 181 от тях са жени.

Пострадалите от трафик с цел принудителен труд са 39, а спрямо бременни жени с цел продажба на детето - 34.

Василев посочи още, че се наблюдава увеличение на идентифицираните непълнолетни жертви на трафик на хора - 50.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте "Трафик на хора" и ще ви се изясни за какво става дума. Ужасна история. А във филма за разказани само няколко истории. На самотна майка, която отиде на гости на "приятел" в чужбина, на тийнейджърка, която избяга от вкъщи за да стане модел и на малко момиче отвлечено директно от улицата докато се разхождаше с майка си.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5За съжаление, и в чужбина има такива капани и то не само при онези работодатели, които ползват услугите на трафиканти.В последния брой на в."Уикенд" има цяла страница, която пояснява на какви експлоататори попадат понякога младежите, отишли на студентска бригада в САЩ и колко безотговорни са някои от супервайзърите. Аз лично познавам няколко момчета и едно момиче, които останаха много доволни от такива бригади, но явно много зависи от това, на какви хора ще попаднеш.
8
4
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Ако изключим електората ,останалите ,които попадат в това са мързеливи и нежелаещи да "работят по 8 часа за 500 лв",така че не ми ревете за такива ;) !!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6И така казано само това им трябва.Свикнала да е с връзки навсякъде, ако и "духнат под опашката" започва да заплашва или да се ползва с връзките, т. е този който я докарал. Да се бори наравно с другите жени. Да си намери работа сама, да си напише автобиографията сама. Да се яви на интервю. Другите жени как го правят, как се борят с работния си ден без връзки. Защо трябва да си човек на някой. Ако не си трябва ли да скача от мъж на мъж срещу заплащане. След това били.. как ако не си такава?!
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България всичко е шуробаджанащина. Който няма връзки е аут. Това се отнася както за тези на държавна хранилка, така и за работа в частния сектор.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младите не искат да работят 12 часа на ден, 6 дена в седмицата за 400-500лв. Трудовият договор не значи нищо. Само да поиска, работодателят може всеки момент да ги изхвърли без заплата.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гошу да се изкаже по въпроса с компетентно мнение, моля.
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На работа ги искат с умения и потенцял. Не с разтвори крака. Щом са се докарали до там. Кой виновен? Другите жени как работят по 12 часа нормална работа, а за тях няма. Това наистина не е оправдание.
2
2
 
8
 
! Отговори
Има ли работа в Бг? преди 5 години
Държавата да им намери работа като са безработни. Или остана такава само за ало измамници?
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай сиктир! Т`ва не е оправдание.