Виновен за огнения ад в Гърция се оказа... Атеистът Ципрас!

Митрополит Амвросий нарочи премиерът за причина за пожарите
25 юли 2018 22:45,
115
Виновен за огнения ад в Гърция се оказа... Атеистът Ципрас!
Снимка: БТА

Митрополитът на Калаврита и Айгалея Амвросий заяви, че унищожителните пожари и трагичната загуба на животи се е случила заради Божия гняв, предизвикан от това, че настоящият премиер на Гърция Алексис Ципрас е атеист, пише електронното издание на вестник Protothema.

"Премиерът атеист Алексис Ципрас предизвика Божия гняв. Гърция е унищожена от огън и наводнения", пише в блога си митрополит Амвросий. Той се позовавва на Новия завет, в който пише, че заради отдръпването на народа от Бога на земята се пращат бедствия.

Още по темата

Изявлението на епископа предизвика критики от други църковни дейци, включително Архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним, който заяви в отговор: "Господ е любов. Господ не отмъщава, а призовава всички да се обичат едни други", пише "Фокус".

Йероним смъмри Амвросий, като посочи, че дори възгледите му да не отразяват тези на официалната църква, личните му мнения трябва да са в някакви рамки. Освен това, предстоятелят на Гръцката православна църква заяви, че се моли за душите на загиналите и за оздравяването на пострадалите.

Междувременно започва да се разкриват истинските мащаби на трагедията. По последните официални данни, жертвите са 81, но най-вероятно броят им ще се увеличи, защото в болниците има 10 души в критично състояние, а екипите в района на бедствието продължават да работят.

Разбра се, по думите на кмета на Рафина-Пикерми Евангелос Бурнус, че повече от 1500 къщи са били унищожени при пожарите.

Що се отнася до унищожените горските площи, те се оценяват на повече от 2100 хектара.

Трагедията предизвика отново дискусия за широко разпространената практика на незаконно строителство в горите и по крайбрежието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари