Виновен за огнения ад в Гърция се оказа... Атеистът Ципрас!

Митрополит Амвросий нарочи премиерът за причина за пожарите
25 юли 2018 22:45,
115
Виновен за огнения ад в Гърция се оказа... Атеистът Ципрас!
Снимка: БТА

Митрополитът на Калаврита и Айгалея Амвросий заяви, че унищожителните пожари и трагичната загуба на животи се е случила заради Божия гняв, предизвикан от това, че настоящият премиер на Гърция Алексис Ципрас е атеист, пише електронното издание на вестник Protothema.

"Премиерът атеист Алексис Ципрас предизвика Божия гняв. Гърция е унищожена от огън и наводнения", пише в блога си митрополит Амвросий. Той се позовавва на Новия завет, в който пише, че заради отдръпването на народа от Бога на земята се пращат бедствия.

Още по темата

Изявлението на епископа предизвика критики от други църковни дейци, включително Архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним, който заяви в отговор: "Господ е любов. Господ не отмъщава, а призовава всички да се обичат едни други", пише "Фокус".

Йероним смъмри Амвросий, като посочи, че дори възгледите му да не отразяват тези на официалната църква, личните му мнения трябва да са в някакви рамки. Освен това, предстоятелят на Гръцката православна църква заяви, че се моли за душите на загиналите и за оздравяването на пострадалите.

Междувременно започва да се разкриват истинските мащаби на трагедията. По последните официални данни, жертвите са 81, но най-вероятно броят им ще се увеличи, защото в болниците има 10 души в критично състояние, а екипите в района на бедствието продължават да работят.

Разбра се, по думите на кмета на Рафина-Пикерми Евангелос Бурнус, че повече от 1500 къщи са били унищожени при пожарите.

Що се отнася до унищожените горските площи, те се оценяват на повече от 2100 хектара.

Трагедията предизвика отново дискусия за широко разпространената практика на незаконно строителство в горите и по крайбрежието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
1
 
! Отговори
marquise преди 5 години
Двамата гръцки свещенници са безспорно слънчасали, видно от изложените причини за бедствоето, сполетяло Гърция.
86
9
 
13
 
! Отговори
Yorgos преди 5 години
Господ ги наказа за всички жесток и несправедливост срещу хората. Не знаете как се гаврят и издевателстват над хората по Гърция, колко живота са почернили и колко хора са вкарали по затворите в Гърция невинни и за пари, за да им конфискуват всичко да им вземат парите и изгонят от страната след това, напълно незаконно и против правата на човека , но го правят. Това е машинации за пари и прогонване на чужденци които те не искат там. Само да смучат от Европа пари. Аз лично бях жертва на тази ***
85
2
 
12
 
! Отговори
... преди 5 години
Играят си с човешките съдби! Но има Господ и за тях! Ципрас, мипрас и т. н...
84
5
 
14
 
! Отговори
sgdfgdg преди 5 години
Да го разпнат, че лъжец излезе. Прави референдум, хората казаха не и тоя пак подписа. Този е като Волен само дето е за по интелигентни хора.
83
7
 
0
 
! Отговори
Мария преди 5 години
ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!
82
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вярно,че ги наказваНо за други греховече са егоисти и за всички злинисторени и на българиколко изгоряха,преди години нямаше ЕС на колко само не платиха и им изгориха душите
81
18
 
6
 
! Отговори
Крис Караджов преди 5 години
Едно нещо уважавам в комунизма - атеизма. Комунистите ни превърнаха в един от най-нерелигиозните народи в Европа. Благодарение на тях, мнозинството българи се смеят на садистите в расо вместо да слушат *** им приказки. А тоя мутрополит вместо да помогне на хората, тръгнал да ги съди. После що атеистите се увеличавали. Знам, че ще ми нацъкате минуси, но това е истината.
80
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 79Бог съществува само в главите на тези, които си говорят с него. Това е неоспорим факт и по тази логика той е всемогъщ, няма начало и край, не могат да се обяснят решенията му и не могат да се избегне волята му -точно както е написано библията, в която отговри намират само тези, които ги мързи да прочетат повече от една книга.
79
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСпор няма - има два вида хора: мислещи и вярващи. Едните цял живот учат, за да се усъвршенстват, да разбират по-добре света, в който живеят и да поемат отговорност за нещата, които вършат. Другите ги мързи и искат всичко да получат наготово от Бог, а когато не им се даде /логично защо/ се озлобяват и обвиняват всички други, но не и себе си, защото е по-лесно друг да поеме отговорността.
78
8
 
5
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Нищо хубаво не може да види човек от Духовници...
77
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Келимявката се е направил на интересен, защото за друго не става. Очевидно божият гняв се е изсипал на него и не си е намерил благородна професия, с която да е полезен за хората и живота въобще.
76
9
 
6
 
! Отговори
Кина преди 5 години
Това недоразумение в расо защо ли ми мирише на московско резидентче, ама вече отсвирено от цитаделата, или просто е "крадецът вика"Дръжте крадеца" ?! И защо въпросната църква не го е свалила от длъжност ?! Мир на душите на жертвите ! Кошмарно възмездие на виновните !
75
0
 
3
 
! Отговори
JJivanov преди 5 години
ДА не се показват филми ,репортажи от пожарите вкл в Швеция заради нови оръжия ползвани з а палежите.вероятно с а инсталирани в холограми разпространявани от нагли престъпници вкл чрез власт подставени..враговете произвеждат холограмни оръжия чрез обемно проникващо обсебване на човешки хардуерно софтуерни комплекси.ЗА сравнение мощноста на техните холограмни оръжия расте ежегодно с над трилион пъти в сравнение с предната година.
74
1
 
4
 
! Отговори
инфо от 2003 преди 5 години
Поглед от самолети позволява да се видят трайни увреждания на Софииското поле към Елин Пелин от оръжие"Божия гняв".
73
4
 
3
 
! Отговори
увредиха земята преди 5 години
Да с е прегледат филми и записи на пожарите внимателно в защитени от светлина а помещения използвани с а нови оръжия з а подпалване >Чуват с е команди на екип друга от цивилизация ясно ..Вражеска военна техника произвеждана от хората е увредила тяхни обиталища. техниката е холограмна и лед сканираща..пробиви в тяхното пространство правят даже фотосоларни градински лампи и бели високо вредни лампички инсталирaни като фенерче в JSM
72
3
 
2
 
! Отговори
JJivanov geolog преди 5 години
на 11.07.2018 проведохме тестови проучвания на София. Имаше частично въстановена биосфера, включи се системата за пречистванена въздуха в града.Видяхме как мръсния въздух се издига на километри .В София се дишаше спокойно свежо..НА 12 стотици хиляди автомобили с включени фарове вкл против мъгла денем увредиха биосферата.Снимахме огромен обем висок до 4км тежко повреден от ЕМС.Въздуха замириса яко.НА 11 имаше тест за "Божия гняв"
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е проблем че е атеист ,проблема че е веселяк. ЕС си ги създава отглежда и избира за управници на страни. Нашия и той в тая клика ,ама е от простите веселяци ,селски .
70
2
 
8
 
! Отговори
Коко преди 5 години
Строителната мафия си разчисти терените за строителство много важно че ша има някой друг изгорял поне при соца не гориха нищо а направо строяха без да се интересуваха дали щеш или не щеш а по демократично палиш намират изкупителна жертва и готово ко толкова сложно в бг как по демократично избиха на хората дубитака уж имало чум.а нищо няма ЕВРОПЕЙСКАТА МАФИЯ ЗАПОВЯДА НА ТИКВАТА БОКО и готово кво толкова тях ко ги интересува че ще вземат поминака на хората важното е да си продават залежалите боклуц
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да бъде - трябваше да е виновен Путин.
68
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много го защотавате терориста путин, той стои зад всички воини по света , а Асад избивше народа си със зарин и путин го пази все още, колко му е едно пожарче