Жестока смърт: 11 питбула срещу стопанина си! Гледал ги за защита?

33-годишният мъж от село Сотиря загинал от кръвозагуба и жестоки рани
26 юли 2018 17:15, Екип на Dnes.bg
155
Жестока смърт: 11 питбула срещу стопанина си! Гледал ги за защита?
Снимка: архив Reuters

Младият мъж, който намери смъртта си, нахапан от собствените си кучета, е отглеждал 11 питбула в сливенското село Сотиря.

Живко Димитров бил разведен, живеел с майка си в къща във вилната зона на селото. Отглеждал кучетата в двора. От Агенцията по безопасност на храните в Сливен казаха, че кучкарникът му не е регистриран при тях и мъжът навярно е отглеждал нелегално животните.

Още по темата

В Сотиря смятат, че Живко гледал кучетата, за да пази имота си от крадци, но се проверява и версията, че може четириногите да са използвани за нелегални боеве с кучета, при които имало и залагания.

В селото знаят, че във фаталния ден Живко и негов по-млад приятел извели кучетата на разходка до поляна, недалеч от дома на загиналия. Там нещо е раздразнило животните, които се нахвърлили и изпохапали 33-годишният си стопанин. Те явно са били без намордници.

Другото момче потърсило помощ, но вече било късно за Живко. Спешните медици откарали ранения в болница, но не успели да му помогнат - той починал от кръвозагуба и жестоките рани, нанесени му от кучешките зъби, разказва "24 часа".

По данни от полицията, починалият мъж бил криминално проявен. Работел като охранител по морето.

Пристигналите веднага на място полицаи и ветеринари започнали да издирват кучетата - те се били пръснали из района, който веднага е отцепен. Същата вечер са открити и убити 2 от животните, а днес са намерени и евтанизирани още 9 кучета.

Законът позволява това да стане без много формалности, тъй като питбулите били агресивни и са причинили смърт на човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
0
 
! Отговори
Диана преди 5 години
До АнонименА ти си жалко подобие на човек! Това са животни и нрава им изцяло зависи от това как ги възпитаваш! Аз имам такава порода и мога да кажа, че това са най-преданите и лоялни кучета!
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес кучкаря на пазаракуче за клане докаратлъсто,мазно и дебелозло и слънце невиделоВиетнамецът Ха Шинго премери със аршини без думи в този денго закупи възхитенВ къщата си бира пипеса с нож разполовии го сготви със оризгъби,лук,вино и грисСлед вечеря бай Ха Шинсподели на своя син:Беге пес е най от сойтъй да знаеш сине мой!
122
6
 
1
 
! Отговори
Кон преди 5 години
В статията интересна е само забележката на автора че убитият бил криминално проявен. И защо го е написал? Криминално проявените нямат ли право на живот? При това даже не е осъден. По-малко ценен ли е, че е бил регистриран в МВР? Могат ли кучетата безнаказано да нападат и убиват криминално проявени според МВР? При това (лека му пръст на човека) той е извършил благородна постъпка, като е защитил другия човек.За автора и нему подобните бих цитирал Ботев "А вии - вии сте ***".
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да нападнат някой политик за да ги забранят тези изкуствено създадени питбули и подобни на тях.
120
2
 
2
 
! Отговори
Еййййй преди 5 години
А на вас ЗЛОБАРИ ДАНО ВИПРЕСЛЕДВА В СЪНИЩАТА ВИ И СЕ ЗАДУШАВАТЕ ПО ВРЕМЕ НА СЪН ОТ СТРАХ И СЕ БУДИТЕ ОБЛЯНИ В ПОТ БЕЗ СИЛИ! МНОГО ОБИЧАТЕ ДА ОПЛЮВАТЕ, СЯКАШ НЯКОЙ ВИ ПЛАЩА ДА ГО ПРАВИТЕ.... РАБОТНИЦИ БЕЗ ЗАПЛАТИ.... СМЕШНИЦИ ТАКИВА!
119
0
 
3
 
! Отговори
Ех преди 5 години
Имайте милост един към друг и към останалите живи същества бе! Какви са тези коментари бе олигрофрени такива! За това БОГ ЩЕ ПОГУБИ ХОРАТА, защото не са ЧОВЕЦИ, А ЗВЕРОВЕ! КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТАКИВА БЕЗМИЛОСТНИ ДОРИ И КЪМ УМРЕЛИЯ! НИТО Е ИЗНАСИЛИЛ,НИТО Е УБИЛ, НИТО Е ОТКРАДНАЛ! МИР НА ПРАХА МУ САМО ТОЙ СИ ЗНАЕШЕ КАКВО Е ПРЕЖИВЯЛ И Е ПРЕДАЛ БОГУ ДУХ! ДАНО НАМЕРИ ПОКОЙ ДУШАТА МУ!
118
3
 
2
 
! Отговори
Ех преди 5 години
Срамота за вас! Язък! За умрял човек лошо не се говори, плюс това никой не дава гаранция че е бил криминално проявен или какъвто и да било! Никой не заслужава такава смърт! Но ви пожелавам на вас,, тези които умирате от кеф... Щото от друго няма К'ФО! ДА ВИ СЕ СЛУЧИ и на оня свят, да се сетите за думите си! Бива ли такова нещо бе? Човек душа носи, никой не знае какво го очаква, никой не знае съдбата си бъдете малко по снисходителни милостиви, имайте страх от Бог, смирете се, станете човеци!
117
2
 
0
 
! Отговори
sneji преди 5 години
До Анонименza sajalenie e vqrno,jalko za jivko toi naistina obichashe kuchetata.
116
3
 
9
 
! Отговори
Анна преди 5 години
До Архимед Най-лошото е, че много хора си мислят, че те са единствения вид на планетата и цялата планета е тяхна. На планетата има над 1 млн и 800 хиляди видове и ние сме само един от тези 1 800 000 видове Трябва да го осъзнаем и да намерим начин да живеем с тях. Животните го правят, само хората не могат.
115
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почти съм сигурен, че не им е събирал курешките, докато са навън. Но все пак да не го обвинявам без доказателства!
114
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кико-Кристиянчо какво правиш ти бе младеж?Има ли метал?
113
5
 
19
 
! Отговори
Кико преди 5 години
Сите питбуладжии да ги изядат любимците им. Че иначе аз ще ги подпукам. Който гледа питбул е по-*** от кучето си.
112
0
 
16
 
! Отговори
Име преди 5 години
Имам голямо куче, което винаги е на каишка и чистя след него. Заради ето такива *** страдат всички нормални хора. Не може да очакваш животното да се възпита само, не може да пускаш 11 питбула да търчат, не може да искаш всички хора да не се страхуват. Абе, не може да си *** и да отговаряш за каквото и да е друго същество. На такива кактус да им дадеш, ще го уморят, ама ще се набодат 10 души преди това на него....
111
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бездомно куче и куче без най-малко повод, ако не намордник, нямат място сред хората. Редно е всеки да има безспорното право на самозащита, включително със законно притежавано оръжие.
110
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей разгеле, най сетне добра новина! И мутрето си го е получил, и 11 *** по малко....
109
5
 
36
 
! Отговори
бай брадър преди 5 години
За съжаление е намерил каквото си е търсел. Тая порода с тъпия си поглед не вещае нищо добро, всеки който се заиграва с питбул си търси белята.
108
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години гледах стафордширски бултериер - много ми липсва, беше кучето мечта, цял ден се изтяга на слънце в двора , разбира от половин дума, бях успял да го науча да търси мръсните ми чорапи и да ми ги носи до пералнята , с чехлите не стана номера , защото винаги ми носеше само левия , ама беше супер животинка.
107
4
 
15
 
! Отговори
Приятно пържене Жив преди 5 години
Никое куче не е лошо, лоши са хората. Щом и животните са лоши значи сме предали "човешкото" си поведение и на тях. Дано Живко да се печеш в адски мъки в ада и всеки ден да те разкъсва подобна глутница.Ура, че поне един от тези мълтретьори си получи заслуженото.
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно е само куче, друго е в глутница.В група адреналинът им се покачва в пъти.
105
5
 
24
 
! Отговори
Кучемразов преди 5 години
Най-после ДОБРА новина!!!11 опасни пcета по-малко+1 престъпник получил подобаващо възмездие-дано по-често има добри новини.....