Когато слънцето се скрие: Солариумът – има ли рискове?

Добре е преди да ползвате солариум да потърсите съвет от дерматолог
26 юли 2018 09:23,
2


В последните седмици изпитваме сериозен дефицит на слънчеви лъчи. Има и заместители, чиято надеждност проверихме с дерматолога д-р Айлин Шеф.

"Последно време има много варианти да придобием изкуствен загар. Един от тях е солариумът. В дерматологията използваме солариумите за редица заболявания - псориазис, атопичен дерматит и други", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Айлин Шеф посочи, че в голяма част от страните има строги правила за хората, които ползват солариуми. На пациентите под 18 години категорично не се разрешава досег до солариумите, подчерта тя. В България обаче няма правила, по които соларните студиа да бъдат контролирани.

Добре е преди да посегнете към солариумите да се прегледате при дерматолог, защото има заболявания, които се влошават от UV лъчите. Не е желателно да се прекалява - 1-2 процедури седмично, съветва д-р Шеф.

Една от основните вреди на слънцето е преждевременното състаряване на кожата, отбеляза дерматологът в "България сутрин", и препоръча използването на автобронзант за придобиването на лек загар.

Тя потвърди за съществуването на тенорексията - заболяване на желаещите да изглеждат много шоколадови. Но според нея в последно време тази мода е отпаднала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Не с а извънземни преди 5 години
След 2003 година на нашите плажове се натъкнахме на яко екипирани момчета с облъчващи палки играчки в ръцете. Снимани като сенки /имат до три генераторчета з а невидимост на коланите тези момчета осветяват с палките играчки предимно жени с много бяла кожа/току що пристигнали..Появяват се зачервявания на кожата които се лекуват с кисело мляко.Данните са за момчета от паралелен регион почиващи около плажовете.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Догодина пак същата статия! Пълнеж на сайта да има! И без друго хората няма да се усетят, че вече са го чели това.