Руски Су-24 вдигнаха във въздуха британски самолети от Румъния

Руските самолети са били съпроводени от самолети "Тайфун" на ВВС
26 юли 2018 16:12,
89
Руски Су-24 вдигнаха във въздуха британски самолети от Румъния
Снимка: архив Reuters

Разположени в Румъния самолети "Тайфун" на британски кралски военновъздушни сили са били вдигнати днес, за да съпроводят руски военен самолет, прелитащ в близост до въздушното пространство на НАТО в Черно море, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Двата самолета Тайфун са излетели от румънската база "Михаил Когълничану" близо до черноморския град Констанца, след като получили сигнал, че руски самолет Су-24, намиращ се над акваторията на Черно море, се приближава до границата на въздушното пространство на НАТО, пише БТА.

В съобщение на Кралските военновъздушни сили се уточнява, че руският самолет не е навлязъл във въздушното пространство на НАТО и че самолетите Тайфун са патрулирали в небето известно време като възпиращ фактор, след което са се върнали в базата.

През април в базата "Михаил Когълничану" пристигнаха четири британски изтребителя, които имат задачата да патрулират въздушното пространство на източния фланг на НАТО, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия След като си в Германия , може на място да ти обяснят какво могат руснаците по време на война...
68
2
 
16
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Българска психика робска психика
67
19
 
17
 
! Отговори
Маржал Жуков преди 5 години
Европа я има благодаребие на Русия.Не е .нужно да се страхува освен ако не иска да исчезне
66
0
 
7
 
! Отговори
оценка за 'нови преди 5 години
ГОЛЕ Е Е Е Е М ПРАЗ!
65
1
 
4
 
! Отговори
До "Велик амудж преди 5 години
От турс сикиме,Стамбула бакъ".Ако не си разбрал посланието ми,пиши ми да ти го приложа нагледно!
64
26
 
18
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Руснаците се правят на мъже само през мирно време , тогава знаят ,че никой няма да им свали самолетите и кръжат над натовски кораби или доближават въздушното пространство на НАТО ! Но при реални бойни действия се крият като плъхове в дупките си ! Когато САЩ бомбардират Сирия руските палячовци се крият като мишки и забравят ,че Асад им плаща за да защитават режима му !
63
17
 
16
 
! Отговори
велик турчин преди 5 години
До Някои си.Е какво му се случи на Ердоган след като свали руския самолет ?! Нищо не му се случи ! Да не би случайно руските палячовци да са отговорили с военен удар ?! Ще отговорят ама ще ядат тоягата ! Турция освен ,че е военна сила също така не е сама , НАТО стои зад Турция ! Руснаците за да се отсрамят наложиха икономически санкции колкото да не се каже ,че не са направили нищо ! Ако бяха мъже щяха да отговорят с военен удар !
62
17
 
13
 
! Отговори
сибирски тарикатлъци преди 5 години
Като са големи тарикати защо не навлязоха във въздушното пространство на НАТО ?!Ние потопихме най-голямата им атомна подводница , пък един самолет ли няма да свалим ! Ако са мъже нека да навлязат във въздушното ни пространство ,а ние ще им покажем на какво сме способни !
61
14
 
14
 
! Отговори
браво на НАТО преди 5 години
руски военни самолети нямат работа над въздушното пространство на НАТО , в противен случай ще ги сваляме като изгнили круши както Турция членка на НАТО показа на руснаците ,че не могат да правят каквото си искат !
60
16
 
28
 
! Отговори
Хитрата мечка преди 5 години
Руснаците във военно отношение са номер едно.Отлично владеят методите на провокация и извличат максимум полза от това.Примерно техен самолет облита границите на НАТОвските държави при което те засичат радиата им. Второто но не по маловажност е че по този начин изчерпват и без това малкия ресурс на живот за самолетите им.Да споменем и български офицер,който се оплака ,че две прелитания на руснаците,косват огромни загуби за нас.Браво на мечката има керосин има и самолети в излишък да питам а....
59
21
 
20
 
! Отговори
Кобрачов преди 5 години
Руски самолет прелита в международно въздушно поле ,като не нарушава въздушното пространство на мамалигарите.Веднага ,,Тайфун"ите реагират възпиращо. Дрън дрън че пляс!По дяволите,защо руснаците не са ,,калибровали" натрапниците англосексонски меки китки?А и един залп на ,,Смерч" би направил поразяващ ефект на база Михаил Когълничану и то безвъзвратен!
58
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиРазбира се че руски самолети прелитат над България без разрешение. Даже преди няколко месеца и Борисов го призна. Руснаците викат на България малката Русия. И както курица не птица так и Болгария не заграница.
57
7
 
20
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 58 и 59А бре УМНИЦИ да не кажа друг термин КОГА след 1990 година Руски самолети са прелитали над Българска територия БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ?Правете разлика облет на границата от Руски самолети БЕЗ НАВЛИЗАНЕ ВЪВ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НА БЪЛГАРИЯ иНАРУШАВАНЕ НА ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО?
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58Има италиански. Ама явно, че не се интересуваш от темата.
55
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските самолети не признават суверенитета на България.
54
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо у нас няма британски самолети ? Нали сне равноправни членове на НАТО. През българското въздушно пространство прелитат руски таралясници безпроблемно.
53
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52 Да ,бе да руските самолети не могат да стигнат острова,ха,ха,ха !Затова ли руски бомбандировачи редовно прелитат северно от Шотландия чак до Гренландия,разбира се в международното въздушно пространство!В Тубата има клипчета на руски самолети прелитащи на 50тина километри по Тихоокянското крайбрежие на Канада и САЩ,чак до Мехико!
52
11
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До на 4 юли 1989 г.Умнико я се поразрови малко в техническите характеристики на самолетите и след това говориДа самолета за който става дума е МиГ-23(Първи полет 1967 година) или по-точно МиГ-23М Излита от Полша и се разбива в Белгия с това доказва практическата далечина на полета от 3000км с един резерваоарСемейството Су-27 има далечина 4000км без дозареждане и 6000км с едно дозарежданеЗа ваше сведение от Калининград до Британските острови са 1300км по права линия дори МиГ-23 ще долети
51
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 48Армията на Генерал Власов се оценява на 130 000 максимум - да през нея може да са минали и милион човека Армията не се е биела на първа линия а винаги е изпълнявала задачи в тила След войната всички от Власовата Армия са считани за предатели и са репресирани може би по най-жестокия начин изобщо на което са способни поборниците на Сталин
50
2
 
7
 
! Отговори
Тъпан ато теб преди 5 години
До АнонименРОА наброява 150 000 души. Не е воювала рещу червената армия, а е изпълнявала полицейски функции, разбирай зверствала е над мирното население в Беларус най-вече.