В името на разоръжаването на КНДР – Берлин предлага помощ

Това може и да е последният шанс за режима в Пхенян
26 юли 2018 22:33,
13
В името на разоръжаването на КНДР – Берлин предлага помощ
Снимка: архив Reuters

Германският външен министър Хайко Маас предложи днес помощта на Берлин в усилията за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров, но предупреди, че Северна Корея трябва да предприеме действия за спиране на своята ядрена програма, ако иска санкциите срещу Пхенян да бъдат отменени, предаде ДПА.

"Когато дойде времето, ние сме готови да подкрепим процеса, който се осъществява тук", каза Маас при посещение в Южна Корея.

Още по темата

По думите му Германия може да помогне в усилията за ликвидиране на севернокорейската ядрена програма с уменията, придобити в преговорите за ядреното споразумение с Иран, пише БТА.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обяви на среща с американския президент Доналд Тръмп през юни, че е готов за премахване на ядрените оръжия.

Но макар Северна Корея да не е извършвала ракетни или ядрени опити от месеци, Маас се отнесе скептично за това доколко може да се вярва на обещанията на Ким за спиране на ядрените дейности на Пхенян.

"В миналото е имало твърде много нарушения на международното право и твърде много разочарования", каза Маас.

Според него обаче процесът вече е в ход и представлява вероятно най-добрата възможност за уреждане на десетилетния конфликт на Корейския полуостров.

"Това може и да е последният шанс за режима в Северна Корея", заяви той и добави, че именно затова има надежда.

По думите му обаче Северна Корея трябва да предприеме действия след срещата между Ким и Тръмп. В противен случай няма да бъдат отменени санкциите срещу Пхенян, наложени през 2006 г. заради ядрените опити.

Маас също беше попитан дали Корея може да научи някакви уроци от германското обединение преди около 30 години.

Той заяви, че Корея и Германия могат да бъдат сравнявани в ограничена степен.

Южнокорейската външна министърка Кан Кьон Уа каза, че за нея най-големият урок от германското обединение е, че е необходимо в процеса да участват съседните държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Тия па немски клоуни само се бутат тъпите му некадърници!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БожилНито един жив и разумен организъм във вселената не би пожелал да се обедини с България или да има нещо общо с нея. Успех с начинанието.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анинимен преди 5 години
Че германците какъв опит имат в разоръжаването, в сравнение с нас? Ние можем да помогнем по-добре и по-евтино. За нула време ще останат без ракети, танкове и самолети, че и армията им ще съкратим поне десетократно.. Така де..
7
0
 
1
 
! Отговори
Не на конфронтациите преди 5 години
Южна Корея и досега се води ОКУПИРАНА подават местни жители..
6
0
 
2
 
! Отговори
Ядрено разоръжаване преди 5 години
МОсква внимателно истегли окупационните части..Кога Берлин ще с е освободи от другите окупатори ..
5
0
 
2
 
! Отговори
РАзоръжете ГЕрмания преди 5 години
АЛО Кога окупирана след втората световна война ГЕрмания ще изгони окупаторите питат убити зверски поляци .Тъпкано е с ядрени,термоядрени неутронни и други жестоки оръжия..Полша Чехия,Словакия БЪлгария Румъния премахната ядрените си оръжия..Само Германия се оказа не адекватна..
4
3
 
11
 
! Отговори
k преди 5 години
До Божил"...обединението на България и Македония ..."ти луд ли си бе !!!???в това жалко държавенце наречено Македония, има 2 милиона албанци и албанския е офицялен език !!!с тази македонска *** ли да се обединяваме бе !!!
3
3
 
15
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Германия да оправи първо себе си:) На всяка втора берлинска тераса има плакат, Merkel muss veg. :) Тръгнали да раздават акъл на северна Корея. Ха ха ха.
2
4
 
7
 
! Отговори
Божил преди 5 години
Toва означава,че в обединението на България и Македония трябва да вземат участие Америка,Албания,Сърбия и Гърция,а защо не и Русия?
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото каже бат Тръмп това ще става справка вчера Юнкер се съгласи със всичко спуснато от Тръмп.