Линейка оставя 8-годишно само... А кой е отговорен?

Според майката на детето трябва да има процедура за подобни случаи
27 юли 2018 14:17,
34
Линейка оставя 8-годишно само... А кой е отговорен?
Снимка: архив Булфото

Семейството на 8-годишно дете, което беше изоставено на улицата от екип на Спешна помощ, иска наказано по случая.

Детето беше оставено на центъра на Русе, след като линейка откарала баба му в болница заради счупен крак.

От Спешна помощ се оправдават с факта, че няма право да качват в линейката друг освен пациента. Твърдят също, че са оставили детето при позната на бабата.

Майката на детето разбрала от колеги в работата си, че детето й е там - заедно с непозната жена.

"Разбрах от тази жена, че майка ми е пострадала в центъра на град Русе, паднал е, счупила си е крака" посочи Яница Иванова пред bTV.

Линейката е дошла за 5 минути, но взели само пострадалата жена и оставили 8-годишно дете на улицата.

"Това е просто страшно, нямам коментар", каза Яница.

Според нея екипът на линейката категорично е отказал да качи и детето. Тогава детето е седнало край пътя и е заплакало. Тогава непознатата жена, която е повикала и 112, е попитала детето дали пострадалата жена е негова баба. Същата жена е завела малчугана при майка му.

"Това е безотговорно, това може да се случи на всеки един от нас. Нашият случай завърши добре, но можеше да се случи нещо лошо”, каза още жената.

Яница посочи още, че според Спешна помощ детето е останало при позната на пострадалата жена. Такова нещо обаче не се е случило.

По думите на майката въпросът е принципен – нужна е ясна процедура за действия в подобни случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
да,ама не преди 5 години
Оказва се,че е имало позната на бабата жена която е отвела детето при майка му!Което е много по добре отколкото да бъде закарано с линейката до болницата.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така ще вменявате отговорност на екип на Спешна помощ за нещо различно от спешния случай, за който са повикани?Изумително! Простотията на някои хора е съизмерима само със състраданието, което изпитват. Хахахаххахаха Бойко им каза така да направят! Хаххах
30
1
 
9
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Превърнали сме се в държава на бездушни , апатични хора , ходещи роботи. По улиците няма да видиш усмихнат весел човек. Всеки увесил нос , намръщен, но ако малко засегнеш личното му пространство , готов за скандал. Кога станахме толкова безчувствени ? Тези медици не са ли родители , да помислят, че тяхното дете може да се окаже на улицата безпомощно? Не се учудвам, че всеки който може , бяга в нормалните страни.
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябва да се научим да спазваме закона ,по мое време от 1 клас ходихме сами на училище Защо сега не е така ? това семейство е решило да осребри дивидентите с любезното съдействие на пресата
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да се запазим като род! Прекалено много лумпеноиди си имаме!
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв слу4аи имаше тук в бялата държва. Маика на 7 годишно дете се подхлъзва на снега и 4упи крак= Линеиката идва ка4ва маиката но ка4ва и детето. Ако бяха оставили детето на улицата ги грозеше затвор от 1 до 3 години. Такива са законите в белите държави а в такава като вашата законите са африкански.
26
4
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Изключителни ***. Не мога да разбера, колко трябва да ти се е гипсирал мозъкът и душата, за да зарежеш детето на улицта. Това, първо, законово не ти е позволено и второ - човешки не е нормално! Случаен човек ще спре и ще погледне, защо е само на улицата, а тези по време на изпълнение на служебни задължения са го зарязали, с ясното съсзнание какво вършат. Ами ако, не дай Боже! нещо му се беше случило на това дете?!?!? Съд за тези 'лекари' и то по най-бързата процедура!
25
6
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПОСОЧЕТЕ МИ ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПО-ХУМАННА ОТ " БЪРЗА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ" ИЛИ " СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ " И ЩЕ СЪМ СЪОБВИНИТЕЛ НА МЕДЦИТЕ ЗАЕДНО С КРЕ . ТЕ .НИТЕ !?!?... БЕЗ ДА МИ ПОСОЧВАТЕ УЧИТЕЛИТЕ ,КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ПРАВЯТ ОТ МОЗЪЦИТЕ НА ДЕЦАТА -ЕДНАКВИ КУБЧИТА В ПОЛЗА НА ВЛАСТИМАЩИТЕ:--- МОЗЪЧНИ РОБИ НА СИСТЕМИТЕ : -КАПИТАЛИЗЪМ /ЧАСТНО КОЖОДЕРЕНЕ / И СОЦИАЛИЗАМ / ПАРТОКРАТСКО КОЖОДЕРЕНЕ!!!
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак добре, че детето не е попаднало на някои дето много харесват малки дечица, а това можеше да стане при тази престъпна безотговорност проявена от хората от линейката.
23
4
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
До Законът казваБатееее, да речем че детето е с майка си и на нея й стане зле...загуби съзнание... идва бърза помощ и какво зарязват детето ... или родителите трябва да вървят комплект баща и майка.... аре помисли малко .... друг вариант катастрофа - бутат двамата родители на пешеходна пътека и двамата не са в съзнание ... детето пак греда ... седи и реве на бордюра...*** логиката имат тия хора сериозно
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съд няма, закони ням, САМО БОЙ БОЙ И МНОГО БОЙ ТРЯБВА !
21
2
 
18
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ми ако бяха от друг град и детето нямаше къде да иде? Медицинския персонал понякога е за бесилото
20
3
 
10
 
! Отговори
Законът казва преди 5 години
Закон за закрила на дететоЧл. 8.(8) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.Чл. 7. (1) Лице, на което стане известно, че дете се нуждае от закрила, е длъжно незабавно да уведоми дирекция "Социално подпомагане", Държавната агенция за закрила на детето или Министерството на вътрешните работи.
19
4
 
23
 
! Отговори
fake news преди 5 години
а тия *** от линейката що не са викнали една патрулка? нали са на една система.. токова ги МЪРЗИ че и по едно радио не им се говори... ама за 500лв такива кадри... по добрите са навън за 5000.... остана отайката дето само си клати чура.
18
12
 
0
 
! Отговори
Деян Куцев преди 5 години
Вай и ако е симпатяга сва детянце оххх котьооо
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е нормална ситуация - възрастния придружаващ дете да му се случи нещо и да го откарат с линейка. Нормалното е възрастния да очаква,ч е детето ще дойде с него в линейката, а и да уведоми родителите, не е ясно колко време им трябва да отидат до мястото, където е детето. Ненормалното е детето да се остави само, а някакви ненормланици да обвиняват родителите за това. По закон до 12 години детето не се оставя без надзор, а тези от линейката точно това са направили.
16
26
 
3
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Този сополанко не са ли го научили родителите му да се оправя. На 8 години е
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България в 21ви век но с манталитет средновековен! Пълна излагация!
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в другите държави в болниците има детски кът с отговорник точно за такива случаи .ама тука изглежда няма пари за тези неща , както винаги .
13
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То на днешните родители все някой друг им е виновен, когато се случи нещо с детето. Но те никога. Бабата като е поела отговорност да се грижи за него тя трябваше да намери начин да уведоми родителите какво се е случило. Ако е толкова възрастна да са си инструктирали детето какво се прави в някой ситуации, на 8 год. не е чак толкова малко. Разбира се, че е забранено да се качват деца в линейката, и кой да го гледа в болницата??? Или лекарите трябваше да чакат някой да дойде да си го прибере...