Властите за пожара в Гърция: Следите водят към умишлен палеж

Много пожари са избухнали за твърде кратко време
27 юли 2018 10:38,
10
Властите за пожара в Гърция: Следите водят към умишлен палеж
Снимка: БТА

Гръцките власти не изключват възможността опустошителните пожари в района на столицата Атина да са предизвикани умишлено, съобщава електронното издание на вестник Kathimerini.

В рамките на пресконференция, заместник-министърът за гражданската защита Никос Тоскас загатна, че разследването допуска умишления палеж като възможна причина за трагедията, която отне живота на най-малко 85 души, пише "Фокус".

Още по темата

"Имаме сериозни индикации за престъпен акт… Много пожари избухнаха за твърде кратко време", заяви Тоскас, като същевременно допълни, че в Мати – градът, най-силно засегнат от стихията, е намерена "подозрителна находка".

Панос Каменос, министър на отбраната и председател на младшия партньор в коалицията на премиера Алексис Ципрас – "Независими гърци", на свой ред заяви, че "това е престъпление от миналото".

"Бреговете на Атина, всички тези имоти, повечето от които – без разрешително, са окупирали крайбрежието без никакви правила", допълни Каменос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се че е умишлен палеж някой овчар както е написал друг,така най лесно свалят вината от себе си управляващите никога не са виновни, жалко за хората за цели семейства деца
8
3
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Всяко лято в Гърция едно и също - големи пожари, запалени умишлено. Или са албанците, или е строителната мафия...
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бреговете на Атина, всички тези имоти, повечето от които без разрешително, са окупирали крайбрежието без никакви правила.Като имотите са без разрешително защо ще им дават пари за опустошените сгради при пожарите.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснахте украинци и молдовци да обикалят ЕС. Покрай тях и чеченската мафия! Нещастна работа! Тези *** не трябва да се пускат да доближават!
5
4
 
12
 
! Отговори
Тестват нови оръжия. преди 5 години
Американската армия вече има ново военно пордразделение наречено космически сили.Позиционират военни сателити които обикалят земята и носят най различни оръжия.Също вкарват в експлоатация и безпилотни дронове захранвани от водородно-соларни генератори които летят на много голяма височина. Тези дронове могат да останат в небето неопределено време и могат да изпълняват най различни мисии. Например могат да използват лазери и да правят пожари.
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тайпи им предложи помощ. може би нямаше да има толкова жертви, те от гордост (срам) затова че дадоха пребиваване на избягалите войници от пуча не приеха.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все така става някой друг е виновен, то и във България е така.
2
4
 
21
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Алчноста, безскруполноста и жаждата за пари вървят ръка за ръка! Дали не ви напомня за нашите "инвеститори"? Единствената разлика е, че у нас, изсичането на една гора се решава документално, а не с огън! Примери бол, София-Княжевската гора, Бояна-вз. Беловодски път, вз. Киноцентър, Южен парк, Борисова градина, язовир Искър...Стара загора-парк Бедечка.Черноморието дори не искам да го споменавам!Предстои оси.рането на Пирин!Все реализирани бизнес начинания!
1
5
 
11
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Е, добре де - то е ясно, че на Ципрас все не му стигат европейските милиарди и иска да "узакони" и да му ожалят и платят незаконните строежи в боровите гори, цяла Европа все му е длъжна за голите баири и кални свлачища - ами въх, значи, дай да им да им плащаме на гърците - не че моите родители разполагат с повече от 380 лв. на месец след 37 години трудов стаж в името на "светлото бъдеще".