1800 дрогирани, 3078 пияни зад волана! Наказанието – глоба!

По-рядко се стига до осъдени на пробация, показва практиката
42
1800 дрогирани, 3078 пияни зад волана! Наказанието –  глоба!
Снимка: архив "Булфото"

1800 дрогирани шофьори са спипани по пътищата за половин година! Пияните са почти двойно повече – 3078. Това са данните на Пътна полиция от началото на годината.

Шофирането под въздействието на наркотици и алкохол е престъпление по Наказателния кодекс и директно случаите отиват в прокуратурата. Съдебната практика обаче показва, че масово джигитите се наказват само с административна глоба при първо нарушение. По-рядко са тези, осъдени на пробация, пише "24 часа".

Още по темата

На фона на това данните на Пътна полиция показват, че дрогираните и пияните зад волана се увеличават.

За сравнение - през цялата 2017 г., което е два пъти по-голям период, дрогираните и пияните с над 1,2 промила са били общо 7477 (само 259 са жени). Според пътни полицаи тази бройка ще бъде достигната до края на август.

Най-много дрогирани са хванати по улиците на София - 205. Следват тези от област Бургас - 150, Пловдив - 140, Стара Загора - 100, и Благоевград 97.

3200 автомобила на пияни и дрогирани шофьори са с прекратена регистрация от началото на 2017 г. до днес. 2500 заради алкохол, 700 заради наркотици, съотношението е 4:1 в полза на пияниците. Данните за полугодието на 2018 г. сочат, че съотношението вече е 3:1.
 


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Кон преди 10 месеца
До милиционера Иванов: според мен глупаците са по-опасни от дрогираните. За такова глупаво писание, като твоето, смятам че трябва да те бият с тояги - 30 удара по петите пред Партийния дом.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До еванов абе ти като си толкова за твърдите закони що не се преместиш при ердоган всеки който какво си прави си го прави на него ако е дрогиран и пиан в допусти ми количества не виждам проблем ти ако си некадърен и трезвен ще убиеш някой така че излез от дупката в която си и си живей живота
32
0
 
0
 
! Отговори
... преди 10 месеца
много ясно така трябва ТВЪРДО ЗА УПОТРЕБАТА като искате ходете във финландия и тва е
31
6
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 10 месеца
Над 0.6 промила с алкохол или дрогиран никакви глоби - само затвор. Размера законодателя да го уточнява, но задължително затвор. Незаменим затвор. Общ режим и без редуциране на срока. Принудителен труд по улиците и пътищата, но в окови. За назидание, за сплашване, за възпитание и на затворника и на останалите. Който е решен да не се поправя ще избяга от България. Още по-добре, няма човек , няма проблем.
30
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 10 месеца
До БГ.

Движението е толкова по-натОварено,колкото по-слабичко е сивото вещество.
29
0
 
8
 
! Отговори
7+ преди 10 месеца
Защото родният ни съд ни пази!!!
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А каво очаквате от родени след 90 та година израсли в мутро олигархската анархия. Защо ние 50 годишните не сме дрогирани и пияни в автомобилите. Защото сме израснали и възпитани в друга ценностна система не в евроатлантическа анархия.
27
5
 
15
 
! Отговори
Перко преди 10 месеца
80+ процента са хванати щото са направили някакво нарушение. Ако КАТ работеше цифрите щяха да са поне с една нула отзад
26
7
 
11
 
! Отговори
БГ. преди 10 месеца
Само пиян или дрогиран може да се кара
по разбитите пътища в това натварено движение.
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако КАТ работеха, 5000 пияни щяха да хванат за половин час, че и за по-малко време.
24
0
 
18
 
! Отговори
Джендър преди 10 месеца
Значи сега, ако съм надрусан зад волана - глоба? Но ако се напуша на прайда - затвор! Къде е логиката?
23
1
 
12
 
! Отговори
Да споделя преди 10 месеца
*** история. Наистина отнех предимство на един с колело. Наистина моя бе вината, не го видях. Думна се в дясната ми врата, нищо значително, нямаше драми, човека добре, аз нямам някакви поражения по автомобила. Говорим си, даже нещо се шегуваме и опалааа - КАТ. Аре дрегери. Пича с колелото: 0.6 промила. Никой от нас не е звънял на КАТ. Отказах да се разпиша като свидетел. Ченге се разписа. Честно, че стана свидетел на колелото, че не съм видял дрегера! Кому бе необходимо?!
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама това у нас ли е? Че ние сме нация на трезвеници! В този сайт често срещам думата "алкохолици". Не, не става дума за нашата непорочна, съвършена нация! Ние разбираме от всичко, най-вече от автомобили, футбол и политика!
21
1
 
10
 
! Отговори
Замислен преди 10 месеца
Бе, щатите са го измислили. Там дрегери се използват много рядко. Когато има основателни съмнения за неадекватност. Има си сума способи без скъпи консумативи. Просто даден човек и след бира е тотална щета, друг на половинка уиски е адекватен.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първо трябва да тестват депутатите, особено тези които много говорят и после ще си говорим.
19
21
 
5
 
! Отговори
Пияна дрога преди 10 месеца
Никога през живота си не съм бутнал и калинка. Над 10 години съм шофьор. Да бе, пийвам си докато карам. Е, и ?!
18
2
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 10 месеца
НИКАКЪВ ЗАТВОР- ДА ЛЕЖЪТ ДА БЕ ДА-ДА ПЛАЩАТ ЯКИ ГЛОБИ И ДА БАЧКАТ ДА ИЗБИЯТ ПАРИЧКИТЕ. В ЗАТВОРА ФАЙДА НЕМА.
17
1
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 10 месеца
абе,няма много общо с неидващитге на работа. но дадеш ли на пиян или надрусан кола в ръцете, и човек ще прегази, и няколко може да са. ама както казваш, с тази шлака в главата могат ли да го премислят.
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
така и така не си плащат глобите, не е ли по-добре : при първи случай - сваляне на табелите с номерата,до като платят. при втори случай - вземаш му колата и му тряскаш глоба,ама такава,че свят да му се завие.например,колкото половин кола. да видя дали ще ми се наливат и дали ще ми се боцкат.
15
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако на работното ми място уволнят всички пияни, дрогирани и тези дето идват когато си искат на работа, ще останат единици. В България от ден на ден става все по-зле.
Шлаката остава, нормалните си тръгват от страната. Това се виждаше и преди 10 г., но процесът си тече.
Единици са свестните.