Автобус с българи аварира на магистрала във Франция

Пътниците звъняла на тел. 112 и искали помощ от френските власти
28 юли 2018 13:26,
18
Автобус с българи аварира на магистрала във Франция
Снимка: bTV

Автобус с българи аварира на френска магистрала тази нощ. Пътниците, сред които и малки деца, е трябвало да изчакат повече от час докато превозвачът реагира.

Аварията е станала на магистрала около 4:30 ч. местно време. В автобуса е имало двама шофьори и 29 пътници, сред които – и малки деца.

"Намираме се в безизходица, няма реакция от транспортната фирма и никакъв начин за връзка", оплака се една от пътуващите – Ирена Тодорова пред bTV.

Тя разказа, че след час чакане се наложило да се обаждат на 112 и да искат помощ от френските власти.

По-късно управителят на "Юнион-Ивкони" Георги Атанасов коментира, че хората са придвижени на безопасно място – в заведение заедно с част от екипажа. Той обясни, че автобусът се ремонтира на място и по обед българско време би трябвало да тръгне към нашата страна заедно с пътниците.

"Големият проблем, който се е получил, е, че пътната помощ е поискала парите да бъдат в брой. Затова са се забавили колегите, иначе досега е щял да бъде отстранен проблемът", посочи той.

Според Тодорова, обаче, цялата работа по извеждането на хората била свършена от френската страна след подадения сигнал. Така пътниците се оказали в база на пътната помощ. По думите й е имало предложение френски автобус да извози сънародниците ни до София, но от българската фирма отказали.

Пътничката допълни, че возилото е било в лошо състояние и на задните седалки е имало течове от покрива. Тя посочи, че след прибирането си заедно с останалите хора ще си търси правата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не "аварира", а "се повреди"! Защо така измъчвате майчиния си език, журна.л.истчета?!
17
0
 
0
 
! Отговори
Патил.. преди 5 години
Юнион Ивкони ... С това трябваше да започнете ...Тия аварий не са им за сефте във Франция.. преди две години същата талигакоято бяха пратили ди Испания и назад , скъса скоростна кутия след Шамбери на Френско Италянската граница почти.. престоя там беше близо 20 часа //Що никой не писа тогава ...Та с френски автобус до Италия някъде си ,а от там друг автобус Ивконски та за БГ...голяма одисея...и компенсаций ..е 30 евро ..стига толкос..Но явбо никой не си е взел поука ,да не тръгват с таралясници.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казват даначните от НАП.ЗАДА ПРАВИТЕ ИЗМАМИ ПРАВЕТЕ фирма ООД. / това се разбира - дружество с огромна безотговорност/.Или ЕООД / тое същото като горното но Еднолично. ШАШМИТЕ ПРИ ПРЕВОЗВАЧИТЕ СЕ ПРЕДАВАТ ОТ счетоводителите те ги получават от НАП. ТАКА ОТШАШМИ ПРАВЯТ ПАРИ ЗАТАВО МАКРОН ПОСТАВИ УСЛОВИЯ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ.
15
4
 
8
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Да пътуваш с автобус от Франция при положение, че има евтини самолетни билети в разгара на лятото граничи с лудост. Но всеки си знае за себе си. А за тази "фирма" на всички, които сме пътували с тях, ни е ясно за какво става дума. Оставят пътниците на разклона на някой път в чужбина, не спазват почивки, положението е трагично. Два пъти имах удоволствието да пътувам с тях и не мисля, че ще има трети.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак фирма от обрЪчите
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътната институция и превозвачите са аварирали от много години. Та автобуса ли ще е в ред.От 1958г. , когато НАСИЛСТВЕНА ДЪРЖАВАТА ПРИБРА ЧАСТНИТЕ КАМИОНИ, АВТОБУСИ, И ДРУГА ВИТ ЧАСТНА ТЕХНИКА.ПОСТОЯНО АВАРИРАТ И ПОСТОЯНО СЕ РЕФОРМИРАТ. Но частни превози няма. Има само ООД ЕООД АД
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със самолет е по-бързо, по-удобно, по-евтино и не вали по седалките.
11
0
 
7
 
! Отговори
do 10 преди 5 години
Вината е твоя тръгнал си някъде си а не си си взел чадъра е ми нека ти тече.АЗ като тръгна на повече от 30км. с автобус или пеша задължително си вземам чадъра,вода и 2-3 сандвича и нямам проблеми.
10
4
 
8
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
2009 ПЪТУВАХ НА ВРЪЩАНЕ КЪМ БГ И АВТОБУСА БЕШЕ С ПРОБИТ ТАВАН ИМАШЕ ДЪЖТ И ВАЛЕШЕ А И ПЪТУВАХМЕ 56 ЧАСА ОТ ИСПАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ..ВСЕКИ ПЪТ Е ТАКА СТРАШНА РАБОТА СА!
9
2
 
9
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
Приятели ПЪЛНА СКРАБ СА ТЕЗИ АВТОБУСИ КОГАТО СЪМ ПЪТУВАЛ И АЗ И СЕМЕЙСТВОТО МИ ВИНАГИ ИМА АВАРИИ СТАРИ ТРОШКИ СА ВИНАГИ ПРОБЛЕМИ ВИНАГИ ЗАКЪСНЯВАНЕ!!СТИГА ВЕЧЕ С ТЕЗИ *** ДА КУПУВАТ АВТОБУСИ МЕРЦЕДЕС ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ!
8
1
 
5
 
! Отговори
Пътник преди 5 години
24 часа ще се занимавам със глезотите на персонала аха но друг път качвам се на самолет бам 2 часа за същата цена даже и по ниска
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътувайте с колите си-тоалетна, когато поискаш и ,ако аварираш застрахователя ти идва на секундата.Не виждам голям проблем да са имали
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да пътуваш със български превозвачи за чужбина трябва да си супер луд !Тоалетна закюченаобслужване нула (0) отношенията със клиента е така като, че ли си на вересия нямам място да опиша всичко !
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези френски власти защо не помагат и не дават пари на хората с просешки дух.
4
3
 
26
 
! Отговори
Arthas преди 5 години
Че Ивкони са гола вода е ясно. Само, че журналистите така изкривяват информацията и подвеждат хората, че нямам думи. Защо се натъртва на това, че имало малки деца. Да не би да умрат случайно за час и половина?! Като гледам Сетрата - не ми прилича на разнебитен автобус, както го описва претенциозната пътничка. Какви права ще си търси?! Явно не е чела условията за пътуване на гърба на билета... Като са в Испания или друга държава от EU - по-ниски от тревата, а иначе в БГ нахални като Ван Хален.
3
3
 
8
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 5 години
ОТКРИЙТЕ ГРЕШКАТА... :D :D :D Пътниците звъняла на тел. 112 и искали помощ от френските власти.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хората бягат от Бг дори и с пробити автобуси .
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
юнион ивкони често се проявава.