Българи, блокирани на летище в Лондон: Спахме по пода, пейки...

Никой не ни попита имаме ли нужда от храна, от вода, разказват те
Обновена: 29 юли 2018 09:15 | 28 юли 2018 22:52,
84
Българи, блокирани на летище в Лондон: Спахме по пода, пейки...
Снимка: visualhunt.com

Кошмарна нощ за десетки българи, клиенти на нискотарифен превозвач. Те прекараха нощта на летище "Лутън" във Великобритания в очакване полетът им до София да бъде изпълнен. Те ще се приберат в понеделник и вторник, предаде bTV.

Самолетът на "Уизеър" трябвало да излети в 21:40 ч. вчера. Първоначалната информация била за закъснение на полета. В крайна сметка обаче полетът е отменен.

Пътниците получават билети за други полети – някои за понеделник, а други чак за вторник. Едва след като са стояли на летището почти 20 ч., въобще се поставя въпросът за хотел, който да бъде поет от авиокомпанията.

"Всички спахме по пода, по пейки. Никой не ни попита имаме ли нужда от храна, от вода... Така цяла нощ и днес цял ден до обяд, докато наново ни резервираха билети и то чак за понеделник", коментира Стойка Митева, която е сред блокираните на летище "Лутън".

Според пътниците е имало и хора, които са си поискали парите обратно, но им е било отказано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм пътувала със тях не ми харесва .И за това често пътувам със Ер България там са високи билети но ти дават храна и на питки.Никой не ви кара да пътувате.със тях.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако са работодатели на почивка не ми пука, защото с 500 лв заплата и аз скоро ще спя по пейките,а още повече че не стигат за храна дори,търсят м.йка си, сигурно са някакви ,,наши,, богаташи,ако ще и 2 лв да е билета, бедния не може да си го позволи,тея цени пак са за богатите,пак те ще имат полза, да се находят насам натам,дано им п.еседне.
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то билетите са евтини, защото си има рискове ;) Така и не го разбраха и всеки път реват на умряло, като изтеглят късата клечка.Аз проблеми не искам и не летя нискотарифно - всеки си преценя кое му е по-ценно: комфорта или парите в джоба. Само дето после аз не рева, че съм платил повече. Предлагам и те да не реват, че им е било неудобно...
63
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 69Храна и вода придават и на летището. Просото не им се дават по 7 лева за минерална вода и сандвич. А ако си достатъчно отчаян, винаги ще те нахранят. Колко познавате, умтрвли от глад у жажда ? Честно ?
62
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дами и господа, когато човек е на път или се кани да пътува, винаги си носи храна и вода. и необходимите лекарства. Другото е криворазбрана цивилизация. Всеки си преценява. Пътуването където и да е, не е бъзикня.
61
3
 
8
 
! Отговори
Майк преди 5 години
Уизера слагат едни роби на крилата които да въртят турбините ръчно защото е по-евтино. А вътре в самолета слагат по трима души на седалка за да излязат на печалба.
60
1
 
14
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Дано пътниците разберат на колко наши сънародници са доставили радост и щастие в милата ни татковина. Какво удоволствие е да четеш коментарите на нашето общество.
59
0
 
8
 
! Отговори
Куцо 2 преди 5 години
До ТерсенетоЗащото директните полети на Wizzair са по-начесто и са в пъти по-евтини. Повечето пътуват с тях, все едно ти пътуваш с градския. Ако един полет от Лондон до София и обратно, му е 200 лева, а с някоя друга компания му е 500-600 лева, само новобогаташ или негов наследни може да задава такива въпроси ...
58
0
 
2
 
! Отговори
Куцо 2 преди 5 години
И това се отнася за всички - от ТамбуктуЕър до полеитте за по 10 000 евро на селектирани компании. Разлиакта е, че едните имат лоби с хора, който ще се грижат за вас и децата ви, като ви сипват вино за 200 евро бутилката, а другите ще чакат на летището.С настаняването става само и единствено, кгоато е ясно, че полет в следващите 6-7 часа намяа да има. А това тук, не е ситуацията.Повечето хора, биха се прибрали и ибха изчакали полета на другия ден, вместо да се блъскат ... повечето.
57
0
 
2
 
! Отговори
Куцо 1 преди 5 години
Ок - защо чакт на летището:Защото, от момента в който се разбере, че ще кацне самолета, до момента в който ще излети обратно, има по час и половина. Летищата не искат непланувани полети. Бъркат им графика, затова всичко става бързо-бързо. Ако настаниш пътниците в хотел, ще трябва да можеш, за час и половина, да ги събереш, да ги чекираш, да им натовариш багажа, да ги прекараш през системата и да излетиш. Лудост е. А и Хилтъна, до хотела няма по 150 свободни места ... Затова чакат там.
56
6
 
7
 
! Отговори
Пачо преди 5 години
На каквото си послали на такова легнали. За 20 евро билет можеше летището да ги пусне да спят само около кофите
55
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 5С открит лист се ходеше до граничните села отстоящи на десетина километра от границата, някъде до 1955 година.А в Лондон, и в Париж, Виена, и дори в Зап. Германия можеше да отидеш с екскурзия на Балкантурист. За 170 лв. 15 дни. Ходех.А да не мислиш, че Западът си пращаше гражданите на разходка в соц. лагера свободно. Ами - история, това е за жалост. Сега те пускат, където искаш, ама нямаш пари. Пари имат блюдолизците и крадците. Същите екскурзии са над 2000 Евро. Та тъй...
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Магнолиите миЗа тях има, защо "парички правим, батка, охааа, ша има на планета да пиим и да въртим к'чеци, опса ипса ихууу" ....Така мислят те :)
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 5Ей такива злостни лъжци са ги пращали в Белене, убивали са хора, тровели са водата и животните, палели са. И сега да правиш това, кокалите ще ти изгният в затвора, ако разбира се, "човеколюбива" НПО не те оправдае, че баща ти в детство те е биел, та си станал изверг. За жалост покрай сухото гори и суровото. Но някои си завършиха висшето образование, докато бяха в Белене. А после станаха върли привърженици на комунизма с високи обществени постове, доносници, и сега пак са на първи ред.
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Аман от напъващи се въшльoвци, които чакат да срещнат някой познат бaлък да им плати кафето, но иначе се правят на презиращи "nлeбса" богаташи, които хвърлят пари наляво и надясно. И иронизират някого че искал да не му "излезе в пъти по-скъпо".
51
19
 
10
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Всеки който лети със нискотарифна компания си заслужава съдбата. Що не летят със луфтханза примерно? Икономията е майка на мизерията. :))))))
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който иска да спи като бял човек- Хилтън е на самия терминал, 250 Евро е нощувката в стая лукс с включена английска закуска. И да, когато летиш с нискотарифна компания, нощувката си плащаш ти. Точка!250 Евро нощувка ! Ами защо не е 2500 Евро?
49
12
 
20
 
! Отговори
Дон Боко Али Баба преди 5 години
Поне почистихте ли пода и тоалетните? нали затова сте там в ЕС и Лондон?
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То на нас все някой ни е длъжен и по възможност за без пари......Да бяха тръгнали с коли от Англия -хем стигат по график,който им е нужен,хем сами си осигуряват комфорт,ама нали ще излезе в пъти по-скъпо
47
0
 
19
 
! Отговори
Магнолиите ми преди 5 години
И при нормалните компании се случва. Това че ще те обезщетят със 200-300 евро, не променя изпуснатите връзки с дрги полети, пропуснатите срещи и усещането за неизвестност до последния момент.