Блокът на Меркел с най-ниско ниво на подкрепа от 12 г.

Анкета в Германия показа лек ръст за Зелените
65
Блокът на Меркел с най-ниско ниво на подкрепа от 12 г.
Снимка: архив, Ройтерс

Подкрепата за консервативния блок на германската канцлерка Ангела Меркел е спаднала до най-ниското си ниво от 2006 г., показа днес проучване, цитирано от Ройтерс.

Според анкетата на "Емнид", публикувана в германския в. "Билд ам зонтаг", подкрепата за християндемократите на Меркел и техните баварски партньори от Християнсоциалния съюз е намаляла с един пункт до 29 процента. За сравнение по време на изборите през септември тя е била 33 процента.

Социалдемократите, които споделят властта с консерваторите в оглавяваната от Меркел коалиция, също са загубили един пункт, смъквайки до 18 процента.

Подкрепата за крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" е останала непроменена на 15 процента, а Зелените са се изкачили с 2 пункта до 14 процента - тяхното най-добро представяне тази година.

Преди около месец коалицията на Меркел беше близо до разпадане заради разногласия за миграционната политика. В началото на юли беше постигнат компромис, но напреженията продължават да тлеят. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
14
 
! Отговори
Мустафа преди 5 години
Да се маха дъртата камила.
34
7
 
0
 
! Отговори
привет от Мехмед преди 5 години
Нашите аксакали казват - кучетата лаят,камилите вървят..
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера защо тази нация само преди 70 години преследваше чиста арийска раса а сега събира всичко що може да ходи на два крака.
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази ще остане в историята германската вещица опитала се да унищожи европейските християнски държави.
31
9
 
1
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До Ха-хаЧе какъв интерес има Израел от войната в Сирия ?!Израел ли получава пари от ЕС за бежанците ?! Турция ги получава парите ! Израел ли получава пари от Асад за да му защитават режима ?! Русия получава парите !Ти не ми обяснявай кой има интерес от тази война ! Аз много добре знам кой има интерес и кой предизвика войната !
30
1
 
15
 
! Отговори
Горд българин преди 5 години
Убедихте ли се, че германците са по глупави от българите. Те са приели ИК, ИД и сега им се е. мамата.
29
0
 
16
 
! Отговори
оставка! преди 5 години
Баба Меркел е с изтекъл срок за годност! Време е за оставка!
28
0
 
11
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 5 години
Благодарение на бездарната политика на баба Ангела, рейтинга и се срива и скоро ще стане 0. С думи НУЛА!
27
1
 
11
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Из книгата "Pentagons new Map" на Thomas P.Burnet - издадена през 2000г.Глава - "Теория на 4те потока"...Трябва да се осигури постоянен поток от бежанци за Европа...годишно 3 - 4 милиона, от Азия и Африка...с цел създаване на нова paса, с тъмен тeн и максимално IQ 90 - достатъчно интелигентна да работи квалифициран труд, но недостатъчно - да разбира какво и се случва.Томас Бърнет е американски стратег , работил за Пентагона! На САЩ силна Европа - не им трябва...и работят вече по въпроса !
26
6
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Меркел ако беше умен политик щеше да иска равнопоставеност ! Колкото турци има в Германия толкова германци Меркел трябваше да прати в Турция ! Например предимно мързеливите и алкохолиците насила да ги прати в Турция , там поне нямаше да получават достатъчно соц. помощи и щяха да бъдат принудени да работят ! Трябваше да иска колкото джамии има в Германия толкова църкви да има в Турция ! Мисля ,че арабите не са толкова голям проблем , те общо са не повече от 4 милиона ,а турците са над 5 милиона !
25
3
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До привет от ГерманияДържавата,която има най-голям интерес от афро-ислямското нашествие в Европа е Израел!За Богоизбраните е важно бялата раса да бъде смачкана,защото е единствения им интелектуален конкурент.Другите са лесни за управление и манипулация,а белите може да създадат един нов Хитлер,който да заличи окончателно Давидовите синове!Напълно заслужено,с оглед на престъпленията им....
24
1
 
14
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До анонимен8Ислямското нашествие в Европа може да бъде спряно за 24 часа,няма технически проблем това да стане!Всичко е въпрос на политическо решение!Цялата работа е в това откъде е заповядано,организирано и пропагандирано това нашествие!Там е проблема-виновните са най-могъщите хора на планетата и да им се опълчиш не е лесно!Те са със статут на (почти ) Богове....
23
10
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Бежанците от Сирия и региона за голям проблем ! Може ли някой да обясни защо Русия не приема масово бежанци след като е най-близко до района ?! Кой има интерес неграмотните арабели да идват в западна Европа ?!Защо Турция приема бежанци с цел да изнудва Европа ?! Тази война в Сирия не е случайна и тази война е предизвикана само държавите които имат интерес от нея и последствията от нея ! Тези държави са Турция и Русия ! Бежанците идват в Европа и САЩ , а Европа и САЩ нямат интерес от това !
22
3
 
8
 
! Отговори
привет от Мехмед до преди 5 години
хер Германският привет.Майн хер,нарекохте ме тарамбука,прощавам - но затуй че ми надухте това под чалмата с реторичните си питанки - найн! Запомнете - не хер Путин ни покани в нашите исконни земи а фрау Меркел! И не ни пращайте в Русия - там е студено и не ни обичат - а тук сме по покана! Завинаги! Ауфвидерзееееен...
21
0
 
15
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Ясно че Меркел е пътник и ще остане с лошо име в историята на Европа.Обаче няма да бъде отстранена достатъчно бързо и ще причини още злини!Но това не бива да ни учудва-то германците си държаха за Хитлер до последно,що да не държат и за Меркел,дори и когато некоя тар.ам.бука ги изнасилва,граби или коли...
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отиде ли си Танте Меркел, си отива и пуделчето й в БГ - Тиквун Банкянский.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияНе ***, не Путин, Сорос е кукловода на тая , а зад него са другите кукловоди, дето нямат Бог
18
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До ха-ха-хаКакво лошо или невярно казва ,, привет от Германия" ? Нещо си се объркал ? Какви ,,козяци " те еб-т тебе ?!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Капитулирен? Найн!
16
1
 
17
 
! Отговори
мак преди 5 години
Какво значение има рейтинга, тая пак е канцлер, а вредите за Европа нанесени от дебилната й мигрантска политика са непоправими. Ония прииждат и краят не се вижда, може и по-лошо ще стане.