Eрдоган предупреждава: САЩ може да изгубят силен партньор

Турция няма да се поддаде на натиск, категоричен е той
29 юли 2018 07:30, Красимир Ангелов
219
Eрдоган предупреждава: САЩ може да изгубят силен партньор
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната му няма да се поддаде на натиск, след като американският му колега Доналд Тръмп заплаши Анкара със санкции, ако не освободи американския пастор Андрю Брънсън, предаде Ройтерс.

Още по темата
САЩ може да изгубят силен и искрен партньор, ако не променят поведението си, каза Ердоган, цитиран от БТА.

Андрю Брънсън, който тази седмица беше поставен под домашен арест, след като прекара 21 месеца в турски затвор, е работил в Турция повече от 20 години. Той беше обвинен в подкрепа на организацията, която според Анкара стои зад неуспелия военен преврат през 2016 г., и на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Ако бъде признат за виновен пасторът, който отрича обвиненията, може да бъде осъден на 35 години затвор.

Турция ще прибегне до международен арбитраж, ако САЩ блокират продажбата на изтребители F-35 на Анкара, предупреди още Ердоган.

Турският президент обяви още, че през септември ще свика среща на върха с Русия, Германия и Франция, посветена на Сирия, предаде ТАСС.

На 7 септември в Истанбул ще се състои среща на върха между Русия, Германия, Франция и Турция, за да видим какво можем да направим по сирийския проблем, каза Ердоган, цитиран от телевизия "Си Ен Ен тюрк".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
3
 
2
 
! Отговори
Sifilaki преди 5 години
Turcia ve4e ne prestavlqva interes za USA.Ne znam za6to ne q izragat ot NATO.
124
1
 
5
 
! Отговори
4146 преди 5 години
А не така, не така. Турция е член на демократичното и демократизиращо НАТО.
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Столицата на Северна Дакота се казва Бисмарк, в Милуоки пивоварните са построени от немци.
122
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия е била ужасно пренаселена към 18 век.Неслучайно е водила толкова войни за Лебенсраум.Едно време германци от всички провинции масово са се изнасяли към Новия свят да колонизират нови земи.Олд Шетърхенд и повечето герои от Винету са немски преселници в Дивия Запад, авторът Катл Май е немец. В Бразилия и Уругвай също има големи немски колонии.
121
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Турция защо й да самолетите F-35 ,нали са дружки с руснаците,а другите им съседи са малки държави с изключение на Иран които си имат големи проблеми с Щатите !F-35 е скъп самолет и се изисква повечко време за производство,а преди Турция заявки са дали ВВС на САЩ, държави от Западна Европа и Австралия която иска ,да подмени всичките си самолети с американското ,,чудо"на самолетостроенето.Няма начин Ердоган да пререди другите !А Ние трябва ,да си зададем въпроса за каква война се готви Турци
120
5
 
4
 
! Отговори
Е преди 5 години
Какво пази турската ***,като из нея шетат милиони неиндифицирани покемони от цял Ориент?
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 117 Когато 13колонии се отделят от Британскага империя ,делегати гласуват кой език да се използва в новата държава .Английския печели с един глас ,но една каруца/файтон/с германци не успява да стигне на време защото се чупи файтона и те не гласуват!Първият вестник издаден в 13 колонии в Америка е на немски език!Това,че са немци ,повечето родени в САЩ ,не значи ,че ще подкрепят Хитлер!Генерал Айзенхауер е немец ,но не му пречи ,да е един от най-успешните американски генерали през2световна
118
1
 
10
 
! Отговори
999 преди 5 години
До Ако туркияНЕ РАЗСЪЖДАВАШ - БЪЛНУВАШ !ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ ТВОЯТА ГРАНИЦА Я ПАЗИ НЕ ТЕЛЕНАТА ОГРАДА А ТУРСКАТА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ !АКО НАИСТИНА МИСЛИШ,ЧЕ БИ СЕ СПРАВИЛ - ТО ИСТИНАТА Е ЧЕ ОТДАВНА ДА БЯХА ИЗВАДИЛИ ТУРЦИЯ ОТ НАТО ,КОЕТО ЗНАЧИ - ТУРЦИЯ,РУСИЯ И ВСИЧКИ ОСТАНА ЛИ ДА БЪДАТ ВРАГА НА БЪЛГАРИЯ !А В СЪСТОЯНИЕ ЛИ СА ПЛЕЩИТЕ НА БЪЛГАРИНА ДА НОСИ ТОЗИ ТОВАР ВЪРХУ СЕБЕ СИ?
117
12
 
2
 
! Отговори
Ако туркия преди 5 години
Напусне НАТОВеднага ставаме външна граница на пактаКоето вдига цената ниХа Дана, но Ердо знае че без НАТО и ЕС туркия е нищо
116
7
 
2
 
! Отговори
Кой се е заял преди 5 години
А Америка добро не е видялСултаня се отърва на косъм от няколко стентата и реши че е безсмъртенДа, ама не...
115
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До TurkБрат.... Какви 50 0000 000 германци. Ако имаше такива номера в САЩ, през ВСВ щяха да окупират държавата в името на нацитата и да го духаме колективно всички ...
114
4
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До TurkАз помислих , че тези 50 милиона германци са емигрирали в САЩ през последните 30 или 40 г. и много се учудих защото няма такова нещо ! А каква се оказа работата ?! Че там германци има още от преди първата световна война! Пиша този коментар защото турците са тук едва от 30 или 40 години ,но вече са над 5 милиона и постоянно прииждат ! А да не говорим в цяла западна Европа колко милиона турски емигранти живеят ! Сега германци емигрират ли в САЩ ?! Не ми пишете за преди първата св. война
113
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 112 Колегата е прав в САЩ най-голямият етнос е немския над 50млн.,нищо ,че само 1млн. от тях говорят добър немски!До 1свет.война немския е бил почти наравно използван с английския,освен ,че имало много вестници и списания на немски,езикът се използвал и държавни учреждения,училища и др.
112
4
 
7
 
! Отговори
Turk преди 5 години
Писал си цифрата ,но вероятно не знаеш колко е ?! Това което си го написал означава 50 милиона ! И можеш ли да обясниш как и кога тези 50 милиона германци емигрираха в САЩ , а за южна Америка няма да питам ?!---От 325 000 000 на Америка 50 000 000 са немци ! И не си мисли, че съм от мъъъшата Я ЗНАЮ ЩО ЕТА МИЛИОН !
111
2
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименЗнаеше ли, че само в САЩ има 50 000 000 немци а за южна Америка няма да говоря ;-)..................................Писал си цифрата ,но вероятно не знаеш колко е ?! Това което си го написал означава 50 милиона ! И можеш ли да обясниш как и кога тези 50 милиона германци емигрираха в САЩ , а за южна Америка няма да питам ?!
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нито една икономически силна държава няма масова емиграция на собствения й народ !------ Знаеше ли, че само в САЩ има 50 000 000 немци а за южна Америка няма да говоря ;-)
109
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да видим колко месеца ще изкара ердоан на власт!
108
8
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
В нито една икономически силна държава няма масова емиграция на собствения й народ !В Германия има над 5 милиона турски граждани ! А кажете ми колко германци са избягали от германия за да работят в Турция ! В това число не включвам бизнесмените ! Бизнесменът не отива да работи в друга държава ,а отива да открие там предприятие и да използва чужди работници ! Говоря за обикновените хора ! Колко американци са емигрирали в Турция и Русия ?! Турция била велика ?! Велика ама на куково лято !
107
6
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До До привет от ГерманСвиквай със болката Турция расте и се развива със 100 км. час твоята омраза няма как да спре това пази си кръвното ако имаш деца !..................................Не знам с колко км. в час се развива Турция ,но знам ,че турците бягат поне с 200 км. в час за да дойдат да живеят в пропадналата Германия !
106
8
 
6
 
! Отговори
До привет от Герман преди 5 години
Свиквай със болката Турция расте и се развива със 100 км. час твоята омраза няма как да спре това пази си кръвното ако имаш деца !