Eрдоган предупреждава: САЩ може да изгубят силен партньор

Турция няма да се поддаде на натиск, категоричен е той
29 юли 2018 07:30, Красимир Ангелов
219
Eрдоган предупреждава: САЩ може да изгубят силен партньор
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната му няма да се поддаде на натиск, след като американският му колега Доналд Тръмп заплаши Анкара със санкции, ако не освободи американския пастор Андрю Брънсън, предаде Ройтерс.

Още по темата
САЩ може да изгубят силен и искрен партньор, ако не променят поведението си, каза Ердоган, цитиран от БТА.

Андрю Брънсън, който тази седмица беше поставен под домашен арест, след като прекара 21 месеца в турски затвор, е работил в Турция повече от 20 години. Той беше обвинен в подкрепа на организацията, която според Анкара стои зад неуспелия военен преврат през 2016 г., и на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Ако бъде признат за виновен пасторът, който отрича обвиненията, може да бъде осъден на 35 години затвор.

Турция ще прибегне до международен арбитраж, ако САЩ блокират продажбата на изтребители F-35 на Анкара, предупреди още Ердоган.

Турският президент обяви още, че през септември ще свика среща на върха с Русия, Германия и Франция, посветена на Сирия, предаде ТАСС.

На 7 септември в Истанбул ще се състои среща на върха между Русия, Германия, Франция и Турция, за да видим какво можем да направим по сирийския проблем, каза Ердоган, цитиран от телевизия "Си Ен Ен тюрк".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
8
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До TurkoПриятел , за България няма какво да се мисли защото България нищо не е постигнала и няма нищо за губене ! Докато Турция постигна много с помощта на западните държави ,а сега е в рисково положение да загуби много заради грешките на Ердоган ! Губи всеки който се помъчи да отреже ръката която му е помагала и продължава да помага ! Ердоган много бързо забрави кой помогна на Турция да стане военна сила от световна величина и да е поне първата икономика на балканите !
104
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време имаше един либийски камилар дето все даваше акъли на САЩ и Русия и нито беше с едните, нито с другите. Случи му се случка...
103
1
 
12
 
! Отговори
Turko преди 5 години
Не мога да разбера едно, щом сте толкова големи разбирачи защо не оправите *** си, а сте тръгнали Турция да я мислите. Спокойно има кой да мисли за нея. Ама вие сте силни само зад клавиатурата. Така, че си е........ м........!!!!
102
4
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До 1До привет от Германия,само лека поправка,годишно за Италия се изнасят 300хиляди автомобила "Фиат"които се сглобяват в Турция..........................Аз не визирам за неща които само се сглобяват в Турция и са с чужд патент ,технология купена от западните държави ! Визирам стоките които Турция ги произвежда по своя собствена технология ! По своя собствена тепнология Турция произвежда танкове ,хеликоптери и др. ,но не се пласират на западния пазар ! Понимаеш ?!
101
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този *** ориенталски ако продължи да лае по месечината,лирата ще удари 100 лева до Нова Година.Има да връща 400 милиарда на банки,контролирани от САЩ.На практика иска да купува руско оръжие с пари от САЩ и това няма как да стане.Само ще изяде пампуля.Ама така,че да е за пример на други бъдеще далавераджии.
100
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До привет от Германия,само лека поправка,годишно за Италия се изнасят 300хиляди автомобила "Фиат"които се сглобяват в Турция.
99
6
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Турция произвежда ,автомобили също така танкове и хеликоптери ,ракети със малък обсег ,картечници и прочие но нито една богата и уважаваща себе си държава не ги купува ! Купуват ги само братските народи като Азербайджан , Киргизстан ,Татарстан и тем подобни ! Турция и Русия не могат да се наложат на световния пазар на сериозни оръжия ! Турция си остана предимно износител на плодове, зеленчуци и дрехи ! А Русия си остава бензиностанцията на света и изнася евтин петрол ,нефт и газ ! Това е !
98
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция наподобява Византия през 12 век .Мислят се за първокласна сила съюзник на запада,но всъчщост са вторкласна държава отиваща към разпад .
97
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
До До Шопо,*** ***,не реви на чужд гроб,гледай си ***,те ще се оправят.
96
4
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До Пян_ГъЕ няма смисъл да коментираме и да спорим щом смяташ и си въобразяваш ,че Русия е водеща сила по отношение на военните технологии ! Ти виждал ли си им самолетоносача " последна дума на руската технология " ,как дими като парен локомотив ?! Четеш ли по новините ,че почти всеки трети руски военен самолет катастрофира или е принуден да кацне аварийно поради технически причини ?! Те един качествен Москвич не могат да произведат ,ти за военни технологии ми дрънкаш !
95
7
 
2
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 5 години
До привет от ГерманияНа пръв поглед изглежда така. Обаче "символичен партньор" (без югоизточен фланг) = край на НАТО. Пък и Русия, която е водеща по отнош. на военните технологии, ще се сближи с Турция (не че е хубаво за БГ!), така че Турция ще има даже по-високи технологии. Въпросът е дали и доколко сериозно ще се обостри конфликтът м/у Турция и САЩ и какви са РЕАЛНИТЕ СЪПРОТИВИТЕЛНИ СИЛИ НА ТУРЦИЯ с/у откъсване на голяма територия за Кюрдистан. В дългосрочен план не съм оптимист за Ердоган.
94
8
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Турция вече ще е само символичен партньор и член на НАТО !Никой няма да й обръща сериозно внимание ,никой повече няма да й продава качествени оръжия ,нито технологии да си ги произвежда сама ! А за ЕС и САЩ в икономически аспект Турция ще е само една аграрна държава от която ще се купуват евтини краставици и домати , джапанки и сандали !
93
7
 
11
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 5 години
Не харесвам Ердоган, но за себе си е прав. Усеща, че САЩ вече имат непреодолим геополитически коректив в лицето на Русия и ги изнудва - ако САЩ не му играят по свирката (в тая игра "добър" няма!), ще излезе от НАТО и ще развали "клещите" с/у Русия, като махне югоизточния фланг. С това НАТО приключва. Ердоган ще спре да натяга гайката точно преди да скъса болта, т.е. САЩ да тръгнат ва банк с/у него. Засега успява. Ей така се прави политика.
92
6
 
10
 
! Отговори
До Шопо преди 5 години
"Анадолскио бозаджия Ердоган нека не забравя ,че преди САЩ да построят Инджирлик Турция тънеше в глад и мизерия !!!"Че ти нямаш ли американска база, че ти щом постоянно се кланиш на америка и европа, защо Шопистан е последна дупка на кавала... май не е заради това, което твърдиш, а...
91
7
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Сега след като Ердоган има пълна власт и след като назначи зет си за министер на финансите , положението в Турция " коренно ще се промени в положителна посока " !Дори турците живеещи в " лошата Германия и в лошата западна Европа ще започнат да се връщат в Турция защото там ще стане райска градина благодарение на султана " !
90
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото което изпитвам към Ердоган е съжаление,макар че приказките му на моменти бяха остри и ме дразниха понякога.Не виждам полза да се караме с турците.
89
8
 
9
 
! Отговори
някой ще загуби ?! преди 5 години
Или Ердоган или турците , някой ще загуби ! Ако спечели Ердоган турците губят ,ако спечелят турците Ердоган губи !
88
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"да загубят", а не да "изгубят"за пореден път се убеждавам, че правещите този сайт нямат базисна езикова грамотност.
87
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 87Яяяяяяя.ти за тръмп-чо ли говориш???? Прав си.........краварите с това си ФАЛШИВО самомнение ще се докарат до ПЪЛЕН ФАЛИТ!!! И трябваше да станат на една пета поне от годините на които са китайската, руската, османската империи и тогава да се "мислят за изключителни"!!! Бррррр.......ни-що-же-ства..........контрабандисти и мошенници!!!
86
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от тоя, бе! Той бил предупреждавал. Много важно, на него само това му дай. Не мога да слушам повече за него, съвсем сериозно заявявам - НЕ МОГА ДА ГО ПОНАСЯМ! Най - мочурливата и ретроградна персона, която не знам за какво се мисли. Той е всичко, което ненавиждам - наглост, невежество, самомнение. Поредната огромна грешка на времето.