Eрдоган предупреждава: САЩ може да изгубят силен партньор

Турция няма да се поддаде на натиск, категоричен е той
29 юли 2018 07:30, Красимир Ангелов
219
Eрдоган предупреждава: САЩ може да изгубят силен партньор
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната му няма да се поддаде на натиск, след като американският му колега Доналд Тръмп заплаши Анкара със санкции, ако не освободи американския пастор Андрю Брънсън, предаде Ройтерс.

Още по темата
САЩ може да изгубят силен и искрен партньор, ако не променят поведението си, каза Ердоган, цитиран от БТА.

Андрю Брънсън, който тази седмица беше поставен под домашен арест, след като прекара 21 месеца в турски затвор, е работил в Турция повече от 20 години. Той беше обвинен в подкрепа на организацията, която според Анкара стои зад неуспелия военен преврат през 2016 г., и на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Ако бъде признат за виновен пасторът, който отрича обвиненията, може да бъде осъден на 35 години затвор.

Турция ще прибегне до международен арбитраж, ако САЩ блокират продажбата на изтребители F-35 на Анкара, предупреди още Ердоган.

Турският президент обяви още, че през септември ще свика среща на върха с Русия, Германия и Франция, посветена на Сирия, предаде ТАСС.

На 7 септември в Истанбул ще се състои среща на върха между Русия, Германия, Франция и Турция, за да видим какво можем да направим по сирийския проблем, каза Ердоган, цитиран от телевизия "Си Ен Ен тюрк".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е държава.
44
9
 
13
 
! Отговори
Devam 2023 преди 5 години
До привет от ГерманияДори зетя на Трумп който сега е директор в белия дом, и съветник по циониските въпроси неможе да спаси американеца от османския шамар който го чака
43
4
 
7
 
! Отговори
Devam 2023 преди 5 години
нещо не виждам новини от срещата на БРИКС-Т ?Кофти
42
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия:Приятел, ти май не си взе поука, че пишеш глупости. В Турция има затворен цикъл на производтство. Те почти нищо не внасят. Само изнасят. А износът се заплаща не в турски лири. Никой бизнесмен не е луд да иска да му плащат в нещо, на което цената на световния финансов пазар пада. Дреме им на шапката. Инфлацията може да ги бутне, ако бяха като нас да внасят нещо. Иначе просто ще се сменя цената при тях, но себестойността ще е същата измерена в стабилни валути.
41
14
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Дори зетя на Ердоган който сега е министър на финансите ,не може да спре инфлацията на турската лира ! Накъде тръгна Турция ?! Това ще го разберете когато всяка седмица пишете на един лист колко е цената лира-долар ,колко са цените на храните ,електричеството ,бензина и др. ! И всяка седмица сравнявайте цените с цените от предната седмица ! Успех в начинанието !
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия:Приятел, ти си вкара автогол. Сам! Писал цена на бонфиле нашият. Ами, то от години се знае, че месото в Турция е по-скъпо отколкото в България. Обаче ти знаеш ли въобще колко струва телешко месо в България? Да, телешко, защото в Турция няма свинско! Ти правиш ли разлика между джолан и бонфиле? Писал си за Турция, че е 65 лири, значи около 22.50 лв. Тук в България знаеш ли, че телешко бонфиле струва повече? Струва около 25 до 30 лв. А покупателната способност им е по-голяма
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияАйде сега на същите продукти изкарай цените в България.
38
5
 
14
 
! Отговори
Османлията преди 5 години
До ШопоСлед предоставянето на Инджирлик САЩ почнаха да правят инвестиции и Турция излезе от мизерията Овньо...------И в България САЩ имат база и това с какво ви помогна? Диииба амсалакати диииба
37
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Турция действително има сериозни проблеми,обаче икономиката работи и има значителен растеж!Турците са убедени,че трябва да изтърпят известни лишения в името на крайната цел.А каква е тя?Абсолютно лидерство в региона и влизане в групата на най-големите световни икономики.Което е напълно възможно,ако не направят някоя фундаментална грешка(също възможно и вероятно).Нормално-високите цели предполагат и големи рискове.
36
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ могат да фалират Турция за месец ! САЩ могат да спрат бежанския поток чрез който Турция изнудва Европа ! А без парите на САЩ и Европа / и без пазарите им/ Турция е едно голямо НИЩО !!!
35
13
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
- DANA KIYMA28,75- DANA KUŞBAŞI31,00- DANA BİFTEK-ROSTO36,00- DANA PİRZOLA50,00- DANA KONTRFİLE50,00- DANA BONFİLE65,00...............................Ето ви и някои цени на най-евтините и нискокачествени месни продукти ! Да не говорим ,че по-скъпите и качествени продукти достигат до 100 лири ! Няма да превеждам ,но сами виждате ,че най-евтината кайма е около 29 лири ,тоест над 5 евро ! А сметнете със заплата от 280 евро как се живее ?! Средната заплата е около 400 евро !
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, нали хората които получават малки заплати, карат с тях от ден до ден, от заплата до заплата, не спестяват, защото нищо не остава. Значи предимно големците губят от инфлацията - обаче, не, те обръщат в долар и проблем йoк! Обаче на Ердоган електората е предимно от бедните региони. Някой ще ми каже ли как така за пореден път го избират с абсолютна изборна победа, ако бедните са бедни и недоволни от него? Хем заради него са бедни, хем храната скъпа, хем пак него си избират. Как става тoва?
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп просто стяга света след Обамийската чума по международните отношения .
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия:Казваш "с глупавата си политика Ердоган..."Ами хайде, виждам, че ти си по-умен от него и от всички нас, тогава хайде учителю, покажи ни правия път и кажи как по друг начин трябваше да постъпи Ердоган? Той къде сбърка? Ти как би направил на негово място? Кажи де. Не се срамувай.
31
7
 
9
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Ердоги е в много добра позиция да изнудва САЩ,Русия и ЕС едновременно,за да получи най-доброто за Турция(според разбиранията си).Обаче той има един голям проблем-губи понякога чувството за мярка,т.е. докъде да спре.А търпението на САЩ и Русия не е безкрайно,за разлика от това на ЕС.
30
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Искрен партньор"!!!!!!!!!!! ХААААХАХАХАХ. Турция е най-наглият партньор, който една държава може да има :))))))
29
10
 
7
 
! Отговори
sozcu.tr преди 5 години
Нека когато пишем нещо да използваме и факти ! В този сайт ,който съм го писал като мой ник ,можете да видите минималната заплата в така наречената просперираща Турция ! За 2018 г. се предвижда брутната мин. заплата да е 2029 лири ,а нетната ,която хората чисто ще получават ще е 1603 лири ! 1 евро = 5,6 лири ! Тоест чисто минималната заплата е 280 евро ! А цените на храните са страшно високи ! Или отидете в Турция и се уверете или проверете в Google !привет от Германия !
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"така както векове наред венецианските евреи са подържали и финансирали султана и османската империя!"Мда... Финансирали, ама друг път. Клатили са му държавата още тогава, защото не им е било угодно. Та дори и в една малка Българийка после. Нека не се забравя, че България поема глътка въздух едва когато се приема Закон за защита на нацията. И разни скапани клоуни с техните масонски ложи са били забранявани. Ето затова хората масово харесват Лисицата.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"САЩ е непобедим!"Непобедим? В мъжки род? Както и да е! То защото е непобедим, затова руснаците МУ избраха президента, че даже за подигравка сложиха американския Митьо Пищов. И това ако не е груба гавра... Даже в анимационното филмче "Семейство Симпсън" още преди години се появиха сцени с Тръмп, които многократно се показаха в наши дни. Ахаха, за да е пълна подигравката! Анимационни герои ги направиха!!!
26
3
 
4
 
! Отговори
василев се пише преди 5 години
с малко в .С голямо В се пише Владимир.