Eрдоган предупреждава: САЩ може да изгубят силен партньор

Турция няма да се поддаде на натиск, категоричен е той
29 юли 2018 07:30, Красимир Ангелов
219
Eрдоган предупреждава: САЩ може да изгубят силен партньор
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната му няма да се поддаде на натиск, след като американският му колега Доналд Тръмп заплаши Анкара със санкции, ако не освободи американския пастор Андрю Брънсън, предаде Ройтерс.

Още по темата
САЩ може да изгубят силен и искрен партньор, ако не променят поведението си, каза Ердоган, цитиран от БТА.

Андрю Брънсън, който тази седмица беше поставен под домашен арест, след като прекара 21 месеца в турски затвор, е работил в Турция повече от 20 години. Той беше обвинен в подкрепа на организацията, която според Анкара стои зад неуспелия военен преврат през 2016 г., и на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Ако бъде признат за виновен пасторът, който отрича обвиненията, може да бъде осъден на 35 години затвор.

Турция ще прибегне до международен арбитраж, ако САЩ блокират продажбата на изтребители F-35 на Анкара, предупреди още Ердоган.

Турският президент обяви още, че през септември ще свика среща на върха с Русия, Германия и Франция, посветена на Сирия, предаде ТАСС.

На 7 септември в Истанбул ще се състои среща на върха между Русия, Германия, Франция и Турция, за да видим какво можем да направим по сирийския проблем, каза Ердоган, цитиран от телевизия "Си Ен Ен тюрк".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
16
 
! Отговори
Политик преди 5 години
75 % от турската индустрия , машини съоражения и продукти с голяма добавена стойност се изнасят за САЩ , в Европа продават дрехи и сел.стоп продукти , без Америка умират за седмици
4
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия па с тая Русия, то там има 20 МИЛИОНА мюсюлмани и най огромните джамии. Те са по зле от Англия
3
19
 
30
 
! Отговори
християнин преди 5 години
Странен е езика на мюсюлманина-той обича да плаши.Спомнете си за Саддам/ковчези за амер.войници/,оня ден Рохани/по отношение на САЩ,днес долния фес Ердоган пак заплахи.Само не смеят Русия да заплашват.Защо ли ?Защото знаят,че Русия не се церемони,а удря.Та това е характеристиката на поведение на мюсюлманите.Затова удряй в мецената мюсюлманска,и смело с бомбите и картечниците.Ислямът ще бъде унищожен.
2
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Партньорът" е "силен" понеже е близо до Русия. Ердоганя май забрави удобно кой ги направи "силен партньор" с наливане на милиарди, строене на заводи и т.н. Що си толкоз късопаметен бе ?
1
1
 
33
 
! Отговори
ТИРАНИ преди 5 години
ТЕ ВЕЧЕ СА ГИ ЗАГУБИЛИ