Жертвите на огнената стихия в Гърция вече са 91

Пожарите в съседката ни са най-смъртоносните в Европа от 1900 г.
15
Жертвите на огнената стихия в Гърция вече са 91
Снимка: БТА

Противопожарната служба в Гърция съобщи, че жертвите от пожарите в крайбрежните райони източно от Атина са нараснали до 91, а 25 души са изчезнали, предаде Асошиейтед прес. Според предишната равносметка жертвите бяха 86.

Още по темата
Огънят лумна на 23 юли. По данни на брюкселския Център за изследване на епидемиологията на бедствията това е най-смъртоносният пожар в Европа от 1900 г.

Повечето жертви са загинали в огъня, но някои са се удавили в морето, бягайки от пламъците. Десетки доброволци гмуркачи, някои бивши "тюлени" от военноморските сили, продължиха да търсят тела в морето, добавя АП.

Сред загиналите има все още неизвестен брой деца, както и четирима чужденци - ирландец, който е бил на сватбено пътешествие, майка полякиня и синът й, и белгиец, чиято дъщеря е спасена.

Споровете за управлението при кризата с пожарите се разгоряха с нова сила днес - дясната и центристката опозиция обвиниха правителството, че първоначално е прикрило броя на човешките жертви, посочва АФП.

Пожарникарите продължават да търсят причините за бедствието, а според правителството най-вероятно пожарите са криминални. Според в. "Катимерини" в предварителния доклад на следствието се говори за престъпна небрежност на жител в района, който запалил сухи листа и клони, посочва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Гърциязагиналипожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да почиват в мир .
14
6
 
9
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Смятам,че тия пожари ги палят албанците- около Атина бъка от албанци.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук проблемът не е защо а кой. Кой е разрешил инфраструктурата да липсва. Липса на улици, аварийни изходи и проходимост. Точно той трябва да бъде изправен пред съд за масово убийство. Хората трябва да разберат, че не можем да живеем с лъжи и измами, защото накрая плащаме със собствения си живот. Този, който е приел плана всички тези къщи да бъдат построени една до друга тряба да бъде осъден. Ако искаме разбира се нещата да вървят в реда си. Ако не искаме нека приемем, че сме на доизживяване!
12
1
 
7
 
! Отговори
Мирис на пари преди 5 години
Покрай сухото винаги гори и суровото!
11
2
 
3
 
! Отговори
???? преди 5 години
От кво ли му е затъпял ножът - кажи си бе,СатаНато!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТъпНожБезобразие
9
3
 
13
 
! Отговори
Червен трол преди 5 години
А бе някой от международната мафия май много им завидя на бума на туризма. Първо ги разориха за да им изкупят островите, после им вдигнаха данъците чрез Ципурьо за станат ултра скъпи почивките, а сега палежи...
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците са шампиони по източване на фондове ,застраховки и др. ,и нищо чудное някой грък да е искал да прибете голяма застраховка от западнал имот!
7
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия гърци при война ще берат ядове,няколко бомби покрай градовете им и цяла Гърция в пламаци!Пожарната им е много лабава!
6
18
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
изнудваха македония за името ето ти сега вьзмездието
5
3
 
17
 
! Отговори
hize преди 5 години
Какви причини търсят, то стана ясно, че е умишлен палеж който се оказа не добре обмислен и разбира се простия българин сега ще обвинява САЩ, Русия, че може и комшията знае ли човек?!
4
4
 
12
 
! Отговори
До тъп нож преди 5 години
Не само ножът ти е ***..
3
36
 
4
 
! Отговори
ТъпНож преди 5 години
Дано са изгорели повечко руски туристи!
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гречко, огън я гори! А когато гори у съседа ... .
1
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ПРИЯТЕЛИ ПУТИНИ, ВРАГОВЕ НЕ СА ИМ НУЖНИ!