В почернена Гърция: След огнения ад - порой! Погребват жертвите

Първата оставка след трагедията дойде снощи, даде я заместник-кмет
29 юли 2018 17:11, Екип на Bulgaria On Air
37

В Гърция започват да погребват жертвите на огромните горски пожари, опустошили района на Атина.

Междувременно порой заля почернените селища, затруднявайки издирването на изчезналите. Снощи дойде и първата оставка след трагедията – на един от заместник-кметовете на близкия град Маратон.

Още по темата
Със седмица закъснение – силни дъждове заляха изпепелените гори на Атика.

Днес обаче пороят не е утеха, той само може да затрудни издирването на останките на безследно изчезналите, предаде Bulgaria ON AIR.

На плажа в Мати последно сбогом на своя син изпращат опечалените му родители. 6-месечното момченце загива в ръцете на майка си, докато баща му - пожарникар, се бори със стихията.

Издирването на безследно изчезналите продължава. Десетки водолази-доброволци и членове на Червения кръст неуморно изследват морето край плажовете, където гърците търсиха спасение от огъня.

В социалните мрежи продължават да се появяват клипове, запечатали огнения апокалипсис. На тях се вижда как хората, избягали в морето, се опитват да спасят домашните си любимци или чантите си с документи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Гърцияпожарпорой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
възмутена преди 5 години
Направо ме е срам да ви чета коментарите.Грам човещина няма във вас,че и от името на Господ говорите.Най-големия грях е да се вкарва страх и омраза.Сега е време за съпричастност и помощ,ще ви питам.ако това се случи с вас или с вашите близки,ама така като ви гледам,вие с тия разсъждения близки едва ли имате.
34
4
 
3
 
! Отговори
Хххх преди 5 години
До ПроСоТо 8Абе имаха добра организация нямаше да има нито една жертва...В Калифорния всякак година има къде къде по огромни пожари и почти няма жертви...т.е. те имат много добра организация при евакуация....в Гърция има толкова жертви зашото тези хора са чакали до последно че всико ще е ОК.
33
2
 
4
 
! Отговори
Хххх преди 5 години
До Анонимен 28Една загадна с повишена трудност за теб.....Кога е създадена Македония....Не я бъркай с оня в която е живял Александър Македонски....тъй като Александър Македонски има някаква връзка със сегашна Република Македония колкото хората със марсианците.
32
2
 
3
 
! Отговори
Хххх преди 5 години
До Анонимен 26Алоооо кой използва титан в автомобилостроенето ....това да не ти е кола за 2 милиона евро.....Освен това автомобила гори по силно от дърво...има доста пластмаса, гориво, масла...и за кратко може да развие мноого висока темература за разлика от горенето на живо дърво.....освен това пожар на открито много зависи от посоката на вятъра...то да не печката на баба ти.....ама като си спал в часовете по физика.
31
1
 
4
 
! Отговори
Барутанлията преди 5 години
След описаното от Джанюариъс Макгахан в Батак ,във вестниците в Америка,нищо не може да изглежда по-зловещо. Истината е някъде там,но фактите са си факти.От 9 000 българи,оцеляли 1200-1500 души. Този грах се носи в ДНК-то,и се предава от поколение,на поколение.За това много хора си смениха и вярата,не поради религиозни причини, а за да нямат нищо общо с този нечовешки акт,и да изчистят вината от генетичните си кодове.За да бъдат поколенията им честити и щастливи.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименhttps://novotopoznanie/po-gartsia-be-nanesen-energien-udar-ot-kosmosa-kakvi-sa-pozharite-v-atina/
29
1
 
2
 
! Отговори
Българин и Грък преди 5 години
До 28 ходи на психиатър момче освен вас никой друг не признава вашата история . Осъзнали се това което го знаеш ти е написано 48 година измислена е както Елин Пелин е измислял своите произведения
28
1
 
10
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Ужасна трагедия, мир на праха им!
27
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И моите хора македонците горяха преди 100 години, а византийците ги използваха после за войници ...Сега пък в днешния ден те казаха че нямало македонци и били гърци и смениха името на Македония.Боже ти гледаш , ти съдиш , нека и българите ако имат малко мозък си направят изводитедали са прави или не отричайки библейския мил на на бог народа македонски .
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия лукави византийци май ни мяткат за ***.
25
1
 
0
 
! Отговори
През ПроСоТо преди 5 години
На сто стана. Като Найда Манчева на времето. Имаше такава героиня на труда от Митове и Легенди на Социализма.
24
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
не си оставила старите табиети,а?..Впрочем,защо засмърди и тук?..Изгониха ли те от "там",или просто затъка на сто стана?
23
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
казах ти:-Потърси си друг мераклия!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе туй ПроСоТо се напи много рано днес.Хвана го бързо.
21
6
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен1.Гърците НЕ са византийци!..Правилно си поставил кавичките.2....Нас кой не ни мрази?...Та ние самите мразим себе си,защо да се сърдим на дядото на Шмеркел,че ни нарекъл "тъмни балкански субекти"?3.Ако за теб "пример за подражание" е това,че на некви аборигени не им пукало за нас,та по тая "логика" и ние-носителите на потъпкани ценности "требе" да мразим другите,то.....нещо...някой от нас не е в час..
20
4
 
7
 
! Отговори
смях пълен преди 5 години
До Епископ ГерманосПо добре си виж под 7 000 000 държава и то заедно с тези дето веднъж ги броят у нас и още веднъж в чужбинаСексуалната революция и бум на раждаемоста във България дойде за абсолютно всички малцинства които не се числят към българският етносИ гърци да има във БГ и при тях има бум на раждаемостабъди повече от сигуренСамо българският етнос във Бойковината Ви е тотално катастрофиралЦелият български етнос може да се побере в град София и място да остане
19
10
 
13
 
! Отговори
Име преди 5 години
айде сега! нищо им няма на гърците, ще приемат още няколко милиона мигранти и ще покрият загубите си от жива сила.
18
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
200 или 300 милиарда изядоха и изпиха гърците без да върнат и цент."Византиецът"е подъл човек.Гъркът мрази българите.И защо трябва да ми пука за тях?На черният в Калифорния пука ли му за нас,на оня късокрачко от Индонезия пука ли му?Природни бедствия,катаклизми,какво да се прави?
17
12
 
13
 
! Отговори
Епископ Германос преди 5 години
Това е поредно Божие наказание послучай 105 години от Междусъюзническата война. Честито, "братя"!
16
3
 
7
 
! Отговори
се ла ви преди 5 години
Атеиста Ципрас пое публично абсолютно цялата отговорност за пожаритеАма категорично отказва да си подава собствената оставкаТо да бъде пукликувано автентично клипче как Ципрас разхождайки се с туба с бензин собственоръчно подклажда този пожар е ясно че пак няма да си подаде оставкатаИменно такива сикаджийски герберомафиоти унищожиха Западната Цивилизация защото тази тенденция тръгна от шефа на фирма "Ипон"