Японка, китайка? Британски министър обърка жена си!

Поправи се веднага – бил направил "ужасна грешка"
30 юли 2018 10:15, Елка Василева
19
Японка, китайка? Британски министър обърка жена си!
Джереми Хънт. Снимка: архив, БТА

Новият британски външен министър Джереми Хънт днес направи гаф в Пекин и развесели домакините си в китайската столица, като представи съпругата си като японка, макар че тя всъщност е китайка, предаде Франс прес.

"Съпругата ми е японка", каза министър Хънт пред журналисти на срещата си с китайския си колега Ван И. Той веднага се поправи и каза, че е направил "ужасна грешка", а домакините му реагираха със смях.

Отношенията между Китай и Япония са доста сложни, китайците често упрекват съседите си, че не са признали изцяло вината за престъпленията, извършени през Втората световна война от окупационната японска армия в Китай.

Хънт бе назначен неотдавна за външен министър на мястото на подалия оставка Борис Джонсън. В период, когато Великобритания се готви да напусне Европейския съюз, Хънт избра Китай за първа спирка в първата си голяма обиколка в чужбина с надеждата да укрепи търговските отношения между двете държави. След Пекин той ще посети Париж и Виена, пише БТА.

"Отношенията ми с Китай датират отдавна", увери Хънт, имайки предвид първото си идване в Китай като 19-годишен. "Жена ми е китайка, децата ми са наполовина китайци. Така че имаме баби и дядовци, които живеят в Сиан, и много силни семейни връзки в Китай", каза той.

"Голямата ми надежда е, че ще можем да задълбочим приятелството между Китай и Обединеното кралство, което, разбира се, означава да се заемем с въпросите, по които имаме различни гледни точки", обяви британският първи дипломат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ингилизите са царе на гафовете,но нашего брата ги ие по всички точки/виж нашата дипломатическа хроника/
17
0
 
11
 
! Отговори
Ха,ха , ха ... преди 5 години
поредният английски турбо *** !!!!!! И тоя " екземпляр " е новият външен министър , а ????
16
2
 
7
 
! Отговори
Веско преди 5 години
До не може да бъде!А вие мислите ли, че един китаец различава примерно белгийка от холандка?
15
2
 
12
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До АнонименКитайците са се засмели,ама от любезност!Те много добре запомнят всеки който ги е обидил и си го връщат дори след години.Сума ти западни фирми са претърпели загуби заради такива "дребни" гафове.И с политици се е случвало.
14
0
 
11
 
! Отговори
... преди 5 години
Той пак, че се е сетил, че има жена!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайците се смели. А жена му?...
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре,че китайците са реагирали със смях!
11
1
 
8
 
! Отговори
До Англия преди 5 години
Китай никога няма да забрави опиумните войни защото Китай забранява консумацията на този наркотик за да предпази своят народ и Англия ги напада за да може търговията да продължи която е носила милиарди на Англия......... Между другото точно след тези войни БВП на Китай спада 2 пъти Преди това Китай е била номер 1 в Света. В Китай века след опиумните войни се нарича "Века на унижението"
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не я " объркал" с мъж... има напредък
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този е по-зле и от нашата попекински... тя поне обърка няк'ви столици, а той жена си!?!
8
2
 
14
 
! Отговори
Антифен на системата преди 5 години
UK си заслужават всичко,което им се случва напоследък.А този т.нар. външен министър,преди да стане такъв,беше министър на здравеопазването.И там изявите му бяха същите ,както сега в сферата на външните работи.Професионалните лекарски и сестрински организации не пропускаха да го захапят,когато трябва,а той често даваше поводи.Така че и в новото му амплоа ще бъде същото,но за радост на широката публика ще стане международно известен.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
между англичанка и шотландка не би рискувал да обърка
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаа, покрай брекзита, новичока, мондиала и т.н. човек може като нищо съвсем да се обърка.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми британец, к'во да го прайш?
4
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До 21"От хибридката излиза,че англичанина се моли на Китай,айде по полека"Всъщност точно натам върви работата.А паундът бе изместен от третото място на най-употребявана валута точно за една година.
3
2
 
20
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Последно-Китай враг ли е или желан партньор????Щото на нас казват да страним от Китай,а те се стремят да привличат китайски инвестиции...С Русия е малко по-различно,ама основния принцип май е същия.
2
3
 
36
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Mогледнато отстрани това е дребен инцидент,но лично аз смятам това за ужасен гаф.Този гаф разкрива начинът на мислене на английския елит и показва бъркотията в главите им.В миналото това не е имало никакво значение за Англия-нsкакви японци,китайци или други от колониите!?Но както се казва,традициите вече не са такива ,каквито бяха!?
1
18
 
3
 
! Отговори
21 преди 5 години
от хибридкита излиза, че англичанина се моли на китай, хайде по-полека