Войната на митата между САЩ и ЕС - само отложена

Няма пречка Съюзът отново да стане враг за Тръмп, смята анализатор
Обновена: 31 юли 2018 13:32 | 30 юли 2018 22:29, Екип на Bulgaria On Air
1

Европейският съюз и САЩ сложиха край на търговската война помежду си. Вашингтон и Брюксел се договориха да спрат въвеждането на нови мита, докато траят преговорите за обновяване на търговските им отношения.

"Митническата война по-скоро е отложена. САЩ и ЕС не се разбират поради идеологически различия. Тръмп не вярва, че многостранната дипломация е възможна. Той иска да се договаря с всяка държава-членка поотделно. Очевидно каквото и да са имали като противоречия – срещата приключи добре", обясни европеистът Вихър Георгиев.

Според анализатора няма никаква пречка след месец-два да станем отново враг номер едно за САЩ.

"Публичната информация от преговорите между Вашингтон и Брюксел не е много. Юнкер има голяма заслуга за отлагане на конфликта с Америка. Дялът на Европа в световната икономика ще намалява по ред причини. Тръмп воюва икономически с Китай, с Индия и с кой ли още не", посочи гостът в "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев.

Темата на разговора обхвана и идеята на френския президент за трите кръга на развитие на Съюза. У нас тази идея е по-известна като "Европа на няколко скорости".

"Много малко хора разбират, че ЕС ще продължи да бъде изграждан върху ценности. Съюзът няма да приеме определен вид поведение, защото някой е открил топлата вода. ЕС ще продължи да работи така със или без някого. От нас се очаква да имаме тези ценности, ако искаме да се развиваме заедно с нашите съюзници", подчерта европеистът Георгиев пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
46295 преди 5 години
Това европеист, какво е някаква нова професия или политкоректен говорител?Относно "статията", днес четох, че Тръмп искал НЕЗАБАВНО стартиране на преговорите. Това обаче едва ли устройва Ишиаса, Макарон и останалите европейски "лидери", които са се надявали да се протака във времето до безкрай.