Кървавата разправия в "Надежда" след: Джихадист, пед....ст

Родителите са неглижирали нещата, смята адвокатът на нападателя
31 юли 2018 12:00,
260
Кървавата разправия в "Надежда" след: Джихадист, пед....ст
Снимка: Pixabay

Кървавата саморазправа, при която 15-годишно момче наръга свой съученик, е провокирана от системни обиди. Тийнейджърът, който е роден в България, но е от ирански произход, бил наричан от връстниците си "джихадист", "педераст" и други подобни.

Негови колажи като гей били редовно публикувани в социалните мрежи, разказа адвокатът на момчето Ивайло Абаджиев.

Кървавата драма се разигра в края на миналата седмица в столичния квартал "Надежда". Нападателят бе оставен в ареста, макар и само 15-годишен, заради опит за убийство. Нападнатото момче е в тежко състояние.

Още по темата

Според Абаджиев нито родителите, нито учителите на нападателя са взели мерки да прекратят тормоза, въпреки че са знаели за тях.

"Родителите са пропуснали, неглижирали са нещата. Искали са да сменят вече училището, знаели са, че има проблем. Има данни, че в училището са знаели, че е имало някакви проблеми, но и преподавателите не са обърнали достатъчно внимание", каза Абаджиев пред bTV.

В деня преди нападението онлайн се появил нов колаж.

Адвокатът е категоричен, че нападателят е просто едно дете.

"Когато е отишъл на мястото, е видял брата на едно от момчетата и е помолил да го извика. Кой, който е тръгнал да убива, ще си викне свидетели? Това дете е искало да извади ножа, да го покаже и мъчителите му да спрат да го тормозят – това е", категоричен е Абаджиев.

Той смята, че и другите момчета имат вина за случилото се, защото с подигравките си са го подтикнали към саморазправата.

Според адвоката няма никакво съмнение, че клиентът му трябва да си понесе отговорността. Той разказа и че всеки път, когато ходел в ареста при нападателя, той питал как е раненото момче. Двамата били приятели в началото на миналата учебна година и той искал пак да са.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още по темата: ножобидиученикколаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Децата са зли и копират простотията, която чуват. Големите не са взели мерки, макар да са знаели. Ето как се стига до това в една държава, която знае да мрази, която е националистически настроена, расистка и ксенофобска. Срам ме е, че съм от тази държава, пълна с *** с претенции.
156
1
 
6
 
! Отговори
Селяндур преди 5 години
Много ми е интересно ако вашето дете го тероризират системно и в един момент не издържи и размаже някого или го набоцка, тогава и вашето дете ще бъде джихадист, престъпник и т. н. Не оправдавам проявата на агресия, но някои хора разбират само от насилие и твърда ръка... И недейте пренебрегва престъпното безучастие на цялото обкръжение... Не едно или две деца са посягали на своя живот след системно психическо насилие и липса на разбиране, подкрепа и защита...
155
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Несправедливо го нарекли Джихадист !! ? Та той доказа, че е Джихадист. От тук нататък той е Джихадист който вади нож на всеки който го обижда. Ако някой срещу теб ти изкара нож, първо го убий, после го питай как се казва, от къде е и на колко години е ! В противен случай има възможност никога да не получиш тази информация,Дано се оправи раненото момче. А този ирански *** запомнете от мен ако му дадат да расте на свобода ще бъде престъпник. После да не четем- убиец с криминално минало
154
4
 
9
 
! Отговори
Илия Каровски преди 5 години
Исляма е средновековна религия . Шериата,който следва е с философия надобре развита държава към 8 -9 век.Смятайте за какво става въпрос,като американците се опитват да ги демократизират...
153
16
 
11
 
! Отговори
Бойко Кръстанов преди 5 години
Дреме ми за иранското ггейчее
152
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо трябва да тормозят и унижават някого така?Явно на едната страна и е омръзнало и е наказала причинителите на тормоза.Родителите също не са взели мерки.Сега ще има вече наказани, но е късно.
151
2
 
5
 
! Отговори
След дъжд качулка ли преди 5 години
З/Цукенбърг е виновен, защото е създал ФБДа не говорим кой създаде хладните оръжия? Защо притежава Нож в Кания?Агтесията се избива в спорт ако има родители, учители, психолози, ..приятели
150
14
 
8
 
! Отговори
И преди 5 години
Родителите на чужденеца са знаели за публичните нападки над него. Няма уведомена полиция. Нищо. Как да го разбирам това? Те зарязали сина си. Той се саморазправил с нож. Много цивилизация показал, средновековна. Явно така е възпитаван. В други страни до сега синът да е осъден на дълги години затвор, а семейството му върнато там, от където идва.Въпрос към чужденците. Ще ви се размине, знаем си законите. А после нали не смятате, че ще живеете нормално? Не е изчистено име, опетнихте се завинаги.
149
11
 
5
 
! Отговори
дано док-те го спася преди 5 години
Пръциерът оди да го пипат силниоте южняшки араби и така му се радваха га чевръсто закляквашв вирнал ахналния оргин, та наръгания, ко да го мислим и то решило да го пипат силни ирански юноши ама на скокнало пустото и саминко се награцмуняло. са ножето го рекламират.
148
3
 
15
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НИКВИ "ЕВРОПЕЙСКИ" ЦЕННОСТИ - ОКО ЗА ОКО, ЗЪБ ЗА ДВА И БИИ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ.
147
4
 
18
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
"До 152. Може иранеца да идва от "славна Персия", но е тук в България и културата е друга."Прав си - културата е следната: непълнолетно момче е подигравано във социални мрежи пред очите на ВСИЧКИ. Нашта култура повелява "кво ти пука бе нека го разкъсат пред очите ни". Никой възрастен не се е намесил НИКОЙ. Много са видяли никой не се е намесил. Детето само се е намесило накрая - за да прекрати тормоза, който му е причиняван ПУБЛИЧНО
146
3
 
14
 
! Отговори
extremist преди 5 години
СИСТЕМЕН ТОРМОЗ, ОБИДИ В ИНТЕРНЕТ - КОЙТО ТРЯБВА ЯВНО СИ ГО Е ПОЛУЧИЛ
145
7
 
10
 
! Отговори
! преди 5 години
Какви са тези глупости от устата на адвоката? Били го предизвикали, ми да беше набил тупаник, не да вади нож. ТВУ!
144
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 152. Може иранеца да идва от "славна Персия", но е тук в България и културата е друга. В случая той напада с нож, другия не разполага. А можел и той по интелнет да му отговаря . Или като малолетен да се обърне родителя към другия родител или учител.
143
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ирански произход, иракски произход.Син на изоставена от иракчанин българка жестоко преби 8 годишния ми син, защото виждате ли, точно в тоя ден не му бил дал от закуската си. Всеки ден синът ми му давал от закуската си, но точно този ден аз съм пропуснала да сложа пакетчето с пържените филилии в чантата. Полуиракчанинът така се вбесил, че след училище причакал сина ми и го бил, и когато паднал го ритал и влачил по стълбите.Таякива са тези от близкия изток - зверове!!! В гена им е жестокостта!!!
142
13
 
9
 
! Отговори
До 141 преди 5 години
Привилегия? Иран е на почти същото икономическо ниво със нас, но е много по-голям,древен, топъл, мощен и със по-добра демография. Това е славна Персия човече, земята на Заратустра!
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ххх
140
10
 
5
 
! Отговори
божкели кви лебови? преди 5 години
пострадалия явно има гендърални отклонения и търсил връзка със здраво и смело момче от небългарски етнос, за да го защитава когато учителите не са му писали повече от колкото заслучава а родителите му не са му давали достатъчно да си купи пресна тревуана
139
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можете ли да си представите колко деца изпитватнеприязън към някого.Същото е и с по големите.Никой не е тръгнал с нож да търси обяснение още повече в чужда страна.Нашите деца имат ценности и морал на добро ниво явно.Иранците трябва да бъдат принудени да напуснат страната.Те в техният свят ние в наишия.Без омраза без обида без насилие.Пропастта между нас е огромна.
138
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на иранеца! Аз съм българин и го подкрепям!